Moterų rinktinę palieka dvi klaipėdietės

Moterų rinktinę palieka dvi klaipėdietės

Penkios kelialapį į Europos moterų čempionatą Lietuvos rinktinei padėjusios iškovoti krepšininkės į Senojo žemyno pirmenybes nevyks.

Po Prancūzijoje vykusio draugiško turnyro Lietuvos moterų rinktinės strategas Algirdas Paulauskas paskelbė, kad į birželio 15–30 d. vyksiantį Europos čempionatą nevažiuos puolėja Marina Solopova ir aukštaūgė Lina Pikčiutė.

Gyrė naujokes

23 metų 180 cm ūgio M. Solopova prieš kelias savaites Lenkijoje vykusiame kontroliniame turnyre buvo viena rezultatyviausių komandos žaidėjų, tačiau Prancūzijoje jai ėmė skaudėti nugarą ir rinktinės treneriai turėjo priimti sunkų sprendimą.

„Solopova nėra tos sportinės formos, kokios turėtų būti – sportuoti jai neleidžia nugaros skausmai. Ji visai nepabėga, todėl nusprendėme leisti jai gydytis. Savęs aikštėje nerado ir Pikčiutė, – tinklalapiui BasketNews.lt po turnyro Prancūzijoje tvirtino A. Paulauskas. – Tačiau šios merginos jaunos, joms dar viskas prieš akis. Kitos krepšininkės, būdamos tokio amžiaus, dar nebuvo nė debiutavusios rinktinėje.“

Į galutinį rinktinės dvyliktuką pateko pirmą kartą į treniruočių stovyklas pakviestos Klaipėdos „Fortūnos“ klubo aukštaūgės Eglė Šikšniūtė ir Monika Grigalauskytė. Abi krepšininkės sulaukė A. Paulausko pagyrų dėl gero žaidimo.

„Šios merginos daug žada. Šikšniūtė mums labai padėdavo, kai gindavomės aikšte. Grigalauskytė vis dar jaučiasi nedrąsiai, tačiau kasdien tobulėja“, – tvirtino A. Paulauskas.

Po 11 metų pertraukos nacionalinės komandos marškinėlius vilkės ir Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė. Ji rinktinėje debiutavo 2002 metais Kinijoje vykusiame pasaulio čempionate, tačiau vėliau į dvyliktuką neprasimušdavo. Pastaruosius metus veržliai gynėjai koją vis pakišdavo traumos.

Prancūzijoje išvydo šnipus

Savaitgalį Prancūzijoje vykusiame keturių komandų turnyre mūsų šalies reprezentacinė komanda patyrė tris skaudžias nesėkmes.

A. Paulausko auklėtinės 66:86 nusileido Alfredo Vainausko treniruojamai Rusijos rinktinei, net 36:77 turėjo pripažinti Europos čempionių Prancūzijos krepšininkių pranašumą ir 42:64 neprilygo Rimanto Grigo treniruojamoms baltarusėms.

Strategas tinklalapiui BasketNews.lt tvirtino Prancūzijoje nemažai eksperimentavęs, o parodyti viską, ką lietuvaitės moka, neleido ir varžovių atsiųsti žvalgai.

Lietuvos rinktinės varžovės D grupėje Kroatijos krepšininkės į turnyrą Prancūzijoje atsiuntė savo agentą, kuris filmavo visus mačus.

„Buvo gerų momentų, bet daugiau buvo prastų. Susidūrėme su labai kieta gynyba, merginoms trūko patirties. Mums nepadėjo ir 6 tūkst. žiūrovų armija“, – teigė A. Paulauskas.

Svarbiausia – ne pergalės

Nacionalinės komandos strategas Prancūzijoje išbandė ir komandos įžaidėjas, tačiau silpniausia ekipos grandimi neliko patenkintas.

„Inesai Visgaudaitei ir Gabrielei Gutkauskaitei nesisekė, tačiau viską sutvarkydavo į aikštę išėjusi Žemantauskaitė-Matlašaitienė. Likusias dešimt dienų praleisime gerindami savo žaidimą. Kiekviena treniruotė bus skirta gynybai, naujovių įliesime ir į puolimą“, – tvirtino A. Paulauskas.

Prie jo treniruojamos komandos antradienį Panevėžyje prisidės į Prancūziją nevykusios Giedrė Paugaitė ir Greta Šniokaitė. Aukštaitijos sostinėje lietuvaitės ketvirtadienį sužais uždaras kontrolines rungtynes su Japonijos krepšininkėmis, o birželio 9–11 d. dalyvaus tarptautiniame keturių komandų turnyre „KG Group“ taurei laimėti.

„Šiame pasirengimo etape pergalės manęs visiškai nedomina. Svarbiausia, kad žaidėjos į Prancūziją nuvyktų optimaliai pasirengusios ir žinotų, ką daryti aikštėje. Dar turime dešimt dienų savo žaidimui pagerinti“, – tvirtino A. Paulauskas.

Jis puikiai mena 2007 metais Italijoje vykusias Europos pirmenybes. Jų išvakarėse lietuvaitės patyrė tris triuškinamus pralaimėjimus (26 taškų skirtumu Prancūzijai, 60 taškų skirtumu – Rusijai ir 45 taškų skirtumu – Čekijai).

„Be to, komandai negalėjo padėti Aušra Bimbaitė, o Sandra Valužytė ir Iveta Marčauskaitė dėl traumų į čempionatą atvyko mėnesį visiškai nesitreniravusios. Nepaisant visų negandų iškovojome 6 vietą“, – pasakojo A. Paulauskas.

Jo auklėtinės Prancūzijoje vyksiančiose Europos pirmenybėse kausis D grupėje kartu su Kroatijos, Baltarusijos ir Čekijos rinktinėmis.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas:

Poz Žaidėja Komanda Amžius Ūgis
G Inesa Visgaudaitė „Metropole“  22  169
G Gabrielė Gutkauskaitė „Fortūna“ 22 176
G Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė „Sirenos“ 32  176
G Greta Šniokaitė „Kibirkštis“ 22  180
F Mantė Kvederavičiūtė „Kibirkštis“ 22   180 
F Kamilė Nacickaitė „C.U.S.“ 23   181 
F Kristina Vengrytė „Kibirkštis“ 31   186 
F Monika Grigalauskytė

„Fortūna“

21  191
F Giedrė Paugaitė „USO Basket“  22  192
C Gintarė Petronytė „GoldBet“ 24  196 
C Iveta Šalkauskė „Sirenos“ 31  194 
C Eglė Šikšniūtė „Fortūna“   21    198

BasketNews.lt

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder