Mindaugas Čepas: "Sieksiu, kad komanda kiekvienose rungtynėse kovotų tiktai dėl pergalės"

Mindaugas Čepas: "Sieksiu, kad komanda kiekvienose rungtynėse kovotų tiktai dėl pergalės"

Fkbanga.lt kalbėjosi su naujuoju "Bangos" vyriausiuoju treneriu Mindaugu Čepu.

Gargždų futbolo aistruoliai Jus žino kaip trenerį, tačiau tik nedaugelis pamena ir Mindaugą Čepą - futbolininką. Gal trumpai papasakosite apie save.

Futbolu susidomėjau gal septynerių metų. Tėvas pirmą kartą nuvedė į tuometinio "Žalgirio" rungtynes ir futbolas taip užkabino, kad ligi šiol negaliu be jo. Futbolas tapo net ne profesija, o gyvenimo būdu.

Šešiolikos metų pasirašiau pirmąjį profesionalų kontraktą su Panevėžio "Ekranu". Vėliau buvo Klaipėdos "Atlantas", "Ventspils", "Žalgiris". Gaila, kad tą futbolininko karjerą teko greitai pabaigti dėl sveikatos - komplikacijų su širdimi. Tad išsilaikiau trenerio licencijas (iš pradžių B, vėliau A) ir įnikau į trenerio darbą. Tuos tikslus, kurių nepavyko pasiekti kaip žaidėjui, bandau pasiekti kaip treneris.

Esu vedęs. Žmona Julija, trijų metų sūnus Gediminas. Gaila, kad dabar šeima negali būti šalia.

Ar iš to laiko, kai žaidėte, prisimenate susitikimus su "Banga"?

Taip. Ypač, kai žaisdavome su "Atlantu". Be to, kai buvome vaikai ir treneriai organizuodavo stovyklas pajūryje, taip pat žaisdavome su gargždiškiais.

Į "Bangą" atėjote tokiu momentu, kai laukia dvikovos su dviem klubais, kuriuose praleidote daugiausiai laiko - "Žalgiriu" ir "Atlantu". Ar tai turės kokią nors įtaką artėjantiems susitikimams?

Sentimentai sentimentais, bet šiuo metu mano galvos skausmas - kad "Bangos" komanda kuo greičiau pradėtų demonstruoti pastovų žaidimą, kad būtų susižaidimas ir pergalės. Kiti klubai - tai jau istorija. Aišku, bus keista, kai žaidžiant su "Žalgiriu" teks stovėti kitoje barikadų pusėje, bet toks gyvenimas ir tokia trenerio dalia. Jeigu kažkuriame klube tu esi nereikalingas ir tavo paslaugų atsisakoma, tai atsiranda kitas klubas, kuris suinteresuotas tavimi.

"Bangos" pirmojo pasiūlymo buvau sulaukęs dar 2009 metais. Bet tada buvo tokia situacija, kad aš negalėjau kitaip pasielgti, palikti tuos žmones, su kuriais ėjome petys į petį [pastaba: kalbama apie sunkius laikus išgyvenusį "Žalgirį"]. Kaip sako, laivą paskutinis palieka kapitonas.

Dabar antras mėginimas. Mano situacija - visiškai kitokia. Malonu buvo sulaukti skambučio iš klubo, kuris turi gilias tradicijas. Ir šiandien esu čia kupinas noro ir entuziazmo. Tikiuosi pateisinti klubo valdžios lūkesčius ir noriu padėkoti jiems už pasitikėjimą. Tikiuosi nenuvilsiu Gargždų futbolo gerbėjų.

Kokius tikslus šiame sezone keliate asmeniškai sau?

Sutartis yra iki čempionato galo ir tikslas yra nebūti vienadieniu treneriu. Mano, kaip trenerio, įvertinimas bus, jei man bus pasiūlyta pratęsti darbą.

Sieksiu, kad komanda kiekvienose rungtynėse kovotų tiktai dėl pergalės, nepaisant kas varžovas. Esu komandinio žaidimo šalininkas.

Kokį įspūdį padarė sezono pradžios "Banga"?

Pirmas įspūdis toks, kad gynyboje būtų galima sužaisti geriau. Šiaip komanda ir kiekvienas žaidėjas tikrai turi potencialo. Galbūt tik kažkoks nepasitikėjimas savo jėgomis, galbūt patirties, šaltakraujiškumo trūkumas trukdo surinkti daugiau taškų. Sprendžiant iš treniruočių ir to, kaip komanda juda, matosi Vaido Žutauto įdirbis. Nėra taip, kad komanda būtų visiškai išbalansuota. Komanda turi potencialo būti aukščiau nei ta vieta, kurioje yra dabar.

Ar tai, kad klube nemažas kiekis legionierių, treneriui yra papildomas iššūkis?

Nežiūriu į žaidėjo pasą - nei į amžių, nei į tautybę. Per susirinkimą žaidėjams sakiau, kad kiekvienam yra atviras kelias į pagrindinę sudėtį. Per treniruotes jie turi įtikinti mane ir mano kolegą asistentą, kad jie nusipelno būti vienuoliktuke.

Esate vienas iš keliolikos Lietuvos trenerių, kurie siekia UEFA PRO licencijos (aukščiausia trenerio kategorija). Kiek naudos šis procesas duoda Jums kaip treneriui?

Labai daug naudos duoda. Per kiekvieną sesiją yra galimybė su treneriais pasidalinti naujovėmis, aktualijomis. Kaip gyvenimas nestovi vietoje, taip ir futbole viskas stipriai eina į priekį. Jei užmigsi ir kažką praleisi, tai iškart pasijus ir tavo darbe.

Ką norėtumėte pasakyti Gargždų futbolo aistruoliams?

Svarbiausia, kad gerbėjai ir fanai nenusisuktų nuo komandos. Yra toks periodas, kai komandai ir kiekvienam žaidėjui reikia palaikymo. Ateikite į stadioną. Aš galiu pažadėti, kad aikštėje nebus nei vieno abejingo. Stengsimės visus džiuginti gražiu žaidimu ir pergalėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder