"Lemminkainen" šiemet liks be medalių

"Lemminkainen" šiemet liks be medalių

Praėjusio sezono Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) vicečempionėms Klaipėdos "Lemminkainen" krepšininkėms teks susitaikyti, jog šiemet medaliai jų akyse nesužibs. Klaipėdietėms šių metų sezonas baigtas itin apmaudžiai - "Lemminkainen" ketvirtfinalyje nukarūnavo po reguliaraus čempionato vos šeštoje vietoje įsitaisiusios Šiaulių "Rūtos" atstovės.

Šiaulietės ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių laimėjo rezultatu 2:1.

Lemiamas smūgis suduotas ne bet kur, o pačių klaipėdiečių namų arenoje - Kūno kultūros ir rekreacijos centre. "Lemminkainen" lemiamą dvikovą pralaimėjo vos vieno taško skirtumu - 58:59 (15:15, 14:19, 12:15, 17:10).

Ketvirtajame kėlinyje vienu metu "Rūtos" krepšininkės buvo susikrovusios ir dviženklę taškų persvarą - 53:43, tačiau netrukus aikštės šeimininkės sužaidė atkarpą 12:1 ir vėl sugrąžino rungtynių intrigą - 55:54.

Visgi, lemiamomis akimirkomis šaltakraujiškiau sužaidė ir pergalę iškovojo šiaulietės.

"Rūtą" į pergalę vedė legionierė iš Baltarusijos Lidziya Panasiuk, surinkusi 16 taškų, 11 taškų pridėjo Iveta Kazlauskaitė, po 9 - Sandra Baliutavičiūtė ir Volha Ziuzkova.

"Lemminkainen" gretose legionierė iš Ukrainos Jevgenija Šarovka pelnė 20, Gabrielė Gutkauskaitė - 13, Rita Milieškienė - 8 tšk.

"Rūtos" žaidėjo geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių - 44:35.

Priminsime, kad pirmąjį susitikimą, vykusį kovo 27 dieną Klaipėdoje, 15 taškų skirtumu - 60:45 - laimėjo "Lemminkainen" ekipa.

Kovo 29 dieną vykusiose atsakomosiose rungtynėse Šiauliuose jau pajėgesnės - 74:60 - buvo "Rūtos" žaidėjos

"Rūta" pusfinalyje varžysis su Vilniaus "Kibirkšties-Tichės-IKI" ekipa. Kita pusfinalio pora - Kauno "VIČI-Aistės" ir Kauno rajono "Sirenos". Pirmosios pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos jau rytoj.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder