Ledo ritulio pirmenybių debiutante turėtų būti jungtinė Kauno bei Klaipėdos komanda

Ledo ritulio pirmenybių debiutante turėtų būti jungtinė Kauno bei Klaipėdos komanda

Praėjęs Lietuvos ledo ritulio čempionato sezonas buvo gana „slidus“ - žaidė vos keturios komandos, su sunkumais susidūrė daugkartinė šalies čempionė Elektrėnų „Energija“, kuriam laikui pirmenybės net buvo sustabdytos.

Artėja naujas startas. Į 2019-2020 m. sezono duris beldžiasi jau penki klubai. Pasak Nacionalinės ledo ritulio lygos vykdančiojo direktoriaus Gintaro Šabūno, prieš būsimąjį sezoną „galvą dar skauda“ dėl kelių dalykų, tačiau pagrindiniai du sopuliai - klubų finansinis stabilumas bei arenos.

Artėjančiame Lietuvos ledo ritulio čempionato sezone rungtyniauti pretenduoja penkios komandos. Prie keturių 2018-2019 m. sezone kovojusių ekipų - Elektrėnų „Energijos“, Vilniaus „Hockey Punks“, „Kaunas Hockey“ ir Vilniaus „Geležinio Vilko“ - ketina jungtis dar viena dalyvė. Pirmenybių debiutante turėtų būti jungtinė Kauno bei Klaipėdos komanda.

„Turime gavę penkias preliminarias paraiškas. Rugpjūčio pabaigoje komandos turi pateikti galutines paraiškas su visų žaidėjų pavardėmis“, - teigė G.Šabūnas.

Primename, jog uostamiesčio ir laikinosios sostinės klubą bendrai įkūrė „HC Klaipėda“ ir „Baltų Ainiai“ ledo ritulio mokyklos. Pastarosios pernai išbandė savo jėgas visų amžiaus grupių Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos pirmenybėse, o vyriausioje jaunių lygoje užėmė atitinkamai antrąją ir trečiąją vietas. Jos abi taip pat rungėsi ir Latvijos (iki 17 metų) čempionate.

„Penktoji komanda bus Kauno ir Klaipėdos ledo ritulio mokyklų junginys. Pusė komandos žaidėjų išauginta Kaune, pusė - treniravosi Klaipėdoje. Bendrai jie planuoja padaryti konkurencingą komandą. Klubas viliasi, jog 17-18 metų vaikinukai įgaus patirties žaisdami su vyrais. Galbūt pirmajame sezone jiems bus sunku konkuruoti su kitomis komandomis, bet tikimės, kad nauda vis tiek bus“, - pasakojo NLRL vykdantysis direktorius.

Žinoma, G.Šabūno teigimu, iš šono tas junginys atrodo gana sudėtingai, tačiau logistika tokia neturėtų būti.

„Suorganizuoti rungtynes ir atvežti žaidėjus, atrodo gana normalus ir streso nesukeliantis bei įvykdomas darbas. Nors, aišku, sudėtingų situacijų visada gali būti. Klaipėdiečiams atvykti žaisti į Vilnių atstumas tikrai didelis. Tačiau tikimės, kad ir Klaipėdoje galėsime surengti rungtynes. Tiesa, klaipėdiečiai turi vienintelį ledą „Akropolyje“. Ta ledo arena tik minimaliai atitinka čempionato reikalavimus. Taigi pirminis planas buvo toks, kad jų namų rungtynės vyks Kaune. Tačiau dėl ledo ritulio populiarinimo mes rungtynes norėtume suorganizuoti ir uostamiestyje. Galbūt tai išjudintų arenos klausimus“, - kalbėjo G.Šabūnas.

Prisiminęs praėjusį sezoną ir jo iššūkius, NLRL vykdantysis direktorius į būsimą startą žvelgė optimistiškai. Juk visos sporto šakos, net karalius futbolas, susiduria su problemomis. Tokie dalykai neišvengiami.

„Juk, pavyzdžiui, Lietuvos futbolo A lyga šiemet turėjo problemų su Kauno „Stumbru“. Taigi tikimės, jog mūsų visos komandos finansinius klausimus išsispręs prieš sezoną, ne sezono metu. Tai turbūt ir būtų pagrindinis klausimas. Taip pat ir žaidėjų sąrašai turi būti rengiami vasarą, o ne sezono metu. Roges reikia ruošti vasarą, - sakė G.Šabūnas. - Kitaip tariant, galvos skausmas numeris vienas - klubų finansinis stabilumas, numeris du - arenos.“

NLRL atstovo teigimu, nėra tokių problemų, kad arenų savininkai juos ignoruotų, tačiau nėra viskas ir rožėmis klota.

„Vilniuje norėtųsi, kad atsirastų šioks toks dialogas, bendradarbiavimas. Nes dabar klubai, kurie nuomojasi aikštelę „Pramogų arenoje“, tikrai negauna tos kokybės, kokią turėtų gauti už sumokamus pinigus. Elektrėnuose viskas aišku - tvarkinga, paruošta ledo rituliui arena, galima rengti pilnavertes Lietuvos čempionato rungtynes. Kaune norėtųsi didesnio patogumo, komforto žiūrovams. Per pastaruosius du sezonus žiūrovų susirenka nemažas skaičius. Jiems reikia gerų sąlygų, kad nebūtų šalta, matytų visą aikštelę. Taigi, jei arenų savininkai geranoriškai žiūrės į ledo ritulį kaip sporto šaką, viskas bus puiku“, - sakė G.Šabūnas.

NLRL vykdantysis direktorius pasidžiaugė, kad, nors pastarasis sezonas ir buvo sunkesnis, žiūrovų nesumažėjo, priešingai - padaugėjo: „Mat pradėjome Lietuvos čempionato transliacijas internetu. Taip pat kai kurias rungtynes rodė ir televizija.“

Kitą sezoną „Energija“ ir „Hockey Punks“ savo jėgas išbandys ir tarptautiniame fronte, klubai pateikė paraiškas dalyvauti Baltijos lygoje. Primename, jog naujai įkurtoje lygoje debiutiniame sezone varžytis vietas iškovojo keturios Latvijos bei po dvi stipriausias Lietuvos ir Estijos komandas.

„Taigi Lietuvos čempionato tvarkaraštis, kad nesidubliuotų rungtynės, bus priderintas prie Baltijos lygos. Taip pat dar reikės atsižvelgti ir į ir rinktinių „langus“. Kalbant apie Baltijos lygą, tai kuo aukštesniame lygyje žaidžia mūsų Lietuvos vyrų ir jaunimo rinktinių kandidatai, tuo geresnis jų rezultatas tarptautiniuose turnyruose. Pagrindinis tikslas ir yra, kad būtų kuo daugiau aukštesnio lygio rungtynių“, - pridūrė G.Šabūnas.

Paklaustas apie būsimo sezono naujoves ledo ritulio specialistas teigė, jog nenori neperšokęs griovio sakyti „op“. Tačiau naujovių tikrai turėtų būti: „Bandysime organizuoti socialinių tinklų, komunikavimo, marketingo planą. Einame su šiuolaikinėmis tendencijomis. Kad būtų įdomiau ir daugiau žiūrovų.“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder