"Nafta-Universitetas" išsaugojo vietą NKL

"Nafta-Universitetas" išsaugojo vietą NKL

Šiemet su itin giliomis finansinėmis bėdomis susidūręs Klaipėdos "Naftos-Universiteto" klubas Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionatą baigė itin pakilios nuotaikos - per paskutines rungtynes iškovojo dvi pergales ir išsaugojo vietą pirmenybėse.

Pajūrio krepšininkai, vadovaujami Mindaugo Bugio, ketvirtadienį vakare Klaipėdoje rezultatu 91:83 palaužė NKL reguliariajame čempionate trečiąją vietą iškovojusią Plungės "Olimpo" komandą, o šeštadienį kovoje dėl išlikimo rezultatu 73:64 laimėjo principinį mūšį prieš "Gargždų-Bremenos" ekipą.

Gargždiškiai NKL čempionate liko paskutiniai - aštuoniolikti, ir prarado teisę kitąmet žaisti šiame čempionate. Jų laukia trečias pagal pajėgumą Lietuvos čempionatas - Regioninė krepšinio lyga.

Laukia miesto verdikto

Tuo tarpu "Naftos-Universiteto" krepšininkai, net negaudami atlyginimų nuo 3 iki 6 mėnesių, sugebėjo mobilizuotis, parodė tikrą kovotojų charakterį ir kitąmet galės vėl ginti Klaipėdos garbę NKL čempionate.

Tiesa, ar komanda toliau gyvuos, priklausys ir nuo miesto vadovų pozicijos.

Praėjusią savaitę "Naftos-Universiteto" klubo vadovai ir steigėjai viešėjo pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską ir išdėstė komandos bėdas.

Jie prašo miesto 120 tūkstančių litų paramos.

Anot klubo prezidento Aleksandro Lobačiovo, komandos steigėjų Algimanto Žičkaus, Jono Kuliešiaus ir buvusio Klaipėdos universiteto rektoriaus Stasio Vaitekūno, tokios sumos reikia klubo išgyvenimui.

"Vien startinis mokestis dalyvauti NKL čempionate siekia 15 tūkstančių litų, o kur dar kelionės išlaidos, žaidėjų atlyginimai, aprangos įsigijimas ir kiti dalykai. Jei nesulauksime miesto paramos, kitą sezoną net neturėsime iš ko susimokėti startinio mokesčio", - pabrėžė komandos atstovai.

"Naftos-Universiteto" komanda išties verta gerų žodžių ir pagarbos, kadangi Klaipėdos vardą puikiomis pergalėmis garsina jau daugelį metų.

Per pastarąjį dešimtmetį "Nafta-Universitetas" - viena tituluočiausių NKL komandų, savo trofėjų kolekcijoje turinti visus šios lygos titulus: 2006 metais tapo NKL vicečempione, 2007 metais - čempione, 2011 metais iškovota NKL bronza. Praėjusį sezoną klaipėdiečiams pavyko prasibrauti į finalinį ketvertą, tačiau lemiamose kovose dėl medalių pritrūko šiek tiek sėkmės.

"Puikiai pamenu 2011 metus, kuomet miesto vadovas Vytautas Grubliauskas, apdovanodamas mūsų komandą už iškovotus bronzos medalius, sakė, kad jaunimui bus padidintas finansavimas, tačiau to kol kas nesulaukėme. Su didžiulėmis viltimis to laukiame. Mes, komandos steigėjai, daugiau nei 20 metų dirbame visuomeniniais pagrindais, iš to negaudami nė lito, mylime ir puoselėjame šią komandą, Klaipėdos krepšinį, tad nuoširdžiai tikime, kad nebus atgręžta nugara, - širdį atvėrė J. Kuliešius. - Juk giname būtent mūsų miesto, Klaipėdos vėliavos spalvas. Tai darome ne dėl savanaudiškų tikslų, o dėl jaunimo, visos Klaipėdos garbės", - pridūrė krepšinio puoselėtojas.

"Neptūno"pamaina

Anot "Naftos-Universiteto" komandos trenerio M. Bugio, jei pavyktų išsaugoti komandą, planuose yra pasikviesti tris Lietuvos 16-mečių čempionus: Matą Andriuškevičių, Lauryną Bieliauską ir Karolį Tamošauską.

"Komanda išimtinai formuojama iš Klaipėdos miesto bei rajono kilusių jaunųjų žaidėjų, kurių pagrindinis siekis šalia krepšinio yra studijos Klaipėdos universitete. Klubas savo ateitį sieja su jaunų perspektyvių žaidėjų ruošimu regione, užgrūdinant juos NKL čempionatuose bei paruošiant pagrindinei miesto komandai - Klaipėdos "Neptūnui". Šiuo metu Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių kandidatais yra trys klubo žaidėjai: Tadas Sedekerskis, Jonas Stakeliūnas ir Deividas Anužis. Pasipildžius dar trimis jaunais 16-mečių čempionais ir komandoje palikus kelis patyrusius senbuvius, būtų suformuota gana pajėgi ekipa. Galėtume auginti "Neptūnui" puikių žaidėjų kartą", - įsitikinęs M. Bugys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder