„Legios“ atstovas: A. Novikovo sveikata niekas nerizikuos

„Legios“ atstovas: A. Novikovo sveikata niekas nerizikuos

Šios savaitės pradžioje geriausias Lietuvos futbolininkas Arvydas Novikovas privertė sunerimti savo gerbėjus po pasirodžiusios naujienos apie jo sveikatos problemas.

Varšuvos klubo „Legia“ legionierius per Lenkijos čempionato rungtynes su Kielcų „Korona“ pasijuto prastai ir jau pirmo kėlinio viduryje buvo pakeistas.

28 metų lietuvis skundėsi kvėpavimo problemomis. O nuvykus į ligoninę ir atlikus išsamius tyrimus jam nustatytas širdies veiklos sutrikimas.

A. Novikovui buvo atlikta speciali operacija – procedūra abliacija, gerinanti širdies veiklą. Po jos futbolininkas pasijuto geriau.


Dabar Lietuvos rinktinės nario laukia priverstinis poilsis, o Varšuvos klubas neskubins jo grįžti į aikštę.

„Pirmadienį Arvydui buvo atlikta abliacijos operacija ir jos rezultatus specialistai įvertino teigiamai. Dabar kelios savaitės bus skiriamos pailsėti ir atgauti jėgas. Manome, kad A. Novikovas treniruotis pradės sausio mėnesį“, – portalui Alfa.lt penktadienį sakė „Legios“ klubo spaudos atstovas Bartoszas Zaslawskis.

Su panašiomis sveikatos problemomis A. Novikovas buvo susidūręs jau 2016 m., kai atstovavo Vokietijos klubui „Bochum“. Tuomet Bochumo klubas skelbė, kad lietuvį kamuoja širdies ritmo sutrikimas, todėl jis kurį laiką nesitreniravo.

Varšuvos klubas šią istoriją taip pat puikiai žino.

„Arvydo sveikatos būklę dabar nuolatos stebi mūsų klubo medicinos personalo darbuotojai. Tikrai nerizikuosime futbolininko sveikata, kol jis nebus 100 proc. sveikas ir visiškai pasiruošęs žaisti“, – patikino B. Zaslawskis.

Šį sezoną Lenkijos čempionate A. Novikovas spėjo sužaisti 12 rungtynių ir įmušė 4 įvarčius. „Legia“ per 17 turų surinko 32 taškus ir su Ščecino „Pogon“ dalinasi 2–3 vietomis. Sekmadienį Varšuvos ekipa svečiuose kovos prieš turnyro lyderius Vroclavo „Sląsk“ (33 tšk.).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder