Lietuviška Vieningosios lygos intriga

Lietuviška Vieningosios lygos intriga

VTB Vieningosios lygos reguliariojo sezono finišas neabejotinai suteiks papildomą emocinį impulsą Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos gerbėjams. Likus sužaisti dvejas rungtynes, vilniečiai vis dar tęsia kovą dėl paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Eurolygos šešėlis

A grupėje žaidžiančios „Lietuvos ryto“ ekipos pozicijos susvyravo po dviejų iš eilės nesėkmių. Pirmą smūgį vilniečiai praleido vasario 17 d., kai svečiuose 78:86 nusileido Zgoželeco „Turow“ ekipai. Dar vieną skylę Lietuvos vicečempionų laive pramušė Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ komanda. Pirmadienį savo arenoje „Lietuvos rytas“ Eurolygos kovų užgrūdintiems varžovams nusileido rezultatu 79:88.

Nesėkmingai rungtynes pradėję vilniečiai 7 min. atsiliko 6:21, tačiau pademonstravę charakterį trečio kėlinio pradžioje išsiveržė į priekį (48:45). 34 min. šeimininkai dar turėjo minimalų pranašumą (70:69), bet „Chimki“ krepšininkai laimėjo tarpsnį 11:0 ir 37 min. susigrąžino dviženklę persvarą - 80:70. Per likusį laiką vilniečiams nebepavyko pasivyti atitrūkusių varžovų. 8-ąją nesėkmę po 16 rungtynių patyrusiam „Lietuvos rytui“ Renaldas Seibutis pelnė 14 taškų, Mindaugas Katelynas - 13, Nemanja Nedovičius - 12, Janis Blūmas - 11. 12-ą pergalę iškovojusioje ir į A grupės viršūnę pakilusioje „Chimki“ ekipoje daugiausiai - 20 taškų surinko Polas Deivis (Paul Davis).

„Dar kartą įsitikinome, kad prieš Eurolygos kalibro komandas neužtenka sužaisti 35 minutes. Reikia gerai rungtyniauti visas 40 minučių, - po rungtynių teigė „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas. - Labai prastai pradėjome rungtynes. Mes nuo gruodžio nežaidžiame su Eurolygos klubais, todėl esame išsimušę iš žaidimo ritmo. Bet noriu pagirti vyrus, kad stengėsi ir kovojo, nors ir ne viskas pavykdavo. Buvo rungtynių momentas, kai persilaužėme, bet tada ir išryškėjo komandų meistriškumo skirtumai“.

***

Vieningosios lygos B grupėje žaidžiančios Lietuvos komandos - Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ - savo uždavinius reguliariajame sezone jau beveik išsprendė. „Žalgiris“ tapo reguliariojo sezono nugalėtoju ir atkrintamąsias varžybas pradės nuo ketvirtfinalio etapo, o „Neptūnas“ geriausiu atveju finišuos 9-oje vietoje.

Lemiami mūšiai

Intriguojančios reguliariojo sezono pabaigos kontūrai išryškėjo po kitų pirmadienį įvykusių A grupės komandų rungtynių. Dariaus Songailos atstovaujama Donecko „Doneck“ komanda savo aikštėje 99:85 nugalėjo Zgoželeco „Turow“ krepšininkus ir turnyro lentelėje priartėjo prie „Lietuvos ryto“ ekipos. Puikiai šį sezoną rungtyniaujantis D.Songaila pelnė net 29 taškus ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. 34-erių lietuvis dar atkovojo 6 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Tad šį sekmadienį Vilniaus „Lietuvos ryto“ laukia bene svarbiausia sezono dvikova. Šiuo metu 6-ą vietą A grupėje užimantys vilniečiai Donecke susitiks su pagrindiniais konkurentais kovoje dėl paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Pirmojo rato dvikovoje savo aikštėje „Lietuvos rytas“ po pratęsimo 99:97 palaužė Donecko ekipą. Dar viena pergalė svečiuose vilniečiams garantuotų ramią reguliariojo sezono pabaigą ir vietą Vieningosios lygos atkrintamosiose varžybose.

Savo ruožtu nesėkmės atveju „Lietuvos rytas“ ir „Doneck“ turėtų po lygiai pergalių, o sezono atomazga nusikeltų į paskutines rungtynes. Kovo 24 d. „Doneck“ susitiks su 4-oje vietoje žengiančiu Sankt Peterburgo „Spartak“ klubu, o vilniečiai savo aikštėje priims 9-ą vietą užimančią Mariupolio „Azovmaš“ komandą su Simonu Serapinu. Beje, užvakar lietuvio ekipa svečiuose 77:73 įveikė Talino „Kalev-Cramo“ ekipą ir iškovojo trečią pergalę. S.Serapinas pelnė 11 taškų ir atkovojo 3 kamuolius.

„Turnyrinę padėtį žinome ir suprantame, kas mūsų laukia. „Doneck“ krepšininkai šiuo metu yra geros formos ir puikiai rungtyniauja. Bet ir mes kovosime bei sieksime pergalės“, - užtikrino D.Maskoliūnas.

A grupė

1. Maskvos sr. „Chimki“ 16 12 4

2. Kazanės „Uniks“ 16 12 4

3. Samaros „Krasnyje Krylja“ 16 11 5

4. Sankt Peterburgo „Spartak“ 16 11 5

5. Astanos „Astana“ 16 9 7

6. Vilniaus „Lietuvos rytas“ 16 8 8

7. Donecko „Doneck“ 16 7 9

8. Zgoželeco „Turow“ 16 4 12

9. Mariupolio „Azovmaš“ 16 3 13

10. Talino „Kalev“ 16 3 13

B grupė

1. Kauno „Žalgiris“ 16 15 1

2. Maskvos CSKA 15 12 3

3. Krasnodaro „Lokomotiv“ 16 12 4

4. Rygos VEF 16 10 6

5. „Nižnij Novgorod“ 16 9 7

6. Liubercų „Triumf“ 16 8 8

7. Nimburko ČEZ 15 5 10

8. Krasnojarsko „Jenisei“ 16 5 11

9. Klaipėdos „Neptūnas“ 16 2 14

10. Minsko CMOKI 16 1 15

(Vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai)

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder