Linai Grinčikaitei - debiutinis pasaulio čempionatas

Linai Grinčikaitei - debiutinis pasaulio čempionatas

Universiados čempionė, 2012 metų Europos pirmenybių prizininkė, olimpinių žaidynių dalyvė bei įvairių tarptautinių varžybų laureatė klaipėdietė Lina Grinčikaitė pirmą kartą varžysis pasaulio čempionate, kuris šiais metais vyks Maskvoje. [CITATA]

Sprinterė jau praleido pasaulio pirmenybes 2009 ir 2011 metais. Prieš ketverius metus ji buvo traumuota, o vėliau, net ir įvykdžiusi normatyvą, atsisakė dalyvauti, nes jautėsi išsekusi po varginančio varžybų sezono.

Dabar Lina sakė, kad, nepaisant didelės konkurencijos, ji nusiteikusi kovoti.

"Šį sezoną mes su treneriu nekeliame labai aukštų tikslų, bet norėčiau pasiekti arba pagerinti savo asmeninį rezultatą ar bent būti arti jo (Linos geriausias rezultatas 100 metrų bėgimo rungtyje - 11,19 sek. - Aut. past.). Aišku, bus labai sunku - sprinte visada būna didelė konkurencija: daug dalyvių iš JAV, Jamaikos, stiprios europietės, be to, sunki patekimo į kitą ratą sistema... Į pusfinalius "prasimušame" jau po vieno parengiamojo bėgimo. Bet Maskvoje esu dalyvavusi, ten yra pakankamai geros sąlygos (prieš kelerius metus Lina Rusijos sostinėje įvykdė olimpinių žaidynių normatyvą. - Aut. past.), todėl telieka bėgti ir kovoti."

Linos treneris Edmundas Norvilas sakė, kad pagrindinis tikslas šiais metais buvo universiada, vykusi liepos mėnesį Kazanėje (Rusija). Ten L. Grinčikaitė buvo antra ir iškovojo jau trečią šių varžybų medalį.

"Sidabro medalis kaip tik į kolekciją - Lina jau turėjo universiados auksą ir bronzą. Komplekte trūko tik vieno medalio, kurį ji iškovojo šią vasarą."

Anot jo, šio čempionato jie labai nesureikšmina, nes Linos laukia rimtas pasiruošimas 2016 metų olimpinėms žaidynėms, kurios vyks Rio de Žaneire.

"Nuvarytus arklius nušauna. Šiais metais pirmą kartą nuo 2003 metų leidome sau truputį pasiilsėti, praleisti kai kurias varžybas. Reikia pasaugoti Liną", - sakė sportininkės treneris.

Kartu su Lina į Maskvą skris dar trylika Lietuvos lengvaatlečių. Klaipėdietė 100 m bėgimo varžybose strartuos rugpjūčio 11 dieną.

Graibsto bilietus

Į rugpjūčio 10-18 dienomis Maskvoje (Rusija) vyksiantį pasaulio lengvosios atletikos čempionatą jau parduoti beveik visi bilietai, skelbia Rusijos žiniasklaida.

Jau neliko bilietų į abiejų savaitgalių (rugpjūčio 10-11 ir 17-18 d.) varžybas, išpirktos visos vietos VIP ložėse. Didžiausio lengvosios atletikos gerbėjų susidomėjimo sulaukė bilietai rugpjūčio 17 dienai, kai vyrų 200 m bėgimo varžybose startuos ir pasaulio rekordininkas jamaikietis Juseinas Boltas (Usain Bolt).

Prekyboje liko po 500-1500 bilietų rugpjūčio 12-16 dienoms. Jų kainos siekia 1000-3000 rublių.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas vyks "Lužnikų" stadione, talpinančiame 35 tūkst. žiūrovų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder