Krepšininkes išguldė salmoneliozė

Krepšininkes išguldė salmoneliozė

Vengrijoje vykstantis Europos merginų iki 20 metų krepšinio čempionatas kelioms Lietuvos rinktinės žaidėjoms prasidėjo apsinuodijimu maistu. Tarp pasiligojusių buvo ir Klaipėdos "Lemminkainen" atstovaujanti krepšininkė.

Pasak komandos vadovo Tado Petravičiaus, merginos apsinuodijo antradienį čempionato atidarymo renginio metu, po vakarienės.

"Iš viso po renginio negalavimus pajuto apie 40 žmonių, ir krepšininkių, ir trenerių. Kai kurių komandų "iškrito" po pusę, o iš mūsiškių labiausiai  susirgo aukštaūgės Ieva Preskienytė ir Monika Petrauskaitė, kurioms teko po kelias dienas praleisti ligoninėje. Lengvesne forma liga pasireiškė Monikai Grigalauskytei", - pasakojo T. Petravičius.

Jis spėja, kad salmoneliozės šaltinis buvo vakarienės metu patiekti makaronai su padažu - ligos simptomai pasireiškė visiems, kurie jų ragavo. Esą greitosios medicinos pagalbos automobiliai nenuvažiavo nuo viešbučio, kuriame gyveno komandų delegacijos. Tuo tarpu organizatoriai kol kas oficialaus atsakymo dėl incidento nepateikė.

Komandos vadovas pripažino, kad liga turėjo įtakos prastam lietuvaičių pasirodymui čempionate - jos A pogrupio varžybose iškovojo vos vieną pergalę, iškopė į antrą etapą, jame visas trejas rungtynes pralaimėjo ir kovos tik dėl 9-12 vietų.

"Susirgusių aukštaūgių mums labai trūko. Negana to, kelio traumą patyrė Kristė Druskytė. Ką darysi, kad viskas taip susiklostė. Gaila įdėto darbo, pasiruošimo, federacijos pinigų, kai kurioms merginoms tai buvo paskutiniai metai jaunimo rinktinėje... Tačiau svarbiausia yra tai, kad neiškritome į žemesnį divizioną", - sakė T. Petravičius.

M. Grigalauskytė ir K. Druskytė atstovauja Klaipėdos moterų krepšinio klubui "Lemminkainen". Jį treniruojantis Dalius Ubartas yra vyriausiasis U-20 komandos treneris.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder