Kodėl Klaipėda jaunučių žaidynėse nusileido Šiauliams?

Kodėl Klaipėda jaunučių žaidynėse nusileido Šiauliams?

Baigėsi Lietuvos jaunučių sporto žaidynės, kuriose Klaipėdos miesto sportininkai antroje miestų grupėje liko antri, nusileidę Šiaulių atstovams. Tai klaipėdiečiams tarsi antausis per veidą. Pabandykime ramiai paanalizuoti, kodėl taip atsitiko?

Šiauliečiai jaunučių žaidynėse surinko 22463,14 tšk. Antri liko Klaipėdos sportininkai (21895,69 tšk.), treti - Panevėžio atstovai (20562,23 tšk). Neieškant kaltų, o remiantis vien tik faktais, norisi padaryti kai kurias išvadas.

Pripažinkime, kad keistai skamba Klaipėdos miesto pralaimėjimas Šiaulių miestui. Nors skirtumas nedidelis (tik 567,45 tšk.), tačiau nusileista mažesniam miestui... Vien tas faktas, kad Klaipėda net šešiose sporto šakų rungtyse (stalo tenisas, šaudymas, šiuolaikinė penkiakovė, salės tinklinis (berniukai), paplūdimio tinklinis (mergaitės), paplūdimio tinklinis (berniukai) gavo apskritą "baranką", tai yra 0 taškų. Toks faktas verčia susimąstyti. Keisčiausiai skamba tai, jog pajūrio mieste nesugebama žaidynėms suburti paplūdimio tinklinio komandų. Juk jūra ir smėlis po nosimi, o komandai tereikia tik dviejų žaidėjų. Štai Šiauliai čia iškovojo beveik 1900 taškų - 938 tšk. pelnė mergaitės ir 944 tšk. - berniukai. O kur dar salės tinklinis? Šiaulių berniukai pelnė 923 taškus, o Klaipėda - 0. Tokia pati situacija ir šaudymo varžybose.

Kieno kaltė - ne mums spręsti, bet skaičiai ir faktai kalba patys. Galbūt nepamatuotas taupymas, kai kurių sporto šakų atsisakymas ir privedė prie to?

Norisi pagirti tas sporto šakas, kurios laimėjo savo grupėje ir taip sumažino triuškinam1 atsilikimą nuo Šiaulių. Tai - lengvoji atletika (5250 tšk.), krepšinis (2741 tšk., mergaitės - 941 tšk., berniukai - 1800 tšk.), imtynės (2000 tšk.), rankinis (mergaitės - 1000 tšk.), sunkioji atletika (929 tšk.), buriavimas (875 tšk.) ir irklavimas (750 tšk.).

Klaipėdos rankinio (mergaitės) atstovės ir imtynininkai tapo nugalėtojais, skaičiuojant visų miesto grupių rezultatus.

Mintimis pasidalinti privertė ne tai, kad reikia kažką bausti, o tai, kad padarytume išvadas ir ateityje tinkamai atstovautume savo miestui. Juk mūsų visų tikslas - būti geriausiems. Juk sportininkai turi būti tikri kovotojai ir pavyzdys visiems, kaip pasiekti aukščiausių rezultatų. Matome, kad Klaipėdos sportas potencialo turi, bet kažkur buvo pražiūrėta.

Analogiška situacija susiklostė ir Lietuvos sporto vilčių žaidynėse. Čia taip pat antroje miesto grupėje Klaipėdos miestas nusileido Šiauliams. Klaipėda surinko 4469,85 tšk., Šiauliai - 5989,97 tšk., Panevėžys - 4142,86 tšk. Vėl nusileista 1520,12 tšk. Šiauliams ir tik 326,29 taškais aplenktas Panevėžys.

Lietuvos sporto vilčių žaidynėse iš 15 sporto šakų klaipėdiečiai startavo tik penkiose, o štai šiauliečiai - 8.

Pagyrimo verti Klaipėdos badmintonininkai (1000 tšk.) ir karatė kiokušin (2000 tšk.) atstovai. Jie tapo nugalėtojais, įskaitant visas miesto grupes. Treti liko sportinių šokių (714 tšk.), žirgų sporto (556 tšk.) ir fechtavimo (200 tšk.) atstovai. Štai ir viskas.

Kyla klausimas, o kur likusios sporto šakos? Kur jų indėlis į Klaipėdos taškų kraitį? Juk Klaipėdos sportininkams yra skiriami sportininko krepšeliai, o tai yra nemenki pinigai. Jeigu sakysime, kad pinigai gaunami tam, kad gautų, tai viskas gerai. Bet atrodo, kad ne taip turėtų būti... Laikas daryti išvadas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder