"Nafta-Universitetas" prisistatė visuomenei

"Nafta-Universitetas" prisistatė visuomenei

Jau šį savaitgalį nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate startuosianti atsinaujinusi Klaipėdos "Naftos-Universiteto" ekipa trečiadienį surengė krepšininkų pristatymą. Šiemet į komandą įsiliejo šeši nauji žaidėjai ir pasikeitė trenerių štabas.

Generalinio klubo rėmėjo Klaipėdos "Naftos" kavinėje įvykusiame klubo pristatyme dalyvavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, komandos steigėjai, vadovai, rėmėjai ir kiti krepšiniui neabejingi asmenys.

Stratego postas - M. Bugiui

"Naftos-Universiteto" komandos nebetreniruos ilgus metus joje dirbęs strategas Dainius Miliūnas, prie komandos vairo stojo Mindaugas Bugys.

Šis 33 metų krepšinio specialistas pernai treniravo kitą Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipą "Gargždų-Bremeną", taip pat iki šiol darbuojasi Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje - ugdo jaunąją klaipėdiečių kartą.

Jis patirties krepšinio srityje turi pakankamai: 1996-2004 metais rungtyniavo reprezentacinėje Klaipėdos "Neptūno" ekipoje, buvo šios komandos kapitonas.

M. Bugys puikiai pažįsta ir "Naftos-Universiteto" komandos vadovus, kadangi jis šioje ekipoje (tiesa, tuomet komandos pavadinimas buvo "Nafta-Uni-Laivitė") pats rungtyniavo 2004-2007 metais.

Pirmaisiais rungtyniavimo šioje ekipoje metais buvo ne tik žaidėjas, bet ir trenerio asistentas. 2006 metais su "Nafta-Uni-Laivite" tapo NKL vicečempionu, 2007 metais - pirmos vietos laimėtoju.

Sugrįžo G. Pancerovas

Taip pat trenerių štabe dirbs ir nusipelnęs Lietuvos treneris, taip pat Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos ugdytojas Grigorijus Pancerovas. Šis strategas taip pat daugelį metų yra dirbęs "Naftos-Universiteto" trenerių štabe.

Jo patirtis, patarimai ir sugebėjimas bendrauti su jaunąja karta turėtų žaidėjams suteikti papildomos motyvacijos.

"Tikimės, kad pavyks glaudžiau bendradarbiauti su Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla. Būtų puiku, jei užsiaugintume "Naftai-Universitetui" talentingų žaidėjų, o vėliau jie galėtų atstovauti ir Klaipėdos "Neptūnui". Taip miestas sutaupytų pinigų ir savo miesto garbę gintų klaipėdiečiai. Sieksime, kad Klaipėdoje labiau funkcionuotų krepšinio piramidė tarp Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos, "Naftos-Universiteto ir "Neptūno", - kalbėjo "Naftos-Universiteto" komandos vadovas Algirdas Vaicekauskas.

Komandos naujokai

"Naftoje-Universitete" iš pernykštės ekipos liko aštuoni žaidėjai: pavyko išsaugoti kovingu charakteriu pasižymintį komandos kapitoną Viktorą Chodosovskį, Donatą Norkų, Deividą Anužį, Haroldą Venskų, Dainių Žvinklį, Danielių Jokubaitį, Jurgį Petrauską ir aukštaūgį Valentą Tarolį.

Komandą papildė Klaipėdos "Neptūnui" priklausantis, tačiau pernai "Gargždų-Bremenos" ekipai skolintas Tadas Maželis, taip pat tai pačiai Gargždų ekipai atstovavęs Karolis Timofejevas.  

Iš Plungės "Olimpo" ekipos pavyko prisivilioti patyrusį 31-erių 207 cm ūgio vidurio puolėją Giedrių Jankauską.

Taip pat į komandą įsiliejo du jauni Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniai - 14-metis Tadas Sedekerskis (jauniausias NKL užregistruotas žaidėjas) ir 15-metis Jonas Stakeliūnas.   

Neišvengė praradimų

Komanda šiemet turės verstis be vieno iš naudingiausių žaidėjų - Juliaus Kazakausko, taip pat  be "Žalgirio" ekipai priklausančio, tačiau pernai klaipėdiečiams skolinto, Artūro Gudaičio. Šis ateinantį sezoną tobulins savo įgūdžius Kaune.

Taip pat "Naftos-Universiteto" komandoje nerungtyniaus "Neptūnui" priklausantis Modestas Kumpys. Jis jau vilki "Palangos" ekipos marškinėlius.

Komandoje neliko ir epizodinius vaidmenis atlikusių žaidėjų: Aurimo Bulšio ir Pauliaus Žurnos.

Net 10 KU studentų


Šįmet "Naftos-Universiteto" ekipoje rungtyniauja net dešimt Klaipėdos alma mater studentų.

"Naftos-Universiteto" vadovybė pasidžiaugė, kad klubo generaliniu rėmėju išlieka AB "Klaipėdos nafta", jau 17 metų finansais ir kitais gerais darbais komandai padeda klubo prezidentas Aleksandras Lobačiovas, Klaipėdos universitetas.

Pasak klubo vadovų, šiųmetės ekipos tikslas - prasibrauti tarp keturių pajėgiausių NKL ekipų.

"Iš pradžių galime būti ir turnyrinės lentelės viduryje, o sezono eigoje pasistiprintume komandą ir galėtume kilti į viršų bei kovoti su lyderiais", - kalbėjo A. Vaicekauskas.

Pasak generalinio komandos rėmėjo - AB "Klaipėdos nafta" vadovo Roko Masiulio, svarbu, ne tik pergalės, bet ir garbinga kova.

"Kabinkitės, kovokite dėl kiekvieno kamuolio, tačiau tik sportiniu principu. Jei kovosite garbingai ir iš širdies, tuomet įkopsite į sporto olimpo viršūnę", - sakė R. Masiulis.

Čempionato sistema

Ketvirtadienį Alytuje 18 val. prasidės NKL sezono atidarymo varžybos tarp Alytaus "Dzūkijos" ir Vilniaus "Statybos".  

NKL reguliarusis sezonas vyks dviejų ratų sistema. Jame 18 komandų (dviem daugiau nei pernai)tarpusavyje sužais po du kartus (namų arenoje ir išvykoje), viso - 306 rungtynes. Rungtynės vyks penktadieniais ir šeštadieniais.

Į atkrentamųjų varžybų etapą pateks 1-16 vietas po reguliaraus sezono užėmusios komandos.  Aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje komandos rungsis iki 2 pergalių, o NKL čempionatą vainikuos finalinio ketverto turnyras.

Nuo ateinančio sezono NKL čempionas be peržaidimo pateks į Lietuvos krepšinio lygą (LKL). Paskutinę vietą reguliariajame sezone užėmusi komanda iškris į Regionų krepšinio lygą (RKL).

Pirmąsias NKL rungtynes "Nafta-Universitetas" žais spalio 5 dieną (penktadienį) 18 val. Gargžduose su "Gargždų-Bremenos" ekipa. Įdomu pastebėti, kad šiemet prie Gargždų ekipos vairo stojo buvęs ilgametis "Naftos-Universiteto" treneris Dainius Miliūnas. Jis puikiai pažįsta daugelį Klaipėdos ekipų žaidėjų, žino jų silpnąsias ir stipriąsias puses, tad lengva tikrai nebus.

Spalio 6 dieną (šeštadienį) naftininkai vėl žais išvykoje su Plungės "Olimpu".

Pagal NKL sistemą vienos savaitgalio rungtynės turėtų vykti namuose, kitos - išvykoje, tačiau tokia situacija susiklostė, kadangi šį savaitgalį "Naftos-Universiteto" namų arenoje - Kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) vyks tarptautinis imtynių turnyras "Mūsų viltys".

Artimiausias rungtynes namuose "Nafta-Universitetas" žais tik spalio 13 dieną (šeštadienį) 16 val. su "Šilutės" komanda.

Įėjimas į "Naftos-Universiteto" namų rungtynes, kaip ir pernai, bus mokamas: 5 Lt. suaugusiems, 3 Lt. moksleiviams ir pensininkams.

Klaipėdos universiteto studentams, pateikusiems tai paliudijantį pažymėjimą, įėjimas į varžybas bus nemokamas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder