"Naftai-Uni-Akvaservis" - liaupsės ir apdovanojimai

"Naftai-Uni-Akvaservis" - liaupsės ir apdovanojimai

Viena tituluočiausių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandų Klaipėdos "Nafta-Uni-Akvaservis" per lygos sezono uždarymo šventę sulaukė daugiausiai dėmesio. NKL vicečempionų laurus iškovoję klaipėdiečiai buvo giriami už demonstruojamą kovotojų charakterį, ryžtą ir asmeninių prizų sulaukė ne tik būrys "Naftos-Uni-Akvaservis" žaidėjų, bet treneris Rytis Vaišvila.

Klaipėdiečiai šiemet NKL finale sukūrė neįtikėtiną intrigą - tik po lemiamų, septintųjų, finalo serijos rungtynių turėjo pripažinti Marijampolės "Sūduvos-Mantingos" krepšininkų pranašumą.

Klaipėdiečiai lemiamas finalo serijos rungtynes Marijampolėje pralaimėjo rezultatu 71:86 (19:20, 14:17, 18:30, 19:20) ir serijoje iki keturių pergalių nusileido 3:4.

Lemiamose rungtynėse marijampoliečiams itin sekėsi pataikyti iš toli - "Sūduva-Mantinga" pataikė 16 tritaškių ir jais surinko daugiau nei pusę visų savo taškų.

"Nafta-Uni-Akvaservis" gyvuoja daugiau nei ketvirtį amžiaus. Per tą laikotarpį po dukart iškovoti čempionų (2007 ir 2015 m.), vicečempionų (2006 ir 2017 m.) titulai ir bronzos medaliai (2001 ir 2002 m.).

Klaipėdiečiai visą finalo seriją kovėsi narsiai, ryžtingai ir drąsiai. Finalo serijos favorite buvo vadinama "Sūduva-Mantinga", tačiau klaipėdiečiai savo kovingumu pavergė krepšinio sirgalių širdis ir serijos metu jau krepšinio ekspertai nedrįso drąsiai teigti, kas taps čempionais.

Visgi lemiamose serijos rungtynėse sėkmė šypsojosi ir namų sienos padėjo marijampoliečiams.

2016-2017 metų NKL vicečempionais tapo šie vyrai: Viktoras Chodosovskis, Erikas Kubilius, Mindaugas Stašys, Džiugas Slavinskas, Jonas Dumašius, Andrius Skvarčinskas, Deividas Anužis, Evaldas Lengvinas, Ignas Ramašauskas, Edvinas Alunderis, Benas Bagdonavičius.

Vyr. treneris - R. Vaišvila, trenerio asistentas - Martynas Stankevičius, komandos fizinio pasirengimo treneris Laurynas Gendvilas, komandos direktorius - Dainius Vaitelis, ilgametis klubo prezidentas - Aleksandras Lobačiovas.

"Aš labai didžiuojuosi šiais kariais. Už savo mylimą miestą - Klaipėdą! Mūsų širdys tikrai yra didesnės. Dedu ir dėsiu galvą už savo komandą", - po finalo serijos savo "Facebook" paskyroje rašė V. Chodosovskis.

Klaipėdos krepšinio sirgaliai socialinių tinklų komentaruose dėkojo šiems kovingiems "Naftos-Uni-Akvaservis" vyrams už nuostabų sezoną, puikias emocijas ir demonstruojamą kovingumą bei teigė, kad jų širdyse minėti krepšininkai yra tikrieji čempionai.

Nenuostabu, kad narsiai kovoję klaipėdiečiai atsidūrė dėmesio centre ir sekmadienį Kaune vykusioje NKL 2016-2017 metų sezono uždarymo šventėje. "Naftos-Uni-Akvaservis" komandai buvo įteikta ne tik vicečempionų taurė, sidabro medaliai, bet ir krūva prizų už asmeninius pasiekimus.

Į geriausių lygos žaidėjų simbolinį penketą išrinktas Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" kapitonas Viktoras Chodosovskis.

27 metų klaipėdietis šį sezoną sužaidė 50 rungtynių ir per jas pelnydavo po 13,9 taško, atkovodavo po 6,6 kamuolio ir rinkdavo po 16,8 naudingumo balų.

Geriausiu lygos treneriu išrinktas Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" strategas Rytis Vaišvila. Jis "Naftos-Uni-Akvaservis" komandai vadovauja nuo 2013 metų ir su ja 2015 metais tapo NKL čempionu.

"Be komandos aš nebūčiau gavęs šio įvertinimo, todėl galiu jį padalinti į 14 dalių - žaidėjams, treneriams. Dėkoju jiems, be jų nebūtų ir šito prizo. Niekas netikėjo, kad taip kovosime. Dėkoju ir klubo vadovybei, kuri šįmet suteikė geras sąlygas. Aišku, sirgaliams, kurie mus taip nuostabiai palaikė", - sakė R. Vaišvila.

Efektyviausiu NKL sezono žaidėju, dažniausiai besisvečiavusiu savaitiniuose "Top 10" epizoduose, išrinktas "Naftos-Uni-Akvaservis" skrajoklis Erikas Kubilius.

"Pavergė klaipėdiečių širdis"

Saulius PALIULIS, Klaipėdos sporto vadovas

Nuolat Klaipėdoje stebėjau šios komandos rungtynes ir širdis džiaugėsi, kad sirgalių minios, artėjant svarbiausioms kovoms, tik didėjo. Kai Klaipėdos sporto rūmuose vyko "Naftos-Uni-Akvaservis" rungtynės, atmosfera tiesiog kaito, o sirgalių emocijos - veržėsi per kraštus. Malonu, kad šį sezoną džiugių emocijų buvo išties daug. "Naftos-Uni-Akvaservis" žaidėjų kovingumas ir noras laimėti tiesiog pavergė klaipėdiečių širdis. Tai išties mėgstama Klaipėdos komanda. Itin daug žiūrovų susirinkdavo per pusfinalio ir finalo serijos rungtynes. Klaipėdos sporto rūmų tribūnos neretai sausakimšai būdavo užpildytos dar prieš pusvalandį iki rungtynių. Net kitų miestų atstovai, matydami tokį mūsų krepšininkų palaikymą, kovingumą ir norą nugalėti, ėmė sirgti būtent už "Naftos-Uni-Akvaservis" komandą. "Naftos-Uni-Akvaservis" gretose - daug jaunų ir talentingų žaidėjų. Džiugu, kad komandos pagrindą sudaro Klaipėdos universiteto studentai. Auga gera pamaina "Neptūno" komandai. Kiek man teko girdėti, šios abi Klaipėdos ekipos ketina užmegzti glaudesnius ryšius, nors ir šiaip per daugelį metų "Naftos-Uni-Akvaservis" gretose savo sportinį kelią pradėjo, o vėliau "Neptūno" gretose rungtyniavo būrys žaidėjų: Mindaugas Girdžiūnas, Deividas Gailius, Simas Galdikas, Arvydas Šikšnius, Marius Runkauskas, Valdas Vasylius ir dar būrys žinomų krepšininkų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder