Lietuvos golbolo rinktinė po dviejų pratęsimų įveikė kanadiečius ir pateko į parolimpinių žaidynių pusfinalį

Lietuvos golbolo rinktinė po dviejų pratęsimų įveikė kanadiečius ir pateko į parolimpinių žaidynių pusfinalį

Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių vyrų golbolo (aklųjų riedulio) turnyro ketvirtfinalyje trečiadienį Lietuvos rinktinė po dviejų pratęsimų 5:4 (1:2, 4:4) įveikė Kanados komandą ir pateko į pusfinalį.

Pergalingą įvartį, antrajame pratęsime likus žaisti 1 min. 30 sek., pelnė Genrikas Pavliukianecas. Iš viso jis įmušė du įvarčius.

Tris kartus pasižymėjo Justas Pažarauskas.

"Rungtynės su Kanada buvo labai įtemptos. Pradžioje prasileidome porą įvarčių. Nekrito labai, buvo daug metimų į štangas. Kanados rinktinė pakankamai gerai gynėsi ir dėl to buvo sunkoka pramušti, bet džiaugiamės, kad ir tomis labai sunkiomis akimirkomis išlaikėme ramybę ir tiesiog darėme tą, ką šnekėjome, ir pavyko pasiekti teigiamą rezultatą, nors ir po pratęsimo bei su daug emocijų", - po ketvirtfinalio rungtynių sakė golbolo rinktinės trenerio asistentė Adelė Markevičiūtė.

"Rungtynės su Kanada buvo labai įtemptos ir žiūrovams, tikriausiai, reto grožio. Aš tokių rungtynių per savo 11 metų varžybas nesu daug žaidęs. Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi mums gerai. Matėsi, kad Kanados komanda buvo pasiruošusi labai gerai. Jie tiesiog gynėsi, įmušė mums keletą įvarčių. Man bent jau pasirodė, kad jie buvo ramūs. Buvo ir nemažai sėkmės jų pusėje - tai nulėmė tokį ilgą žaidimą", - kalbėjo vidurio gynėjas Mantas Brazauskis.

Pusfinalyje ketvirtadienį Lietuvos rinktinė susitinka su Švedijos ekipa. Kitame pusfinalyje kovos Brazilija ir JAV.

"Pasidžiaugėme pergale ketvirtfinalyje ir dabar šitą puslapį uždarome. Rytoj vėl kibsime į darbus. Dabar svarbiausia pailsėti, šiek tiek atsiriboti nuo golbolo, o rytoj atversti naują lapą ir įrašyti dar šiek tiek džiaugsmo akimirkų", - teigė M. Brazauskis.

"Iš A ir B grupės į pusfinalius pateko pirmos ir antros vietos, tai dabar tikrai visos komandos yra labai stiprios ir mums liko dar dvi dienos įdomaus žaidimo. Dabar svarbiausia yra pamiršti tai, kas buvo, pailsėti ir gerai pasiruošti pusfinaliui, suplanuoti, kaip žaisime", - sakė A. Markevičiūtė.

Lietuvos rinktinė 2000 metais Sidnėjuje ir 2008 metais Pekine iškovojo parolimpinių žaidynių sidabro medalius. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder