Miglius Astrauskas: "Bandysime trinktelėti durimis"

Miglius Astrauskas: "Bandysime trinktelėti durimis"

Sekmadienį daugkartiniai Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai Europos rankinio federacijos (EHF) taurės rungtynėse savo sirgalių akivaizdoje sieks kibti į atlapus Rumunijos "Stiinta Minicipal Dedeman" klubo žaidėjams. Rungtynių "Dragūno" namų aikštelėje (Taikos pr. 61A) pradžia - 14 val.

Tiek Klaipėdos ekipos treneris Miglius Astrauskas, tiek "Dragūno" žaidėjai trokšta atsikeršyti rumunams už itin skaudų pralaimėjimą, kai praėjusią savaitę Bakau mieste buvo palaužti 15 įvarčių skirtumu - 36:21 (17:9).

"Atėjo laikas suvesti sąskaitas. Tikimės teigiamo rezultato - norime trinktelėti durimis. Nesakau, kad mes panaikinsime 15 įvarčių skirtumą, tačiau kovą tikrai galiu pažadėti. Po pirmųjų rungtynių padarėme išvadas, bandysime nustebinti varžovus", - ryžtingas buvo M. Astrauskas.

[CITATA]

Priminus, kad rumunų biudžetas net 2,5 mln. eurų, t. y. maždaug 30 kartų didesnis nei klaipėdiečių, strategas to per daug nesureikšmino.

"Žaidžia ne pinigai ar pavardės, o žaidėjai. Bandysime įrodyti, kad sportininkai gali puikiai kovoti ne dėl pinigų, o vedini patriotizmo jausmo, noro apginti savo šalies, miesto garbę", - teigė M. Astrauskas.

Praėjusį trečiadienį Kaune Lietuvos rankinio lygos pirmenybėse rezultatu 31:22 (14:11) palaužėte vietos "Granito-Gajos-Kario" atstovus. Tai buvo ketvirtoji iš tiek pat galimų Dragūno" pergalė šiame čempionate. Galbūt tai jums suteikė papildomo pasitikėjimo? - pasiteiravome M. Astrausko.

Kauno "Granito-Gajos-Kario" ekipos žaidėjai turi tvirtus charakterius, su jais kautis niekada nėra lengva. Rungtynės buvo aukšto lygio. "Granitas" priešinosi kiek galėjo, o mes po pirmųjų Europos rankinio federacijos taurės rungtynių Rumunijoje labai norėjome pergalės, siekėme atsitiesti, įgyti pasitikėjimo. Tai mums pavyko.

Mūsų sportinė forma nėra pati geriausia, tačiau po truputį įsivažiuojame į ritmą.

Pastarosios savaitės jums buvo labai įtemptos - žaidėte po 2-3 rungtynes per savaitę. Dar iškentėte 30 valandų (į vieną pusę) kelionę autobusu į Rumuniją. Iš kur tiek jėgų ir ryžto?

Mes esame užsibrėžę savo tikslus ir jų link keliaujame. Mūsų tikslas - pasiekti kuo geresnę sportinę formą lemiamoms Lietuvos rankinio lygos ir Baltijos rankinio lygos kovoms. Manome, kad pavasarį mūsų sportinė forma bus optimali.

Kalbant apie kelionę į Rumuniją, manėme, kad autobusu vykti užteks maždaug 20 valandų, bet prireikė 30 valandų. Važiavome per Ukrainą, o ten vietomis kelias buvo tragiškas - atkarpomis važiavome gal tik 30/h greičiu. Ukrainoje 300 km įveikėme tik maždaug per 9 valandas.

Reikia pripažinti, kad Rumunijoje mes sužaidėme vienas prasčiausių savo rungtynių. Galbūt koją pakišo ir startinis jaudulys, nes varžovai greitai atitrūko. Visas rungtynes pralaiminėjome 7-8 įvarčių skirtumu, o likus maždaug dešimčiai minučių nuleidome rankas ir galiausiai skirtumas šoktelėjo iki 15 įvarčių. Tai labai blogai...

Jei Rumunijoje būtume pralaimėję 7-8 įvarčių skirtumu, tai dar sakyčiau, kad pusė bėdos. Dabar - sunki padėtis. Reikia pripažinti, kad varžovai stipresni, tačiau stebuklų būna ir mes kovosime iki paskutinės sekundės, kol dar yra vilčių, nenuleisime rankų. Būtų gerai nors namuose rumunams įrodyti, kad mes mokame žaisti rankinį.

Namuose jau bandysime žaisti kitaip: didesnį dėmesį skirsime gynybai, reikia kautis kibiau, kiečiau. Jei nepavyks mesti nuo 6 m ribos, bandysime atakuoti iš tolimesnių padėčių. Rumunijoje daug įvarčių praleidome po greitų varžovų atakų. Taigi, turime protingiau regzti atakas, neskubėti, išlaukti ir atakuoti tada, kai susikuriame geresnes progas. Reikia žaisti protingiau ir šaltakraujiškiau.

Su žaidėjais pasikalbėjome, sušaukėme susirinkimą, susitarėme, kad pamiršime tai, kas buvo, ir bandysime kautis visai kitaip. Tas skaudus pralaimėjimas buvo smūgis visiems, tiesiog supurtė, tačiau reikia žengti į priekį. Mums tai naudinga patirtis.

Kiti mąsto: ai, čia rumunai, negi jie moka žaisti rankinį. Peržvelgus varžovų komandos biudžetą, žaidėjus ir jų pasiekimus, supranti, kad "Dragūnas" žengia tik pirmuosius žingsnius. Tačiau Rumunijos komandos treneris per spaudos konferenciją pripažino, kad "Dragūnas" - perspektyvi komanda ir po 2-3 metų gali nustebinti ne vieną aukšto lygio komandą.

Mūsų žaidėjams tokios varžybos - tik į naudą. Jaunimas pamatė, kokios kovos vyksta profesionaliame vyrų rankinyje. Tai galbūt bus jiems papildoma motyvacija dirbti dviguba jėga, jei jie kada nors nori rungtyniauti aukšto lygio Europos ar pasaulio ekipoje.

"Stiinta Minicipal Dedeman" klube rungtyniauja net dešimt legionierių: prancūzas, brazilas, vengras, estas, du gruzinai ir keturi moldavai, bemaž pusė Rumunijos rinktinės žaidėjų. Turbūt per visą istoriją tai bus pajėgiausia rankinio ekipa, viešėjusi mūsų mieste?

Taip, tokio lygio komandos Klaipėdoje dar nebuvo. Jie praėjusiais metais pateko į pajėgiausių Europos rankinio federacijos (EHF) taurės šešioliktuką.

Mums siūlė finansinę kompensaciją, jei žaistume dvejas rungtynes Rumunijoje, tačiau mes gerbiame savo sirgalius ir to atsisakėme.

Mums svarbu sportinis principas. Žinoma, mūsų klubui tai bus nemenka našta - atsieis maždaug 50 tūkstančių litų, tačiau norime, kad klaipėdiečiai galėtų grožėtis aukščiausio lygio rankiniu. Kviečiu sekmadienį nuo 14 valandos visus Klaipėdos ir Lietuvos rankinio sirgalius ateiti pažiūrėti šios dvikovos ir palaikyti mūsų ekipos. Juk sirgaliai suteikia papildomos motyvacijos, yra lyg papildomas žaidėjas aikštėje.

Mes juk vienintelė Lietuvos komanda, ginanti šalies garbę Europos rankinio federacijos taurės turnyre. Pernai kovojome žemesnio pajėgumo Europos Iššūkio taurės varžybose, o šiemet jau tenka susitikti su rimtesnėmis komandomis.

"Padarėme išvadas, kausimės kitaip"

Tadas STANKEVIČIUS, "Dragūno" žaidėjas

Analizavome pirmųjų rungtynių videomedžiagą, padarėme išvadas, stengsimės demonstruoti kitokį rankinį. Planuojame pakeisti gynybos sistemą, taip pat privalome išnaudoti visas galimybes, privalome pataikyti metimus iš gerų padėčių. Rumunijoje daug metimų prametėme, to kartoti jokiu būdu nebegalime. Pažadu, kad dėl savų sirgalių darysime viską, kad rezultatas mums būtų palankus. Kovosime dėl kiekvieno kamuolio, dėl kiekvieno aikštės centimetro, dėl kiekvieno įvarčio. Stengsimės varžovus priblokšti nuo pirmųjų rungtynių minučių.

"Norime reabilituotis"

Gražvydas JUŠKA, "Dragūno" rankininkas

Esame gerai nusiteikę. Reikia susikoncentruoti į gynybą. Juk viskas prasideda nuo gynybos. Jei sugebėsime apsiginti, galime varžovus užpulti greitomis atakomis. Svarbu rungtyniauti protingai, nedaryti vaikiškų klaidų. Pirmųjų rungtynių rezultatas Rumunijoje toli gražu neatspindi komandų skirtumo ir tai bandysime įrodyti ne žodžiais, o darbais. Juk namuose ir sienos padeda.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder