Lietuvos imtynininkės Lenkijoje iškovojo tris medalius

Lietuvos imtynininkės Lenkijoje iškovojo tris medalius

Lenkijoje vykusiame tarptautiniame moterų imtynių turnyre "Czarny Bor Open" Lietuvos atstovės iškovojo tris medalius - vieną sidabro ir du bronzos.

Jaunių grupėje Kristina Domikaitytė iškovojo sidabro medalį. Svorio kategorijoje iki 65 kg startavusi Kristina laimėjo tris imtis. Kovoje dėl aukso su Lenkijos jaunimo čempione Aleksandra Kotlevska (Aleksandra Kotlewska) Kristina pirmajame kėlinuke patyrė kojos traumą ir toliau kovos tęsti nebegalėjo.

Suaugusiųjų grupėje Danutė Domikaitytė grūmėsi didesnėje nei įprasta sau svorio kategorijoje - iki 67 kg. Pernai Danutė šiame turnyre jaunių grupėje pasidabino aukso medaliu, o šiemet kovojo su vyresnėmis priešininkėmis ir laimėjo bronzos medalį. Lietuvės iškovojo dvi pergales ir pralaimėjo tik būsimai nugalėtojai vengrei Kiti Godo (Kitti Godo). D. Domikaitytė kovoje su dešimčia metų vyresne varžove pirmąjį kėlinuką laimėjo 1:0, o antrąjį pralaimėjo 0:1. Trečias kėlinukas baigėsi taikiai 0:0. Po ginčo teisėjai nusprendė pergalę skirti vengrei, o Danutė toliau skynė pergales paguodos turnyre.

Po ilgesnės pertraukos tarptautinėje arenoje kovojo ir trečiąją vietą užėmė Indrė Bubelytė. Iš viso Indrė turnyre iškovojo tris pergales, tačiau kovoje dėl patekimo į finalą šiaulietė pralaimėjo kazachų kilmės vokietei Angelinai Šmit (Angelina Schmidt). Beje, vokietė jau seniai treniruojasi su Lietuvos imtynininkėmis ir gerai pažįsta Indrės kovos būdą.

Deimantė Butavičiūtė ir Giedrė Blekaitytė pralaimėjo kovas dėl bronzos apdovanojimų ir liko penktos.

Visos šalies rinktinės merginos treniruojasi sporto mokykloje "Atžalynas" ir mokosi Šiaulių miesto Vijolių vidurinės mokyklos sporto klasėse.

"Į šį turnyrą Lietuvos rinktinė bei kitų šalių sportininkės suvažiuoja ne tik kovoti dėl apdovanojimų, bet ir įvertinti save aukšto sportinio meistriškumo konkurenčių aplinkoje - jau po pusmečio merginos susitiks Europos ir pasaulio čempionatuose. Todėl pats laikas kritiškai pažiūrėti į save ir taisyti klaidas", - sakė Lietuvos sportininkių treneris Aivaras Kaselis.

Turnyre dalyvavo 250 merginų iš Austrijos, Danijos, Latvijos, Lenkijos, Mongolijos, Norvegijos, Prancūzijos, Slovakijos, Švedijos, Ukrainos, Vengrijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder