Medalininkų dvikovoje - "Atlanto" pergalė

Medalininkų dvikovoje - "Atlanto" pergalė

Šiandien Pakruojyje Lietuvos A lygos čempionato XVII turo rungtynėse susitiko pernai sidabro medalius iškovojusi "Kruoja" ir bronzinis prizininkas Klaipėdos "Atlantas".

Įdomu tai, kad prieš šį susitikimą abu varžovus testavo šalies čempionas Vilniaus "Žalgiris". Žinia, atlantiečiai uostamiestyje žalgiriečius nugalėjo rezultatu 4:2, o pakruojiečiai savo aikštėje su vilniečiais sužaidė lygiosiomis - 2:2.

Ir dar viena įdomi detalė, kad šiandien tarpusavyje varžėsi liepos 2 dieną startuosiančio 2015-2016 m. UEFA Europos lygos turnyro dalyviai. Savo varžovus "Kruoja" ir "Atlantas" Senojo žemyno turnyre sužinos rytoj po burtų traukimo.

Prieš šios dienos rungtynes "Atlantas" turėjo šiokių tokių problemų. Susirgo ir negalėjo rungtyniauti rezultatyviausias A lygos čempionato žaidėjas Andrejus Paniukovas. Jį aikštėje pakeitė Lukas Baranauskas.

Būtent L. Baranauskas jau šeštą rungtynių minutę iš dešinio krašto atliko rezultatyvų perdavimą į varžovų baudos aikštelę, ir septyniolikametis Dovydas Virkšas išvedė "Atlantą" į priekį - 1:0.

68 minutę už žaidimą ranka baudos aikštelėje į "Atlanto" vartus buvo paskirtas baudinys. Jį realizavo "Kruojos" atakų lyderis Ričardas Beniušis, ir rezultatas tapo lygus - 1:1.

Atlantiečiai po praleisto įvarčio nepanikavo ir perėmė iniciatyvą. Tai parodė, kad lygiosios klaipėdiečių netenkino. Ataka sekė ataką, vieną iš kurių rungtynių pabaigoje (89 min.) taikliu smūgiu užbaigė komandos veteranas Andrius Jokšas - 2:1.

Iškovojęs sunkią pergalę "Atlantas" surinko 30 taškų ir pakilo turnyrinėje lentelėje į trečiąją vietą.

"Atlantas" Pakruojyje rungtyniavo tokios sudėties: Edvinas Gertmonas, Andrius Bartkus (kapitonas), Rolandas Baravykas, Andrius Jokšas (39 min. įspėtas), Aleksejus Epifanovas, Ričardas Šveikauskas, Dovydas Virkšas (nuo 63 min. - Gerardas Žukauskas), Dovydas Norvilas (48 min. įspėtas), Robertas Vėževičius (15 min. įspėtas), Maksimas Maksimovas, Lukas Baranauskas (66 min. įspėtas, nuo 89 min. - Skirmantas Rakauskas).

Rytoj "Atlanto" futbolininkai išvyksta į Lenkiją, kur ruoštis kovoms Europoje. Šioje šalyje jie sužais dvejas kontrolines rungtynes su Nikosijos "Apoel" (Kipras) ekipa ir Lenkijos čempionu Poznanės "Lech" klubu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder