Lietuvos karatė čempionate - Monikos Ryžkovaitės staigmena

Lietuvos karatė čempionate - Monikos Ryžkovaitės staigmena

Šeštadienį Vilniuje vykęs Lietuvos karatė kiokušin čempionatas išaiškino stipriausius Lietuvos karatė kiokušin kovotojus.

Pirmą kartą Lietuvos suaugusiųjų čempionatas vyko pagal naujas svorio kategorijas, kurios yra labiau artimos olimpinei dvikovinių sporto šakų sistemai. Pirmą kartą Lietuvos suaugusiųjų čempionate varžėsi 11 shodaniečių, net 8 iš jų tai buvo pirmos tokio aukšto lygio varžybos. Jaunatviškas ryžtas ir maksimalizmas padėjo - į Klaipėdą parsivežti net 2 aukso, 2 sidabro ir 4 bronzos apdovanojimai.

Tikrą varžybų staigmeną pateikė jaunoji Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientė Monika Ryžkovaitė. Shodanietei, kovojusiai svorio kategorijoje iki 70 kg, jau pirmoje kovoje burtai lėmė jėgas išbandyti su labai patyrusia ir tituluota varžove - daugkartine Europos varžybų prizininke Aneta Meškauskiene. Jau nuo pirmųjų akimirkų Monika aiškiai parodė, kad jokie titulai jos negąsdina ir efektingai, dideliu tempu, pradėjo kovą. Po pagrindinio laiko teisėjai paskelbė lygiasias, tad kova persikėlė į pratęsimą, kurio metu shodanietė visiškai perėmė iniciatyva ir įveikė savo varžovę.

Pusfinalio kovoje prieš Moniką neatsilaikė ir kita klaipėdietė Rima Lisinskaitė, o finale jos laukė itin pajėgi kaunietė Nora Vaznelytė. Ji daugelį metų demonstruoja aukštus sportinius rezultatus, praėjusių metų Europos vicečempionė, daugkartinė Lietuvos čempionė, šių metų čempionato favoritė. Tačiau ši diena buvo Monikos, ir ji niekam nesiruošė nusileisti. Finalą shodanietė pradėjo itin agresyviai ir aktyviai bei visas 3 minutes buvo pranašesnė už savo varžovę. Tačiau tai neįtikino teisėjų, kurie skyrė pratęsimą (tai sukėlė salėje kovą stebėjusių žiūrovų pasipiktinimą). Per pratęsimą Monika išlaikė diktuojamą kovos tempą ir įrodė, kad ji šiuo metu yra stipriausia.

Šioje svorio kategorijoje sėkmingai kovojo bei bronzos medalius iškovojo Laura Pikturnaitė, o sv. kat. -55 kg. bronzos medaliu džiaugėsi ir Skaistė Venckutė, abi merginos turėjo po tris kovas, iš kurių 2 laimėjo.

Tarp vaikinų sėkmingiausiai kovojo Klaipėdos Universiteto studentas Dominykas Juškevičius, kuris finalinėje kovoje sv. kat. -90 kg įveikė jonavietį Beną Čekanavičių. Sidabro medaliais pasipuošė Vilius Lipnickas sv. kat -55 kg. ir Gytis Ruzgys -95 kg., o bronzą iškovojo Laurynas Vaičikauskas sv. kat. -80, Naglis Piatkovskis sv. kat. -60 kg. Garbingai kovojo tačiau jau po pirmų kovų iš varžybų pasitraukė Julius Urbonas, Ugnius Knystautas ir Tautvydas Šniaukas.

Visa karatė mokyklos „Shodan“ trenerių komanda džiaugiasi užaugusia jaunąja karta. Jie yra puikus pavyzdys jaunimui, kaip reikia suderinti sportą su mokslu ir siekti užsibrėžtų tikslų. Šią dieną karatė mokykla „Shodan“ yra stipriausia Lietuvoje ne tik vaikų, jaunučių, jaunių tarpe, bet ir žengė į suaugusiųjų lyderių gretas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder