Lietuviai irgi rinko Krištianą Ronaldą

Lietuviai irgi rinko Krištianą Ronaldą

Šveicarijoje, Ciuriche, įvyko Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) apdovanojimai, kuriuose didžiausia žvaigžde tapo Krištianas Ronaldas (Cristiano Ronaldo). Portugalas atsiėmė geriausio 2016 m. planetos futbolininko prizą. Už jį rinkimuose balsavo ir Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas bei kapitonas Fiodoras Černychas.

Rinkimų organizacija keičiasi, bet nesikeičia laureatas. 2010-2015 m. geriausią futbolininką FIFA rinko kartu su žurnalu „France Football“. Pernai įvyko skyrybos ir todėl prizai yra du, tačiau ant scenos vis tiek lipa tas pats žmogus. Gruodžio viduryje K.Ronaldas atsiėmė „France Football“ prizą, dabar tapo ir FIFA laureatu. Rinkimuose, kuriuose balsavo nacionalinių komandų treneriai, kapitonai, žurnalistai ir sirgaliai, 31 metų Portugalijos rinktinės ir Madrido klubo „Real“ puolėjas surinko 34,5 proc. balsų.

Antras liko 26,4 proc. balsų gavęs argentinietis Lionelis Mesis (Lionel Messi, „Barcelona“). Trečiąją vietą užėmė 7,5 proc. balsų surinkęs prancūzas Antuanas Grizmanas (Antoine Griezmann, Madrido „Atletiko“). Skirtumas tarp K.Ronaldo ir L.Mesio nėra milžiniškas, bet portugalo pergalę buvo galima nuspėti. Tai įrodo ir faktas, kad „Barcelona“ futbolininkai į ceremoniją apskritai neatvyko.

K.Ronaldas pernai klube ir rinktinėje įmušė 55 įvarčius ir atliko 18 rezultatyvių perdavimų. „Su Portugalijos rinktine laimėtas Europos čempionatas daro 2016-uosius ypatingais metais. Juk Portugalija laimėjo pirmą kartą. Buvo ir pergalė su „Real“ Čempionų lygoje, o laimėtas pasaulio klubų čempionatas leido užbaigti metus pačiu geriausiu būdu. 2016-ieji buvo geriausi metai mano karjeroje“, - sakė laureatas.

Laimėtojai paprastai dėkoja komandos draugams. K.Ronaldas taip pat tai padarė, bet jis neužmiršo pagirti ir savęs. „Neabejoju, kad jau esu futbolo istorijos dalis. Nuo pat karjeros pradžios tai buvo mano tikslas - ne tik žaisti, bet ir būti žvaigžde, siekti viršūnės. Ir man pavyko. Trofėjai kalba patys už save - ir titulai, ir asmeniniai prizai, ir rekordai“, - pareiškė portugalas. „France Football“ ir bendruose rinkimuose jis geriausiu pasaulio futbolininku buvo tapęs 2008, 2013 ir 2014 m.

K.Ronaldas, L.Mesis ir A.Grizmanas buvo finalininkai, bet iš viso į prizą pretendavo 23 futbolininkai. Pasitaikė ir tikrai originalių nuomonių. Štai Vanuatu, Taivano bei Terkso ir Kaikoso salų atstovai pirmąją vietą skyrė anglui Džeimiui Vardžiui (Jamie Vardy). Palestinoje, Katare ir Kuboje palaikymo sulaukė alžyrietis Riadas Mahrezas. Lietuvos atstovai nebuvo tokie originalūs. E.Jankauskas pirmuoju įrašė K.Ronaldą, antruoju - L.Mesį, trečiuoju - velsietį Garetą Beilą (Gareth Bale). F.Černycho trejetas yra toks: K.Ronaldas, A.Grizmanas, L.Mesis.

Beje, K.Ronaldas ir L.Mesis taip pat balsavo rinkimuose. Abu jie neskyrė balsų pagrindiniam konkurentui, o pasirinko tuos žaidėjus, su kuriais rungtyniauja atitinkamai „Real“ ir „Barcelona“ komandose. K.Ronaldas pirmąją vietą atidavė G.Beilui, antrąją - kroatui Lukai Modričiui, trečiąją - ispanui Serchijui Ramosui (Sergio Ramos). L.Mesio trejete atsidūrė urugvajietis Luisas Suaresas (Luis Suarez), brazilas Neimaras (Neymar) ir ispanas Andresas Injesta (Andres Iniesta).

Ciuriche buvo paskelbta ir simbolinė 2016-ųjų vienuolikė bei išdalinta daug kitų prizų. Geriausia pasaulio futbolininke išrinkta amerikietė Karli Loid (Carli Lloyd). Ji aplenkė brazilę Martą ir vokietę Melani Beringer (Melanie Behringer). Geriausiu metų treneriu pripažintas „Leicester City“ klubą į Anglijos čempionato viršūnę sensacingai atvedęs italas Klaudijus Ranieris (Claudio Ranieri), geriausia trenere - Vokietijos rinktinei vadovaujanti Silvija Naid (Silvia Neid).

„Kilnaus žaidimo“ prizas atiteko Medeljino klubui „Atletico Nacional“ (Kolumbija), kuris „Copa Sudamericana“ taurę be kovos atidavė Brazilijos ekipai „Chapecoense“. Primename, kad didžioji dalis „Chapecoense“ futbolininkų žuvo aviakatastrofoje. Prizu už viso gyvenimo nuopelnus apdovanotas Brazilijos salės futbolo žaidėjas Falkao (Falcao).

Simbolinė 2016 m. rinktinė:

Vartininkas - Manuelis Nojeris (Vokietija).

Gynėjai: Danis Alvesas, Marselas (abu - Brazilija), Cherardas Pikė, Serchijus Ramosas (abu - Ispanija).

Saugai: Tonis Krosas (Vokietija), Luka Modričius (Kroatija), Andresas Injesta (Ispanija).

Puolėjai: Krištianas Ronaldas (Portugalija), Lionelis Mesis (Argentina), Luisas Suaresas (Urugvajus).

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder