Lietuvos moterų krepšinio rinktinė baigė pirmąją treniruočių stovyklą

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė baigė pirmąją treniruočių stovyklą

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė, besirengianti birželio 15-30 dienomis Prancūzijoje vyksiančiam Europos čempionatui, antradienį baigė pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje.

Kaip skelbia Lietuvos krepšinio federacija (LKF), trečiadienį trenerio Algirdo Paulausko auklėtinės turi išeiginę, o ketvirtadienį komanda išskris į turnyrą Lenkijoje, kuriame žais su Lenkijos, Baltarusijos ir Ukrainos krepšininkėmis.

Palangoje treniravosi 16 Lietuvos rinktinės kandidačių, o į Lenkiją vyks 12 krepšininkių: Greta Šniokaitė, Mantė Kvederavičiūtė, Lina Pikčiutė, Kristina Alminaitė (visos - Vilniaus "Kibirkštis-Viči-Iki"), Gabrielė Gutkauskaitė, Monika Grigalauskytė, Eglė Šikšniūtė (visos - Klaipėdos "Fortūna"), Laura Svarytė (Kauno "Aistės-LSU"), Inesa Visgaudaitė ("Toulouse", Prancūzija), Marina Solopova ("Edremit", Turkija), Kamilė Nacickaitė (Kiečio CUS, Italija) ir Giedrė Paugaitė (Mondvilio USO, Prancūzija).

Treniruotis Kaune liks Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, Iveta Šalkauskė (abi - Kauno raj. "Hoptrans-Sirenos"), Kristina Vengrytė ("Kibirkštis-Viči-Iki") ir Gintarė Petronytė (Taranto "GoldBet", Italija).

"Norime patikrinti jaunimą, pažiūrėti, ką merginos gali, ką moka? Nebus patyrusių žaidėjų, todėl jaunos krepšininkės bus savarankiškesnės, nebus į ką dairytis. Mesime iš karto į gilų vandenį ir tegul plaukia", - krepšininkių pasirinkimą apibūdino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris A. Paulauskas.

Turnyrą Lenkijoje lietuvės pradės penktadienį rungtynėmis su Rimanto Grigo treniruojamomis baltarusėmis. Šeštadienį laukia dvikova su lenkėmis, o sekmadienį - su ukrainietėmis.

"Palangoje gerai padirbėjome, surengėme ir šešias treniruotes salėje. Tai labai daug šiam pasirengimo etapui. Aišku, trūksta pataikymo ir pan., bet pradžia jau yra padaryta gera. Turnyre Lenkijoje galėsime patikrinti keletą derinių, gynybą. Bus objektyvi medžiaga, kurią galėsime parodyti žaidėjams, spręsti, ką reikia koreguoti, taisyti klaidas", - kalbėjo A. Paulauskas.

Iš Lenkijos mūsų šalies komanda sugrįš vėlų sekmadienio vakarą, o gegužės 22-ąją susirinks į antrąją treniruočių stovyklą Druskininkuose.

Lietuvos rinktinė iki Europos čempionato iš viso sužais 11 kontrolinių rungtynių. Lietuvių varžovėmis bus Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos, Rusijos, Prancūzijos, Japonijos, Kinijos ir Švedijos krepšininkės.

Europos čempionato D grupėje Lietuvos rinktinė žais kartu su Čekijos, Kroatijos ir Baltarusijos komandomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder