Latvijoje - Klaipėdos tinklininkų pergalės

Latvijoje - Klaipėdos tinklininkų pergalės

Klaipėdos tinklinio atstovų - Ievos Dumbauskaitės ir Audriaus Knašo pavardės vis dažniau skamba per užsienio šalių turnyrų ir aukščiausio lygio čempionatų apdovanojimų ceremonijas. Šįkart klaipėdiečiams sužibo auksas ir sidabras Daugpilyje (Latvija) vykusiame ketvirtajame atvirojo Latvijos paplūdimio tinklinio čempionato ("Ergo Open") etape.

I. Dumbauskaitė su porininke iš Vilniaus Gerda Grudzinskaite iki finalo žingsniavo be suklupimų: ketvirtfinalyje 2-0 (21:17, 21:6) nugalėjo Karolę Virbickaitę ir Vytenę Vitkauskaitę, pusfinalyje taip pat 2-0 (21:17, 22:20) įveikė latves Varvarą Brailko ir Anetę Namikę, tačiau finale jų jau laukė favoritės - Europos čempionės latvės Tina Graudina ir Anastasija Kravčenoka.

Mūsiškės kaip reikiant kibo į atlapus praėjusį sezoną visame pasaulyje titulus skynusioms latvėms, tačiau visgi po atkaklios kovos teko pripažinti varžovių pranašumą 0-2 (18:21, 18:21).

KOVA. Klaipėdietė Ieva Dumbauskaitė (priekyje) su porininke iš Vilniaus Gerda Grudzinskaite iškovojo sidabro medalius.

Klaipėdietis A. Knašas su kauniečiu Patriku Stankevičiumi aukso medalių iš rankų nepaleido.

Jie ketvirtfinalyje 2-0 (21:19, 21:14) įveikė kitus lietuvius - Liną Petravičių ir Matą Navicką. Pusfinalyje susitiko su olimpiniu prizininku Martinš Plavinš, kuris šįkart rungtyniavo su Matiss Gabdulins. Mūsiškiai turnyro favoritus nugalėjo po dramatiškos 54 min. trukusios kovos 2-1 (19:21, 25:23, 15:13).

Finale P. Stankevičius ir A. Knašas 2-0 (21:16, 22:20) pranoko taip pat aukščiau reitinguotus latvius - Aleksandrs Solovejs ir Mihails Samoilovs.

"Teko varžytis ne tik su varžovais, bet ir atlaikyti 30 laipsnių karštį. Kova vyko dėl kiekvieno taško ir tai kainuoja labai daug jėgų. Kas labiau norėjo, labiau lipo per save ir kovojo, tas ir nugalėjo", - po turnyro džiaugėsi A. Knašas.

Pirmajame "Ergo Open" etape lietuviai užėmė antrą vietą, antrajame - trečią, trečiajame - penktą.

Finalinis "Ergo Open" etapas vyks rugpjūčio 14-16 dienomis Cėsyje (Latvija).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder