Miglius Astrauskas: "Antrajame rate bus sunkiau"

Miglius Astrauskas: "Antrajame rate bus sunkiau"

Šiandien daugkartiniai Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai savo aikštėje (Taikos pr. 61A) nuo 19 val. rungtynėmis su HC "Utena" ekipa pradės Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionato antrąjį ratą. [CITATA]

"Dragūno" rankininkai pirmajame rate nepatyrė nė vieno pralaimėjimo: šventė 7 pergales ir vienerias rungtynes Klaipėdoje su Vilniaus VHC "Šviesa" sužaidė lygiosiomis - 32:32. Klaipėdiečiai, kurių sąskaitoje 15 taškų, artimiausius persekiotojus - Varėnos "Ūlos" rankininkus lenkia net 5 taškais.

Nors klaipėdiečiai ir yra persekiojami traumų: reabilitaciją po peties operacijos atlieka ir tik kitų metų pavasarį prie komandos prisijungs Jonas Truchanovičius, legionierius iš Ukrainos Antonas Marokas (Anton Maroko) dėl kryžminių kelio raiščių iš rikiuotės iškrito visam sezonui, šią savaitę nosies operacija atlikta Dariui Jasinskui, tačiau uteniškius dragūniečiai turėtų įveikti be didesnio vargo.

Tai bus lyderių ir autsaiderių akistata. HC "Utena" šį sezoną pralaimėjo visas rungtynes ir būtų pernelyg naivu tikėtis, kad nugalės "Dragūną".

"Reikia vertinti kiekvieną varžovą. Nesvarbu, ar jis turnyro lentelės viršuje, ar apačioje. Šiemet Lietuvos rankinio lygoje daug apylygių varžovų, tačiau rimčiausi mūsų konkurentai - Vilniaus VHC "Šviesa", Alytaus "Almeida-Stronglasas", Kauno "Granitas-Gaja-Karys" ir Varėnos "Ūla". Reguliariajame čempionate gali būti lyderis, tačiau kas iš to, jei pralaimėsi reguliariajame čempionate? Reikia intensyviai dirbti, kad būtume optimalios sportinės formos per atkrintamąsias varžybas", - pabrėžė "Dragūno" treneris Miglius Astrauskas.

Pernai LRL čempionate sidabro medalius iškovojo Alytaus "Almeidos-Stronglaso" rankininkai, tačiau šiemet, bent jau pirmajame pirmenybių rate, jiems sekėsi prasčiau: iškovotos 4 pergalės, 1 rungtynės sužaistos lygiosiomis ir patirti 3 pralaimėjimai. Po pirmojo rato LRL turnyro lentelėje jie su 9 taškais žengia penkti.

Į lyderių gretas kiek netikėtai veržiasi čempionato atradimu vadinami Varėnos "Ūlos" rankininkai. Jų sąskaitoje - 5 pergalės ir 3 pralaimėjimai.

Čempionato sistema

Iš viso šiemet LRL pirmenybėse rungtyniauja devynios ekipos: Varėnos "Ūla", Kauno - "LSU-Lūšis" ir "Granitas-Gaja-Karys", Vilniaus - "VHC Šviesa" ir HC "Vilnius", Šiaulių "SM Dubysa-Gubernija", Alytaus "Almeida-Stronglasas", Klaipėdos "Dragūnas" ir HC "Utena".

LRL reguliariajame čempionate rungtyniaujama dviejų ratų sistema: po vienerias rungtynes sužaidžiama namuose bei išvykoje.

Atkrintamosios rungtynės, kur kovą tęs 8 geriausios ekipos, vyks balandžio 9-16 dienomis.

Pusfinaliai numatyti balandžio 23-30 dienomis, o kovos dėl medalių - gegužės 3-17 dienomis.

Finale dėl pirmos vietos bus rungtyniaujama iki trijų pergalių, kitos atkrintamosios rungtynės - iki dviejų pergalių.

STATISTIKA

Lietuvos rankinio lygos pirmajame rate sužaistos 36 rungtynės, įmesta 2020 įvarčių (vidutiniškai 56 įvarčiai per rungtynes), užfiksuoti 92 šalinimai dviem minutėms (vidutiniškai 8 pašalinimai per rungtynes), 17 diskvalifikacijų.

"Pasitvirtino profesionalų įsiliejimas"

Rolandas MARKINAS, Varėnos "Ūlos" treneris


Mes šį sezoną pasistiprinome trimis patyrusiais žaidėjais: Remigijumi Čepuliu, Tautvydu Mikalausku ir Arminu Grigėnu bei pirmąjį ratą baigėme penkiomis iš eilės pergalėmis. Tai mums leido pakilti į antrąją turnyro lentelės poziciją. Minėti mūsų rankininkai - puiki paspirtis jauniems žaidėjams. Visi trys yra ragavę legionierių duonos: R. Čepulis rungtyniavo Islandijos, Ispanijos ir Baltarusijos, T. Mikalauskas - Vokietijos, Ispanijos ir Italijos, A. Grigėnas - Ispanijos, Graikijos, Prancūzijos ir Suomijos ekipose. Kai šie žaidėjai įsiliejo į ekipą, visa komanda tiesiog pasitempė, pradėjo atsakingiau žiūrėti į darbą ir tai davė vaisių. Jaunimas stengiasi lygiuotis į labiausiai patyrusius žaidėjus.
Ar mes nusitaikėme į medalius? Taip drąsiai atsakyti negalėčiau, esu atsargus. Pasakysiu taip: kiekvienas karys nori tapti generolu. Norime pasiekti kuo aukštesnių rezultatų, tačiau kaip pavyks - parodys istorija. Čempionatas - įdomus, painus ir ilgas. Čia dar gali visko nutikti.

"Parodyta daug raudonų kortelių"

Tadas JANSONAS, Lietuvos rankinio lygos direktorius


Pirmojo Lietuvos rankinio lygos čempionato rato statistiniai duomenys labai primena paskutiniojo Europos vyrų rankinio čempionato skaičius. LRL čempionate per rungtynes vidutiniškai įmesti 56 įvarčiai, skirti 8 dvejų minučių pašalinimai. Europos čempionate per rungtynes vidutiniškai pelnyti 53 įvarčiai, skirti 7 dviejų minučių šalinimai. Bendrieji statistiniai rodikliai labai panašūs į Europos geriausių komandų rodiklius, tačiau Lietuvoje šį sezoną parodyta tikrai daug raudonų kortelių, vos ne kas antrose rungtynėse.

Manau, kad antrasis LRL čempionato ratas bus dar labiau įtemptas ir "Dragūnui" konkurencija tik augs. "Dragūnui" pirmajame rate pranašumą teko įrodinėti kiekvienose rungtynėse, ne vienose iš jų laimėti pavyko tik paskutinėmis sekundėmis. Antrajame rate "Dragūnui", manau, bus dar sunkiau. LRL turnyrinėje lentelėje antrą-šeštą vietas užimančias komandas skiria vos vienas taškas. Septintoje vietoje esanti Kauno "LSU-Lūšies" komanda atsilieka vos trimis taškais nuo antrąją vietą užimančios "Ūlos" ekipos. Pirmą-septintą vietas užimančių komandų rungtynių baigties neįmanoma nuspėti. Visos komandos pajėgios ir pergalę lems geresnis pasirengimas rungtynėms. Sausio mėnesį dar galima registruoti papildomus žaidėjus, galbūt komandos dar stiprinsis. Po šios registracijos pabaigos situacija ir tendencijos bus dar aiškesnės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder