"Naftai-Universitetui" - išbandymų metas

"Naftai-Universitetui" - išbandymų metas

Klaipėdos "Naftos-Universiteto" krepšininkams šis savaitgalis itin reikšmingas - klaipėdiečiai Garliavoje Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverto varžybose kovos dėl aukščiausių apdovanojimų.

Naujajame Garliavos sporto centre šeštadienį pusfinalyje 16 valandą susikaus Klaipėdos "Nafta-Universitetas" ir "Mažeikiai", o 18.30 val. kovos Pasvalio "Pieno žvaigždės" ir Pakruojo "Meresta".

Sekmadienį 15 ir 17.30 val. vyks mačai dėl trečiosios ir pirmosios vietų. Varžybas tiesiogiai transliuos Lietuvos televizijos antrasis kanalas (LTV2).

Kokios nuotaikos prieš NKL finalo ketverto varžybas? - pasiteiravome "Naftos-Universiteto" ekipos trenerio Dainiaus Miliūno.

Esame pakilios nuotaikos ir sieksime aukščiausių apdovanojimų. Nėra nė vieno rimtai traumuoto mūsų žaidėjo. Belieka tik kautis ir siekti savo užsibrėžtų tikslų.

Kurią iš finalo ketverto ekipų išskirtumėte kaip lyderę?

Jei kuri nors ekipa rungtyniautų savo aikštėje, tuomet sakyčiau, kad ta ekipa ir nugalės. Dabar taip nėra. Visi rungtyniausime išvykoje, tad favoritų nematau.

Laimės ta ekipa, kuri bus psichologiškai tvirtesnė, kurios nekaustys įtampa. Mūsų komanda - pati jauniausia finaliniame ketverte, tad bandysime varžovus paveikti greitomis atakomis. Jei įgyvendinsime savo užsibrėžtus tikslus, tuomet galime pasiekti gerų rezultatų ir pasipuošti medaliais. Jei mums nesiseks, bus juoda diena, tuomet visi planai gali žlugti.

Kuriais Klaipėdos ekipos žaidėjais daugiausiai remsitės? Gal paruošėte kokių staigmenų?

Visų savo planų nenorėčiau atskleisti. Studijavome "Mažeikių" ekipą, žinome jų silpnąsias vietas, tad bandysime žaisti taip, kaip varžovams neparanku.

Daugiausiai remsimės tais žaidėjais, kurie įdėjo daugiausiai indėlio atkrintamosiose varžybose.

Kiek žinau, mūsų komandos vadovai pasirūpino ir sirgaliais - jiems užsakytas specialus autobusas. Sirgalių palaikymas - itin svarbus. Tai lyg šeštasis žaidėjas aikštėje. Sieksime žaisti darniai, remsimės daugiau komandiniu žaidimu. Mūsų stiprybė - darnumas, vieningumas. Tik būdami vieningi, lyg vienas kumštis, galime nuversti kalnus.

SKAIČIAI. Klaipėdos "Naftos-Universiteto" ir "Mažeikių" ekipos šį sezoną susitiko tris kartus ir visus kartus pralaimėjo klaipėdiečiai. Sausio 7 dieną Mažeikiuose - 56:66, vasario 11 dieną Mažeikiuose - 57:79 ir kovo 11 dieną Klaipėdoje - 67:86. Šiandien klaipėdiečiams būtų puiki proga atsirevanšuoti ir užkirsti "Mažeikiams" kelią į didįjį finalą.

Eimanto CHACHLOVO nuotr.

TIKĖJIMAS. "Naftos-Universiteto" treneris D. Miliūnas tiki, kad jo komanda gali pasipuošti NKL medaliais.

Viliaus MAČIULAIČIO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder