Lietuvos krepšininkai pralaimėjo ir graikams

Lietuvos krepšininkai pralaimėjo ir graikams

Antrosios draugiškos Lietuvos rinktinės rungtynės ir vėl lietuviams baigėsi nesėkmingai. Kęstučio Kemzūros auklėtiniai Kaune 70:82 nusileido Graikijos komandai. Tai buvo jau antrasis lietuvių pralaimėjimas šiame pasiruošimo cikle - prieš tai 74:78 nusileista makedonams.

Graikams tai taip pat nebuvo pirmos draugiškos rungtynės - jie šeštadienį 66:63 palaužė Rusijos rinktinę.

Po šių rungtynių Lietuvos rinktinės trenerių štabas paskelbs sprendimą, kurie du žaidėjai pirmieji paliks komandą, o kas tęs pasiruošimo atrankai į Londono olimpines žaidynes ir vyks į Hjustoną.

Rungtynių eiga

Pirmasis kėlinys prasidėjo tokiu penketu: Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius, Mindaugas Kuzminskas, Linas Kleiza, Robertas Javtokas.

Pirmasis kėlinys, kuriuo metu, kaip jau įprasta, abi ekipos aktyviai rotavo sudėtimi, prasidėjo apylygiai. Didžiausia persvara, kokią per pirmąsias dešimt minučių įgijo Lietuvos krepšininkai buvo 8 taškai (24:16). Visgi kėlinys baigiasi rezultatu 24:18.

Antrojo kėlinio pradžia lietuviams nebuvo ypač sėkminga - jie atkarpą pralaimėjo rezultatu 1:10, o 6 taškų pranašumas virto 3 taškų deficitu (25:28). Negana to, jis vis augo kol Graikai neįgijo 14 taškų persvaros (50:36). Panašus skirtumas tarp ekipų išliko ir pasibaigus antrajam kėliniui - lietuviai atsiliko rezultatu 41:54.

Ne kažin kas pasikeitė ir trečiajame kėlinyje - abi ekipos keitėsi sėkmingomis atakomis ir, nors graikai laikė iniciatyvą savo rankose, lietuviai neleido jiems pernelyg atsiplėšti (57:71).

Lemiame ketvirtyje Lietuvos krepšininkai dar bandė vytis varžovus ir tolimesnę rungtynių eigą pakreipti savo naudai. Vis dėlto buvusio Kauno "Žalgirio" stratego, Iliaso Zouroso, auklėtiniai rungtynių užtikrintai bei privertė Lietuvos rinktinę patirti antrąjį pralaimėjimą per dvi rungtynes (70:82).

Statistika

Lietuva: Mantas Kalnietis (5 rez. perd.), Linas Kleiza (8 atk. kam.), Tomas Delininkaitis ir Paulius Jankūnas (7 atk. kam.) po 10, Robertas Javtokas 8, Mindaugas Kuzminskas 6 , Deividas Dulkys ir Antanas Kavaliauskas po 5, Adas Juškevičius (1/6 dvit., 1/5 trit.) 4, Jonas Valančiūnas 2, Darius Songaila taškų nepelnė, o Tadas Klimavičius aikštėje nepasirodė.

Graikija: Kostas Kaimakoglou (8 atk. kam.) 14, Giorgios Printezis (6 atk. kam.) 12, Kostas Papanikolaou (5 atk. kam.), Nickas Calathesas (7 atk. kam.) ir Kostas Vasiliadas po 11, Dimitris Mavroidis 7, Ianas Vougioukas 6, Vaggelis Mantzaris 4, Kostas Sloukas ir Vasillis Kavadas po 3, Mike'as Bramosas taškų nepelnė, o Vassilis Spanoulis ir Zisis Sarikopoulosas nerungtyniavo.

Kosto Slouko komentaras: Tai buvo mūsų antrosios draugiškos rungtynės, neturėjome daug laiko pasiruošti, tačiau stengėmis susikoncentruoti rungtynėms prieš gerą komandą kurioje daug patyrusių žaidėjų.

Illiaso Zouroso komentaras: Džiaugiuosi sugrįžęs į Lietuvą, myliu šitą šalį, kadangi čia visi myli krepšinį. Tai buvo antrosios rungtynės ir rezultatas neturėjo didelės reikšmės abiems komandoms. Deja neturime daug praktikinio pobūdžio rungtynių ir vis dar negalime remtis keturiais žaidėjais. Vassilis Spanoulis šiandien nežaidė, o A.Fotsis, N.Zisis ir I.Bourousis žaidžia Italijoje. Linkiu, kad abi šalys patektu į olimpines žaidynes.

Roberto Javtoko komentarai: Sunku kažką pasakyti po antrų iš eilės tokių rungtynių. Nenoriu teisintis, bet tikrai turime labai daug spragų kurias reikia taisyti. Nežaidžiame taip kaip galime, tačiau tikiuosi visi tai suprasime ir kuo greičiau, tai padarysime tuo bus geriau.

Kęstučio Kemzūros komentaras: Didžiausia problema buvo antrasis kėlinukas. Praradome koncentraciją gynyboje ir vien per antrąjį kėlinį leidome varžovams įmesti 26 taškus. Antroje rungtynių pusėje bandėme vytis ir paskutinį kėlinį netgi laimėjome, tačiau to nepakako. Pastangų įdėjome daug, tačiau neviską pavyko išnaudoti. Atsisveikinome su Tadu Klimavičiumi ir Mindaugu Kuzminsku. Šiandien turime 7 didelius žmones ir visiems rasti laiko yra neįmanoma. Apgailestauju, kad negalėjau suteikti šanso Tadui šiose rungtynėse, tačiau noriu padėkoti jam už nuoširdų darbą. Taip pat padėkojome Mindaugui Kuzminskui, kuris nuo pirmosios stovyklos padarė labai didelę pažangą

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder