Lietuvos tenisininkai pralaimėjo Deviso taurės turnyrą mačą Ukrainai

Lietuvos tenisininkai pralaimėjo Deviso taurės turnyrą mačą Ukrainai

Vilniaus "Siemens" arenoje vykstančiame neoficialaus pasaulio vyrų teniso komandų čempionato - Deviso taurės (Davis Cup) - I grupės Europos-Afrikos zonos varžybų mače Lietuvos rinktinė pralaimėjo Ukrainos ekipai.

Sekmadienį vykusiame vienetų susitikime pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 25-erių metų Ričardas Berankis (74-oji pasaulio raketė) 5:7, 2:6, 2:6 pralaimėjo 28-erių metų ukrainiečiui Iljai Marčenkai (117).

Mačas truko 2 val. 11 min.

Pirmajame sete ukrainietis iš karto laimėjo R. Berankio padavimų seriją ir pirmavo 2:0. Lietuvis nelengvai, bet sugebėjo atsakyti tuo pačiu ir išlygino rezultatą 2:2. Pirmaudamas 6:5. I. Marčenka dar kartą laimėjo lietuvio padavimus ir tuo pačiu - pirmąjį setą.

Antrajame sete I. Marčenka atrodė gerokai pranašiau ir iškart nutolo 5:1. R. Berankiui nepavyko atsitiesti ir jis antrąjį setą pralaimėjo 2:6.

Trečiojo seto pradžioje rezultatas buvo lygus 2:2, bet vėliau R. Berankis nesugebėjo laimėti savo padavimų serijos ir atsiliko 2:4. Lietuvos tenisininkui nepavyko perimti iniciatyvos ir jam teko pripažinti varžovo pranašumą.

R. Berankis iš 11 progų laimėti varžovų padavimų serijas pasinaudojo tik viena. Lietuvis atliko šešis neatremiamus padavimus, o I. Marčenka - keturis.

Po šio mačo ukrainiečiai padidino savo pranašumą iki 3-1 ir paskutinis vienetų susitikimas jau nieko nebelems.

Penktadienį R. Berankis 6:4, 6:2, 6:2 nugalėjo 22-ejų metų Vladislavą Manafovą (441), o 24-erių metų Laurynas Grigelis (259) 0:6, 1:6, 7:6 (7-5), 6:4, 3:6 nusileido I. Marčenkai. Šeštadienį vykusiame dvejetų mače R. Berankis su L. Grigeliu 6:7 (4-7), 7:6 (7-3), 4:6, 2:6 nusileido I. Marčenkai ir 28-erių metų Denisui Molčanovui.

Ukrainos rinktinė išsaugojo vietą I grupėje, o Lietuvos komanda dėl išlikimo kovos su Slovėnijos ekipa

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder