"Nafta-Universitetas" kyla iš pelenų

"Nafta-Universitetas" kyla iš pelenų

"Tikiu, kad galime užsikabinti ir prikelti komandą iš dugno. Jei netikėčiau, net nesiimčiau tokio darbo. Suprantu, kad laukia sunkus kelias, bet juk visa tai dėl Klaipėdos miesto garbės", - kalbėjo Svajūnas Sukackas, prieš kelias dienas tapęs naujuoju Klaipėdos "Naftos-Universiteto" krepšinio komandos vadovu.

Jis pakeitė iki tol kiek mažiau nei dvejus metus "Naftos-Universiteto" komandai vadovavusį Algirdą Vaicekauską.

S. Sukackas puikiai pažįstamas krepšinio bendruomenei: pats prieš dešimtmetį aštuonerius metus rungtyniavo ir svarbų vaidmenį atliko tuometinėje Klaipėdos "Universiteto-Laivitės" komandoje.

Jam 2002 metais, kai Klaipėdos komandą treniravo Genadijus Glikmanas, pavyko iškovoti bronzos medalius tuometinėje Lietuvos krepšinio A lygoje (LKAL). Vėliau S. Sukackas persikėlė rungtyniauti į "Šilutės" ekipą ir čia iškovojo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionų titulą.

"Gal mažiau kalbėkime apie mane ir mano pasiekimus, o padiskutuokime apie "Naftos-Universiteto" komandą. Būtent šiai komandai dabar yra sutelktas didžiulis dėmesys", - duodamas interviu temą nukreipė S. Sukackas. - Geriau, kai esi pastebimas ne žodžiais, o darbais. Dar reikia nudirbti labai daug darbų", - kiek patylėjęs pridūrė jis.

Vizijose - jaunimas

Turbūt vienas iš pirmųjų Jūsų indėlių, kad į komandą pavyko pasikviesti patyrusį trenerį, buvusį žaidėją Rytį Vaišvilą? - pasiteiravome S. Sukacko.

Į trenerio postą buvo keli kandidatai, galiausiai išsirinkome Rytį Vaišvilą. Jis - išties puikiai žinoma krepšinio figūra. Juk Rytis, atstovaudamas Lietuvos krepšinio rinktinei, 1996 metais iškovojo Atlantos olimpinių žaidynių bronzos medalį. Be to, jis dar ir klaipėdietis. Norime, kad "Naftos-Universiteto" komandoje būtų kuo daugiau klaipėdiečių.

SOLIDI PERGALĖ. Praėjusį savaitgalį "Naftos-Universiteto" žaidėjai pademonstravo, kad jie nusiteikę ryžtingai - net 52 taškų skirtumu - 106:54 sutriuškino Kinijos Pekino universiteto studentus. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Rytis Vaišvila puikiai pažįsta daugelį "Naftos-Universiteto" komandos žaidėjų, kadangi 2007-2008 metais treniravo šią ekipą.

Pernai jis stygavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ekipos žaidimą - buvo Utenos "Juventus" treneris.

Taip pat dirbo Klaipėdos "Neptūno" komandoje, dirigavo Kinijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančiai Sianjango "Tan Tan" ir Gargždų "Bremenos-Gargždų" komandoms. Patirties jam tikrai netrūksta. Džiaugiuosi, kad šiam krepšinio specialistui klubo vizija buvo priimtina ir jis sutiko treniruoti mūsų komandą.

Papasakokite, kokia klubo vizija?

Mūsų komandos viena iš misijų - ugdyti jaunąją kartą ir siekti Klaipėdos krepšinio tęstinumo. Klaipėdoje yra išugdoma daug gerų jaunų krepšininkų, tik reikia jiems suteikti šansą atsiskleisti ir tobulėti. Galiu pasakyti, kad ateinantį sezoną rungtyniaus moksleiviai ir studentai.

Pasirašomos sutartys

Su kuriais žaidėjais jau yra sudarytos sutartys?

Prieš kelias dienas "Naftos-Universiteto" žaidėjai Klaipėdoje žaidė draugiškas rungtynes su Kinijos Pekino universiteto studentais. Tai buvo savotiška jaunų žaidėjų atranka. Rezultatas taip pat nenuvylė - laimėtos rungtynės net 52 taškų skirtumu - 106:54.

Po rungtynių ir kelių treniruočių sutarėme, kad ateinantį sezoną rungtyniaus Haroldas Venskus, Valentas Tarolis, Marius Grigaitis, Domininkas Matutis, Aurelijus Pukelis, Antanas Montrimavičius, Tadas Maželis ir dar keli žaidėjai. Dar vyksta žaidėjų peržiūros. Turime minčių pasikviesti ir 3-4 perspektyviausius Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinius.

Bendras treniruotes komanda planuoja pradėti rengti nuo rugsėjo 2 dienos. Iki to laiko daugmaž subursime komandą.

NKL sezonas turėtų startuoti spalio 5 dieną. Planuoja dalyvauti 17 komandų. Kokie tikslai keliami "Naftos-Universiteto" komandai?

Būkime realistai... Sieksime prasibrauti į dvyliktuką. Sakyčiau, kad realu užimti 10-12 vietas. Pernai "Naftos-Universiteto" komanda tarp 18 ekipų liko 17.

Po tokio kritimo sunku iškart atsitiesti, bet mūsų tikslas - kasmet atrodyti vis geriau ir kopti į viršų. Darysime viską, kad vyrai aikštelėje kiekvienose rungtynėse rodytų charakterį, kovotų. Jei bus graži kova, tuomet į rungtynes ateis ir žiūrovų.

NKL krepšinis tuo ir žavus, kad čia nėra labai garsių pavardžių, žaidžia ne pinigai, aikštėje kovojama iš širdies, liejasi emocijos. Galima išvysti tikrą, nesuvaidintą krepšinį.

Ieško rėmėjų

Pernai "Naftos-Universiteto" komandai buvo itin sunkūs metai: slėgė finansinės bėdos. Ar ateinantį sezoną komandos žaidėjai laiku sulauks algų?

Niekada negali žinoti, kas gali nutikti, tačiau dabar reikalai po truputį tvarkosi. Į apačią greitai nukrentama, o pakilti nėra taip lengva.

Tie laikai, kai komanda galėdavo kviestis žaidėjus iš Vilniaus ar Kauno, mokėti jiems didelį atlyginimą ir dar nuomoti butą, jau praėjo. Dabar visur turime taupyti.

Ne paslaptis, kad "Naftos-Universiteto" komanda dėl finansinių sunkumų vienam sezonui net buvo mąsčiusi suspenduoti dalyvavimą NKL čempionate, tačiau eilinį kartą solidžią pagalbos ranką ištiesė ilgametis klubo prezidentas ir rėmėjas Aleksandras Lobačiovas. Taip pat ilgus metus komandą remia Klaipėdos miesto savivaldybė, AB "Klaipėdos nafta".

Stengiuosi suburti naujų rėmėjų - skambinu, einu į susitikimus su įmonių vadovais, verslininkais ir kitais krepšiniui neabejingais bei galinčiais padėti žmonėmis.

Reikia, kad kuo daugiau miestiečių dėl bendro tikslo suglaustų pečius. Juk komanda gins ne kieno nors kito, o būtent Klaipėdos garbę.

"Naftos-Universiteto" komanda turi ilgą istoriją. Tai viena tituluočiausių NKL ekipų, gyvuojanti daugiau nei ketvirtį amžiaus. Komanda įkurta 1987 metais. Tuomet ji dar vadinosi Klaipėdos "Viesulu". Vėliau, 1995 m., prisijungus Klaipėdos universitetui, komandos branduolį nuolatos sudaro akademinis jaunimas.

Nuo 1996 metų ekipos pavadinimas keitėsi į "Universitetas-Irvinga", nuo 1999 metų - "Universitetas-Laivitė", nuo 2003 metų - "Nafta-Uni-Laivitė", nuo 2010 metų - "Nafta-Universitetas".

Per tą laikotarpį pasipuošta visų spalvų medaliais: 2002 metais komanda, treniruojama Genadijaus Glikmano, iškovojo trečiąją vietą LKKA pirmenybėse, 2006 metais krepšininkai, vadovaujami stratego Daliaus Ubarto, tapo NKL vicečempionais, 2007 metais su tuo pačiu treneriu pavyko iškovoti NKL čempionų titulą ir 2011 metais su treneriu Dainiumi Miliūnu pelnyti bronzos medalius.

Svarbu ir tai, kad "Naftos-Universiteto" komandoje rungtyniavo daug garsių krepšininkų: buvę ir esami neptūniečiai Valdas Vasylius, Deividas Gailius, Marius Runkauskas, Osvaldas Kurauskas, Aidas Viskontas, Mindaugas Stašys, taip pat Arvydas Macijauskas, Egidijus Dimša, Vaidotas Volkus, Gediminas Žylė, Arvydas Šikšnius bei daugelis kitų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder