Klaipėdos valdžiai - užsienio ledo arenų pavyzdžiai

Klaipėdos valdžiai - užsienio ledo arenų pavyzdžiai

Klaipėdos sportiniame gyvenime vis aktyviau reiškiasi žiemos sporto atstovai - neseniai įkurta žiemos sporto šakų federacija, kurios atstovai buria vis gausesnį ledo ritulininkų, akmensvydžio sporto bei dailioji čiuožimo vaikų būrį ir svarsto galimybes su miesto pagalba Klaipėdoje pastatyti ledo areną.

Trečiadienį Klaipėdos žiemos sporto šakų federacijos atstovai: prezidentas Jurijus Stepėninas, direktorius Nikolajus Severinčikas, tarybos pirmininkas Vaclovas Gedvilas ir "Baltijos" vaikų ledo ritulio mokyklos direktorius Vadimas Beličenka susitiko su miesto meru Vytautu Grubliausku, jo pavaduotoju Vytautu Čepu, administracijos direktore Judita Simonavičiūte, Klaipėdos savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktore Nijole Laužikiene ir papasakojo apie galimybes Klaipėdoje statyti ledo areną, kuri turėtų būti statoma kartu su planuojamu baseinu.  

"Ledo arena ir baseinas – ne naujiena pasaulyje, kur tokie objektai statomi kartu dėl ekonominio efektyvumo. Šaldant ledą veikia fizikinis dėsnis, kuomet išsiskiria daug šilumos (šaldytuvo principas) ir šiluma naudojama vandens pašildymui. Skaičiuojama, kad baseino ir ledo arenos elektros kaštai tokiu principu sumažėja maždaug 40 procentų. Tokie trys objektai jau yra pastatyti kaimyninėje Kaliningrado srityje, o artimiausias yra vos už 120 km – Svetlogorske, - pradėjo kalbą V. Gedvilas.

- Net galime jums suorganizuoti ekskursiją į Svetlogorską, kad pavyzdį pamatytumėte savo akimis, - pridūrė jis.

Žiemos sporto šakų federacijos atstovai valdžią tikino, kad ledo ritulys – viena populiariausių Baltijos regiono valstybių sporto šakų, ši olimpinė sporto šaka ypač mėgstama Švedijoje, Rusijoje, Suomijoje, sparčiai populiarėja Norvegijoje, Danijoje, Vokietijoje.

"Latvijos ir Estijos ledo ritulio rinktinės yra itin pajėgios, tad perspektyva klestėti atgimstančiam Lietuvos ledo rituliui – didžiulė", - pabrėžė jie.

Klaipėdoje veikia dvi vaikų ledo ritulio mokyklos - "Skatas" ir "Baltija", kurias lanko maždaug 120 vaikų nuo 4 iki 17 metų. Be vaikų ledo ritulio sportinės veiklos, mūsų mieste veikia trys suaugusiųjų ledo ritulio komandos: "Kirai", "Sadvita" ir "Toras".
Suaugusiųjų ledo ritulio sporto veikloje dalyvauja maždaug 150 žmonių. Dar maždaug 80 vaikų lanko lanko dailųjį čiuožimą.

"Mes tiesiog nebeįsitenkame "Akropolio" ledo arenoje. Lankyti ledo ritulį yra daugybė norinčiųjų, tačiau priimti visų negalime. Į Klaipėdą treniruotis taip pat atvyksta Plungės, Šilutės, Gargždų, Kretingos ledo ritulininkai. Turime mąstyti į priekį ir statytis savo sporto bazę", - teigė žiemos sporto šakų federacijos nariai.

Miesto valdžios atstovai į šį pasiūlymą pažiūrėjo geranoriškai, tačiau pasiūlė atlikti namų darbus: išsamiau parengti ledo arenos perspektyvas, pamąstyti apie plėtrą maždaug penkeriems metams į priekį ir pateikti argumentuotas mintis, kas valdytų ledo areną ir kiek jos išlaikymas kainuotų miestui.

"Čia reikalinga ir galimybių studija, ir labai tvirta argumentacija. Iš miesto biudžeto artimiausiu metu ledo arenai pinigų vargu, ar skirsime. Reikia koncentruotis į Europos sąjungos struktūrinius fondus", - pabrėžė J. Simonavičiūtė.

Anot Klaipėdos ledo ritulininkų, ledo arena vasaromis Klaipėdai galėtų atnešti net pelno.
"Kaimyninių šalių pavyzdžiai rodo, kad į miestus, kurie yra prie jūros, vasaromis atvyksta treniruotis populiarios užsienio šalių komandos. Manau, ne išimtis būtų ir Klaipėda. Tam tikru vasaros periodu ledo areną galėtume nuomoti užsieniečiams. Turime puikią stovyklų patirti su krepšininkais, tad vargo neturėtų būti", - įsitikinęs V. Gedvilas.

V. Čepas ledo ritulininkams pasiūlė daryti visus žygius, kad jų sporto šaka patektų į prioritetinių sporto šakų sąrašą. Anot jo, tuomet valdžios ir klaipėdiečių dėmesys atitinkamai bus didesnis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder