Lietuvos jaunių krepšinio rinktinė pergale pradėjo Europos čempionatą

Lietuvos jaunių krepšinio rinktinė pergale pradėjo Europos čempionatą

Ketvirtadienį Vilniuje ir Liepojoje (Latvija) prasidėjusio Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio čempionato pirmosiose rungtynėse B grupėje Lietuvos rinktinė 71:66 (15:18, 18:16, 21:16, 17:16) įveikė bendraamžius iš Graikijos.

Po dviejų kėlinių lietuviai atsiliko 33:34, o po trijų ketvirčių pirmavo 54:40. Likus žaisti 39 sek., mūsiškiai turėjo minimalų pranašumą 67:66, tačiau pelnė keturis taškus be atsako ir įtvirtino savo pergalę.

Mūsų šalies komandai, kurią treniruoja Arūnas Visockas, 27 taškus pelnė Justas Tamulis, 13 - Augustinas Jankaitis, 11 - Marius Grigonis.

Graikijos ekipoje Dimitrijus Agravanis (Dimitrios Agravanis) surinko 22 taškus ir atkovojo 12 kamuolių.

Lietuviai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 44-39, tačiau pataikė tik 4 tritaškius iš 19 (21,1 proc.). Graikai pataikė 10 tolimų metimų iš 24 (41,7 proc.).

Lietuviai penktadienį žais su danais, o šeštadienį - su italais.

Čempionate dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes. Į antrąjį etapą pateks po tris geriausias grupių ekipas. A (Ukraina, Serbija, Vokietija, Ispanija) ir B (Danija, Italija, Graikija, Lietuva) grupių komandos rungtyniauja Vilniaus "Siemens" arenoje, o C (Bulgarija, Turkija, Latvija, Prancūzija) ir D (Lenkija, Kroatija, Slovėnija, Rusija) grupių ekipos žaidžia Liepojoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder