Lietuvos irkluotojai iš pasaulio taurės etapo Šveicarijoje parsiveža sidabrą ir bronzą

Lietuvos irkluotojai iš pasaulio taurės etapo Šveicarijoje parsiveža sidabrą ir bronzą

Sekmadienį Liucernoje (Šveicarija) pasibaigusiame paskutiniame, trečiajame, pasaulio irklavimo taurės varžybų etape abi Lietuvos dvivietės įgulos iškovojo medalius, o bendrojoje įskaitoje užėmė antrąsias vietas.

Moterų porinių dviviečių valčių varžybų finale pasaulio čempionės irEuropos vicečempionės Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė 2000 m distanciją įveikė per 7 min. 0,48 sek. ir 0,61 sek. nusileido Naujosios Zelandijos atstovėms Fionai Burk (Fiona Bourke) ir Zojai Stivenson (Zoe Stevenson). Trečios finišavo Europos čempionės lenkės Magdalena Fularčik (Magdalena Fularczyk) ir Natalija Medaj (Natalia Madaj, +0,89 sek.).

"Buvo labai sunku, pabaigoje vos sugebėjau pakelti savo irklą, tačiau rezultatas yra neblogas. Šiandien varžėsi visos labai stiprios įgulos ir mes vėl susitiksime Amsterdame. Ten bus tikrai labai įdomios lenktynės", - po finišo sakė D. Vištartaitė.

Bendrojoje įskaitoje nugalėjo pirmuosius du etapus laimėjusios australės Olimpija Oldersėj (Olympia Aldersey) ir Sali Keho (Sally Kehoe), kurios sekmadienį finišavo ketvirtos. Antroji vieta bendroje įkaitoje atiteko D. Vištartaitei ir M. Valčiukaitei, o trečioji - M. Fularčik ir N. Madaj.

Vyrų porinių dviviečių valčių varžybose Europos čempionai ir pasaulio vicečempionai Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris pelnė bronzą. Lietuvos irkluotojai finale sekmadienį 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 21,78 sek.

Nugalėjo broliai iš Kroatijos Martinas ir Valentas Sinkovičiai (6.19,12), kurie buvo pirmi antrajame etape ir po pergalės sekmadienį iškovojo pirmąją vietą bendrojoje įskaitoje.

Antrąją vietą Liucernoje iškovojo australai Džeimsas Makrėjus (James McRae) ir Aleksandras Belonogofas (Alexander Belonogoff, 6.21,41), kurie bendrojoje įskaitoje liko treti.

Lietuvos irkluotojams bendrojoje įskaitoje atiteko antroji vieta.

"Manau, kad pasirodėme gerai. Nuo pat starto kroatai buvo labai greiti, tačiau vėliau mums pavyko juos beveik pavyti ir pakovoti. Finišo sprinte galėjome jiems prilygti, tačiau pavyti jau buvo vėlu. Susitiksime pasaulio čempionate Amsterdame", - po finišo sakė S. Ritteris.

Vienvietininkų varžybose apmaudi nesėkmė ištiko Europos čempionato bronzos medalio laimėtoją Mindaugą Griškonį. Puikiai startavęs ir pirmoje vietoje irklavęs lietuvis, įveikus pusę distancijos, išvirto iš valties ir nebaigė savo pasirodymo.

Nugalėjo olimpinis čempionas Mahas Draisdeilas (Mahe Drysdale, 6.50,63) iš Naujosios Zelandijos.

M. Griškonis bendrojoje įskaitoje liko ketvirtas.

Pasaulio čempionatas Olandijoje vyks rugpjūčio 24-31 dienomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder