Lietuvos dviratininkės Europos treko čempionate kovos dėl aukso

Lietuvos dviratininkės Europos treko čempionate kovos dėl aukso

Lietuvos dviratininkės - 24-ejų metų Aušrinė Trebaitė, 25-erių metų Vilija Sereikaitė ir 21-erių metų Vaida Pikauskaitė - penktadienį Panevėžyje prasidėjusiame trečiajame Europos dviračių treko čempionate užsitikrino mažiausiai sidabro medalius.

Lietuvės 3 km komandų persekiojimo lenktynių atrankos varžybose užėmė pirmąją vietą ir iškovojo kelialapį į finalą.

Lietuvos trijulė atrankos varžybose distanciją įveikė per 3 min. 26,109 sek. Trenerio Antano Jakimavičiaus auklėtines nuo Lietuvos rekordo skyrė 0,453 sek.

Finale penktadienį apie 19.30 val. mūsiškės dėl aukso kovos su antrąją vietą užėmusiomis Lenkijos dviratininkėmis (3 min. 27,158 sek.).

"Žinoma, esame patenkintos savo pasirodymu atrankos varžybose. Kas gali būti geriau už pirmąją vietą? Ir rezultatas neblogas. Bet medaliu dar nereikia džiaugtis, - naujienų agentūrai ELTA teigė Lietuvos komandos lyderė V. Sereikaitė. - Lenkijos komanda yra geros sportinės formos, tačiau ir mes esame gerai pasiruošusios. Tikimės, kad pavyks susikaupti ir iškovoti auksą".

Dėl bronzos medalių susirungs Baltarusijos (3.27,174) ir Vokietijos (3.32,074) komandos.

Iš viso atrankos varžybose dalyvavo šešios ekipos.

Pirmajame Europos čempio nate 2010 metais Pruškove (Lenkija) Lietuvos komanda pelnė sidabrą. Lietuvės tada finale nusileido Didžiosios Britanijos atstovėms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder