Lietuvos krepšininkių burtai nenuvylė

Lietuvos krepšininkių burtai nenuvylė

Vakar Vilniuje buvo ištraukti FIBA merginų jaunimo (iki 19 metų) pasaulio čempionato burtai. Lietuvoje vyksiančiose pirmenybėse su pajėgiausiomis planetos komandomis kovosiančios šeimininkės D grupėje susitiks su JAV, Kinijos ir Malio komandomis.

Burtų traukimo ceremonijai vadovavęs Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) sporto direktorius Liubomiras Kotleba negailėjo komplimentų čempionato organizatoriams. „Pastebėjome, kad visi nori žaisti jaunimo čempionatuose, bet niekas nenori jų organizuoti, - konstatavo L.Kotleba. - Todėl noriu padėkoti Lietuvai, kuri sutiko rengti šį pasaulio jaunimo čempionatą. Lietuva - maža, bet puiki šalis“.

„Man labai malonu antrus metus iš eilės dalyvauti pasaulio čempionato burtų traukimo ceremonijoje, kuri vyksta Lietuvoje. Pernai Kaune surengėme 17-mečių vaikinų pasaulio čempionatą, o šiemet į Lietuvą atvyksta geriausios 19-mečių merginų rinktinės. Neabejoju, kad šis pasaulio čempionatas taps dar vienu impulsu, paskatinsiančiu merginų krepšinio vystymą“, - ceremonijoje kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Dešimtą kartą vyksiančiame 19-mečių merginų pasaulio čempionate Lietuvos krepšininkės jėgas išmėgins ketvirtą kartą. 2001 ir 2009 m. mūsų šalies rinktinė užėmė 8-ą vietą, o 2007 m. finišavo 12-oje pozicijoje. Šį kartą į pasaulio čempionatą šeimininkių teisėmis patekusių lietuvaičių jau pirmajame mače laukia akistata su nugalėtojų titulą ginsiančia JAV rinktine. Beje, amerikietės pirmos vietos 19-mečių pasaulio čempionatuose neužleidžia nuo 2005 m.

„Manau, kad burtai tikrai neblogi. Iš pogrupio privalome išeiti. Be to, dar ir kitame etape teks lengvesnės varžovės, nes C grupė, kurioje žaidžia Prancūzija, Kanada, Olandija ir Senegalas, yra bene silpniausia“, - po burtų traukimo ceremonijos žurnalistams sakė 19-mečių merginų rinktinės vyriausioji trenerė Diliara Velišajeva.

Krepšinio specialistės optimizmo nesumažino ir faktas, kad pastaruosius kelerius metus Lietuvos 16-mečių ir 18-mečių krepšininkių rinktinės net ir Europos čempionatuose dalyvavo tik B divizionuose. „Neseniai mūsų 17-metės krepšininkės dalyvavo pasaulio krepšinio čempionate 3 prieš 3. Jaunesnės merginos kaip lygios su lygiomis kovojo su 1994 m. gimusiomis amerikietėmis, ispanėmis ir užėmė 5-ą vietą. Tai nėra taip blogai. Manau, kad mes tikrai galime kautis su visomis varžovėmis, - samprotavo D.Velišajeva. - Rinktinėje žais ne tik 19-metės, bet ir jaunesnės krepšininkės. Mūsų šalyje susidarė tokia padėtis, kad 17-18 metų krepšininkės ne tik nėra prastesnės už vyresnes, bet net ir geresnės. Šiais metais jos suburtos į Vilniaus „Jaunųjų talentų“ ekipą ir žaidžia Lietuvos moterų krepšinio lygoje. Sunkiai sekasi, bet jos stengiasi, kovoja su moterimis. Tikiuosi, kad ši patirtis ir savos aikštės pranašumas padės mums siekti aukščiausių tikslų pasaulio čempionate“.

Pasaulio čempionato kovos vyks liepos 18-28 dienomis. A ir B grupių komandos žais Klaipėdoje, o C ir D - Panevėžyje. Pasaulio pirmenybių finalo etapas bus rengiamas Klaipėdoje.

Grupės

A Rusija, Serbija, Brazilija, Pietų Korėja

B Australija, Ispanija, Argentina, Japonija

C Prancūzija, Olandija, Kanada, Senegalas

D JAV, Lietuva, Kinija, Malis

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder