Klaipėdos veteranų žygis su irklais - 100 km

Klaipėdos veteranų žygis su irklais - 100 km

Klaipėdos baidarių ir kanojų irkluotojai Estijoje ryžosi įveikti sekinantį 100 km atstumą ir dar iškovojo laurų. Klaipėdiečių pavardės skambėjo tarp 309 valčių įgulų iš keliolikos skirtingų šalių.

Praėjusiais metais analogiškame maratone debiutavęs ir vicečempionu tapęs Klaipėdos apskrities VPK areštinės viršininkas Sigitas Bulovas sužibėjo ir šiemet - kartu su kolega iš Kauno Juozu Gurevičiumi pasidabino sidabro medaliais.

Lietuvių duetas buvo antras tarp 96 dviviečių baidarių vyrų įgulų.

"Nors praėjo vieneri metai, o veteranams amžius - ne į naudą, tačiau šiemet atstumą įveikėme greičiau", - džiaugėsi S. Bulovas.

Praėjusiais metais jie šią atkarpą įveikė per 8 val. 4,47 min., o šiemet - per 7 val. 59,02 min.

Įdomu pastebėti, kad iki finišo likus 15 km, Sigitas ir Juozas turėjo daugiau nei 2 min. persvarą, tačiau išsaugoti pranašumo nepavyko.

"Įdomu pasigalynėti su jaunimu. Dar kartą įsitikinau, kad dar galiu įveikti dvigubai jaunesnius varžovus", - "Vakarų ekspresui" sakė S. Bulovas.

Šiame maratone pirmą kartą baidarių kanojų irklavimo varžybose buvo išbandyta trivietė baidarė pagaminta Lietuvoje, kuria irklavo klaipėdiečiai Aida Vilimienė, Aidas Pelešinas ir kaunietis Darius Šukevičius. Trivietės baidarės įgulai rimtesnės konkurencijos sudaryti niekas neįstengė - 7 val. 51,24 min.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder