Kodėl stringa "Neptūno" ir Lavrinovičiaus derybos?

Kodėl stringa "Neptūno" ir Lavrinovičiaus derybos?

LKL vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ savo sudėtyje turi devynis krepšininkus, o didžiausia skylė atsivėrė sunkaus krašto puolėjo pozicijoje, kurioje kol kas ekipa neturi nė vieno žaidėjo.

Klubas sudarė kontraktą su 204 cm ūgio Tadu Klimavičiumi, išlaikė 207 cm ūgio Vytautą Šarakauską bei pratęsė sutartį su 203 cm ūgio Jerai Grantu, tačiau visi šie krepšininkai įpratę žaisti vidurio puolėjo pozicijoje.

Komanda norėtų į savo gretas pasikviesti du sunkiuosius krašto puolėjus, o daugiau žinių žada šios savaitės pabaigoje.

„Dabar didžiausia koncentracija yra į aukštaūgių paiešką, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas. – Centro pozicija jau yra užpildyta, liko Grantas, Klimavičius pastaruosius dvejus metus rungtyniavo vidurio puolėjo pozicijoje, tačiau jis yra mobilus ir, kaip ir Šarakauskas, gali žaisti ir sunkiuoju kraštu. Visgi išreikšto ketvirto numerio kol kas neturime.“

Praėjusį sezoną sunkaus krašto puolėjo pozicijoje iki traumos daugiausiai laiko rungtyniavo Donatas Zavackas, tačiau Kurauskas nežino, ar jis liks „Neptūne“: „Šią savaitę apsispręsime dėl jo ateities, šiuo metu nėra nei taip, nei ne.“

Vienas pagrindinių klaipėdiečių taikinių jau ilgą laiką yra 36-erių metų 212 cm ūgio Darjušas Lavrinovičius, kurį „Neptūnas“ regi sunkaus krašto puolėjo pozicijoje.

Visgi derybas stabdo nežinomybė dėl krepšininko sveikatos – neaišku, ar jis yra pasirengęs sezonui.

„Pati žaidėjo fizinė būklė yra tokia, jog jis ir pats negali pasakyti, ar yra pasirengęs 100 proc. sportuoti. Jeigu jis būtų visiškai sveikas, tai vienareikšmiškai būtų vienas geriausių Europoje. Dabar tai trukdo deryboms, nes jis net pats nežino, ar atsistatys“, – teigė „Neptūno“ vadovas.

Dar vienas kandidatas į „Neptūno“ komandą – jaunasis 22-ejų metų 205 cm ūgio Matas Jucikas. Kurauskas patvirtino, kad pasirašius sutartį jam būtų duotas šansas patekti į pagrindinę komandą.

„Visų pirma, tai vis dar vyksta pokalbiai. Antra, klausimas, kaip jis atrodys šalia visų kitų krepšininkų. Jeigu susitarsime, tai treneris duos šansą, o tuomet jau bus matyti“, – sakė Kurauskas.

Tarp mažųjų žaidėjų „Neptūnas“ turi šešis krepšininkus – Mindaugą Girdžiūną, Lauryną Beliauską, Martyną Mažeiką, Arną Butkevičių, Arvydą Šikšnių ir naujoką Larry Drew. Kurauskas atskleidė, kad komanda su tokiais žaidėjais pirmose trijose pozicijose gali ir pradėti sezoną.

„Su mažais žaidėjais dabar mažiausias skausmas. Pavyko išsaugoti Girdžiūną ir Butkevičių, Martynas Mažeika gali žaisti keliose pozicijose, pasikvietėme naują žaidėją. Bus matyti, ar prieš sezoną dar papildysime šias pozicijas, tai antraeilis dalykas“, – teigė Kurauskas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder