MVP titulas - klaipėdiečiui, Palanga keičia trenerį

MVP titulas - klaipėdiečiui, Palanga keičia trenerį

Vos įsibėgėjus Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionatui pajūrio ekipose - skirtingos nuotaikos: Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" džiaugiasi pergalingu keliu ir savaitės naudingiausiojo (MVP) titulu, o "Palangos Kuršių" klubas per ketverias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę ir atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Mindaugu Janiška.

Skelbiama, kad Palangos miesto ekipos vairininko pareigas laikinai perima M. Janiškos asistentas Paulius Barkus.

Gyvenimo pamoka

"Sezono pradžia nežadėjo nieko blogo - pavyko pasiekti pergalę pirmose NKL rungtynėse, kaip reikiant kibti į kovą tiek su Kauno "Žalgirio" dubleriais, tiek Karaliaus Mindaugo taurės rungtynėse prieš Šiaulių "Šiaulius". Tačiau, atsižvelgiant į visumą, turnyrinę lentelę, progresas nebuvo toks, kurio tikėjosi klubas bei visa organizacija. Žinoma, palikti savo postą pirma laiko turbūt niekam nėra maloni procedūra, tačiau tai buvo sprendimas, kuris, manau, bus naudingas abiem pusėms", - kalbėjo Palangos ekipą palikęs treneris.

"Nežiūriu į savo pasitraukimą kaip į didžiulę asmeninę nesėkmę, bet atvirkščiai - gyvenimo pamoką ir patirtį, kuri privertė išmokti daug per gana trumpą laiką bei parodė, kur galima ir reikia tobulėti toliau", - kalbėjo treneris M. Janiška.

Artimiausias NKL rungtynes Palangos klubas žais ketvirtadienį išvykoje su čempionais - Marijampolės "Sūduvos-Mantingos" krepšininkais.

Amžius - ne rodiklis

Kur kas geresnės nuotaikos tvyro "Neptūno-Akvaservis" ekipos stovykloje - iškovotos trys iš eilės pergalės ir jau pamirštas čempionato starto prieš "Gargždus" pralaimėjimas.

37-erių Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" žaidėjas Vytautas Šarakauskas demonstruoja, kad dar turi parako. Nors jis yra vyriausias Nacionalinės krepšinio lygos žaidėjas, tačiau tai nesutrukdė tapti naudingiausiu NKL savaitės krepšininku.

Anksčiau ne vienerius metus pagrindinės Klaipėdos "Neptūno" ekipos garbę gynęs ir net Eurolygos patirties turintis žaidėjas tapo savotišku jaunimo ugdytoju ir pavyzdžiu jauniems NKL žaidėjams.

ŠAUNUOLIS. 37-erių Vytautas Šarakauskas jaunimui rodo pavyzdį, kad svarbu ne amžius, o noras ir pastangos.

"Neptūno-Akvaservis" komandos nuotr.

204 cm ūgio vidurio puolėjas praėjusią savaitę rungtyniavo itin solidžiai - per dvejas rungtynes rinko po 16 taškų, 9,5 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvių perdavimų, 2 perimtų kamuolių ir 23 naudingumo balų.

Rungtynėse su "Telšiais" klaipėdietis pelnė 16 taškų, pridėjo 8 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, du perimtus kamuolius ir 19 naudingumo balų.

Dvikovoje su Šakių "Vyčiu" "Neptūno-Akvaservis" krepšininkas surinko dvigubą dublį: 16 taškų, 11 atkovotų ir 2 perimti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai ir 27 naudingumo balai.

"Neptūnas-Akvaservis" praėjusią savaitę namuose rezultatu 80:66 nugalėjo "Telšius" ir išvykoje rezultatu 98:88 įveikė Šakių "Vytį".

Klaipėdiečiai ketvirtadienį išvyksta į Jonavą, kur susitiks su šio miesto "Jonavos" ekipa. Šias rungtynes tiesiogiai iš Jonavos nuo 18 val. transliuos Delfi TV.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder