Miglius Astrauskas atsisveikins su "Dragūnu"

Miglius Astrauskas atsisveikins su "Dragūnu"

"Dragūno" stiprybė - draugiškumas ir puiki atmosfera. Mes save vadiname ne komanda, o šeima. Manau, kad būtent dėl to mes niekam jau penktus metus neužleidžiame nugalėtojų posto", - po Lietuvos rankinio lygos (LRL) finalo kalbėjo Klaipėdos "Dragūno" rankinio komandos kapitonas Darius Jasinskas.

Migliaus Astrausko auklėtiniai Klaipėdoje rezultatu 30:27 (16:11) nukovė Vilniaus VHC "Šviesa" ekipą ir LRL finalo seriją laimėjo 3:0.

"Penktąkart tapti Lietuvos čempionu - jausmas nuostabus, net saldesnis, nei prieš tai iškovojus tą titulą. Juk apginti nugalėtojų vardus visada sunkiau, nei iškovoti pirmą kartą, kadangi visi prieš čempionus kaunasi su dviguba energija ir nori jiems įkąsti. Šis finalas buvo labai sunkus, turbūt vienas iš sunkiausių. Džiugu, kad viskas pavyko. Galutinis tikslas įvykdytas - tapome čempionais. Komandos draugų nuteikti kovai nereikėjo, visi suprato, kad namuose žūtbūt privalome laimėti ir atsidėkoti savo sirgaliams už viso sezono palaikymą. Vadovavomės šūkiu: "Mirk arba laimėk", - pabrėžė D. Jasinskas.

Priminsime, kad pirmose finalo rungtynėse Klaipėdoje "Dragūnas" Vilniaus VHC "Šviesa" ekipą įveikė rezultatu 36:29, o Vilniuje po pratęsimo - 30:28.

Treneri, koks jausmas dirbti su tokiais kovingais, energija, noru ir jaunatvišku maksimalizmu trykštančiais rankininkais? - pasiteiravome "Dragūno" stratego Migliaus Astrausko.

Jausmas - nuostabus. Džiugu, kad turėjau garbės dirbti su šiais vyrais ir prisidėti prie trijų paskutinių čempionų titulų. Džiugu, kad viskas pavyko. Vyrai tikrai nenuvylė noru ir kovingumu. Dabar galime atsikvėpti ir pasidžiaugti pergale. Šiemet varžovai atkakliai mums priešinosi, norėjo mus nuvainikuoti, bet gero ir planingo mūsų darbo rezultatas davė vaisių. Ruošiame, ugdome jaunus žaidėjus ir su laiku jie tampa vis galingesni. Visada žaidėjams kartoju, kad pergalės pasiekiamos tik per kantrų kelerių metų darbą, viskas savaime neateina.

Visgi kitąmet "Dragūno" ekipos nebetreniruosiu. Grįžtu į Kauną pas šeimą. Pavargau kaskart savaitgaliais keliauti iš Klaipėdos į Kauną. Reikia skirti daugiau dėmesio žmonai, vaikams. Juk auga trys sūnūs - šešiolikmetis Giedrius, keturiolikmetis Aidas ir dvejų metukų Rytis. Juk prieš "Dragūną" dirbau Islandijos, Baltarusijos, Ispanijos klubuose, tai mažai buvau su šeima, reikia atsigriebti už tą laiką. Nuo rankinio neatitolsiu - dirbsiu Lietuvos rankinio federacijoje, nuo birželio mėnesio eisiu generalinio sekretoriaus pareigas.

Ar nebus gaila atsisveikinti su komanda, į kurią įdėjote tiek savo širdies?

Žinoma, kad bus sunku, tačiau toks gyvenimas. Klaipėdoje praleisti metai - nuostabūs, patirta daug puikių emocijų. Tarp žaidėjų tvyro puiki atmosfera, visi labai draugiški. Čia žaidėjams yra sudarytos puikios sąlygos tobulėti.

Kaip manote, ar pavyks "Dragūno" lyderius išsaugoti Klaipėdos ekipoje ir kitąmet?

Iš mėgėjų marškinėlių išaugo ir į platesnius vandenis drąsiai galėtų plaukti Benas Petreikis. Jis tikras komandos lyderis, nebijantis imtis iniciatyvos. Taip pat, jei iki galo išsigydys traumas Jonas Truchanovičius (padarytos dvi peties operacijos, - Autor. past.) , ir Aistis Pažemeckas taip pat galėtų drąsiai atstovauti užsienio klubams. Aistis artimiausiu metu gulsis ant operacinės stalo - jam bus atlikta pakartotinė Achilo sausgyslės operacija. Šiemet stabiliai rungtyniavo ir Darius Jasinskas bei Gražvydas Juška. Mūsų tikslas - auginti jaunus žaidėjus, kelti jų profesionalumą, padėti išplaukti į Lietuvos rinktinę ir platesnius vandenis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder