Klaipėdos tinklinio atgimimas: didėja vaikų gretos ir suburta vyrų profesionalų komanda

Klaipėdos tinklinio atgimimas: didėja vaikų gretos ir suburta vyrų profesionalų komanda

Klaipėdos tinklininkai uždarė šiemet sėkmingą paplūdimio tinklinio sezoną ir visa galva neria į salės tinklinio varžybas. Čia taip pat yra džiugių naujienų - po daugelio metų pertraukos Klaipėda dalyvaus Lietuvos vyrų aukščiausiosios tinklinio lygos pirmenybėse, taip pat mūsų mieste planuojama organizuoti įvairių tarptautinių turnyrų, subursiančių ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių tinklininkus.

"Vien tas faktas, kad klaipėdiečiai varžysis Lietuvos vyrų aukščiausiosios tinklinio lygos pirmenybėse, į mūsų miestą sutrauks aukšto lygio komandas. Tai itin gerai ne tik dėl progreso, bet ir jaunosios kartos skatinimo atžvilgiu. Vaikai galės matyti aukšto lygio žaidėjus, iš jų pasimokyti. Tai Klaipėdoje skatins ir šios sporto šakos didesnį susidomėjimą. Juk talentai išgryninami per masiškumą. Vaikai nori sportuoti ir lygiuotis į profesionalus. Kai juos mato, tada ir kyla stimulas stengtis ir būti panašiems į lyderius", - situaciją apibūdino Klaipėdos tinklinio asociacijos (KTA) prezidentas Dainius Blaževičius.

Lietuvos vyrų aukščiausiosios tinklinio lygos pirmenybėse Klaipėdai atstovaus KTA nario VšĮ "Pajūrio tinklinis" iniciatyva suburta "Amber Queen" komanda. Jau artėjantį sekmadienį ši komanda nuo 16 val. Klaipėdos specializuotojo tinklinio sporto salėje (Pilies gatvė 2A) žais draugiškas rungtynes su Raseinių "Norvelitos" komanda.

PREZIDENTAS. Klaipėdos tinklinio asociacijos (KTA) prezidentas Dainius Blaževičius pasidžiaugė, kad tinklinio gyvenimas mūsų mieste aktyvėja ir daugėja sportuojančių šios sporto šakos atstovų.

"Tikimės, kad pirmenybių rungtynes vėliau pavyks žaisti ir prie didesnes Klaipėdos žiūrovų mases talpinančių tribūnų, pavyzdžiui, Sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10). Norisi, kad kuo daugiau klaipėdiečių labiau susipažintų su tinklinio sportu ir savo akimis išvystų tikrąjį šios sporto šakos grožį. Bandysime nuolat skelbtis žiniasklaidoje, kad žmonės žinotų, kur ir kada vyks varžybos", - akcentavo D. Blaževičius.

Dainiau, papasakokite plačiau apie Klaipėdos tinklinio sporto situaciją: kiek sportuoja vaikų ir suaugusiųjų?

Pradėkime nuo pradžių: Klaipėdos tinklinio asociacija gyvuoja nuo 2013 metų, kai Pilies g. 2A esanti sporto salė, anksčiau priklausiusi Uosto direkcijai, buvo perduota Klaipėdos savivaldybei. Nuo to laiko po truputį plečiamės ir mūsų gretos vis didėja. Šiuo metu sportuoja apie 70 vaikų ir paauglių nuo 7 iki 15 metų. Tikimės, kad greitu metu sportuos arti 100 vaikų, nes yra renkamos dar dvi vaikų grupės.

Dirba keturi tinklinio treneriai: Rokas Aukštikalnis, Agnė Aleknavičienė, Laurynas Gedminas ir vyr. treneris iš Ukrainos Sergii Shchegol. Pastarasis pats yra žaidęs aukščiausioje Ukrainos lygoje. Be to, jis treniruoja ir Klaipėdos "Amber Queen" vyrų komandą.

Suaugusiųjų tinklininkų Klaipėdoje treniruojasi ir varžybose dalyvauja arti 300, įskaitant vyrus, moteris ir veteranus.

PAGERBĖ. Prieš mėnesį Klaipėdos sportininkų namuose Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pagerbė dešimtųjų pasaulio lietuvių sporto žaidynių nugalėtojus ir prizininkus. Tarp jų buvo būrys tinklininkų.

Naudodamasis proga noriu pranešti, kad prasidėjo registracija į Klaipėdos miesto salės tinklinio pirmenybes. Čia pagal lygius komandos skirstomos į A, B, Mėgėjų lygas, taip pat yra Veteranų ir Dailiosios lyties (moterų) lygos. Kiekvienoje lygoje dalyvauja maždaug po septynias komandas, tad drąsiai galima teigti, kad Klaipėdos tinklinio judėjimas mūsų mieste išties verda.

Visi klaipėdiečiai, norintieji varžytis Klaipėdos tinklinio pirmenybėse, turėtų suburti mažiausiai šešių žmonių komandą ir išmėginti savo jėgas. Komandos registruojamos el. paštu: [email protected]. Daugiau informacijos galima rasti portale KTA.lt ir facebook paskyroje "Klaipėdos tinklinis".

Tinklinį Klaipėdoje žaidžia išties daug žmonių, o situacija mūsų mieste su sporto salėmis yra gana sudėtinga. Kur visi telpate?

Situacija yra išties sudėtinga, nes mokyklose išsinuomoti sporto sales - labai sunkus uždavinys. Prioritetas yra teikiamas biudžetinėms sporto įstaigoms, tad mes esame priversti nuomotis komercines sporto sales, kurių nuomos kaina - didžiulė. Nuolat sukame galvas ir glaudžiamės kur tik įmanoma - prieš kiekvieną sezoną ieškome įvairių variantų. Gerai, kad dar galime treniruotis Klaipėdos specializuotojo tinklinio sporto salėje (Pilies gatvė 2A), tačiau ir ją Klaipėdos valdžia po kelių metų planuoja uždaryti. Ką tada reikės daryti? Likimas yra neaiškus ir tai mus labai neramina. Jei turėtume daugiau sporto salių ir galėtume treniruotis patogiu vaikams metu, galėtume plėstis dar labiau.

Kokie salės tinklinio turnyrai Klaipėdoje laukia artimiausiu metu?

Jau pradėjome intensyviai ruoštis spalio 14 dieną vyksiančiam tradiciniam "Gitanos" taurės turnyrui. Į Klaipėdą planuoja atvykti net 26 komandos iš įvairių Lietuvos miestų. Tai jau bus jubiliejinis, penktasis, "Gitanos" taurės turnyras. Varžysis vyrai, moterys, veteranai ir jaunimas. Finalą planuojame organizuoti LCC tarptautinio universiteto sporto salėje.

Klaipėdoje nuolat vyksta ir daugiau įvairių tradicinių turnyrų. Trumpai tariant: tinklinio judėjimas yra tarsi užvestas. Vos spėjame suktis.

Baigėsi šiltasis metų laikas ir kartu uždarytas paplūdimio tinklinio sezonas. Papasakokite, kaip Klaipėdos tinklininkams sekėsi paplūdimio pirmenybėse ir turnyruose.

Klaipėdos pliažo tinklinio klubas ir Klaipėdos tinklinio asociacija vasarą organizavo išties daug varžybų, kurie buvo įtraukti į tarptautinės tinklinio federacijos FIVB varžybų kalendorių. Tarp jų - atviras Lietuvos moterų ir vyrų čempionato etapas, Lietuvos jaunių žaidynės, Lietuvos U14 ir U16 čempionatai, Seniūnijų žaidynės, Lietuvos atvirojo veteranų čempionato antrasis etapas, įvairūs mišrių porų turnyrai, mėgėjų turnyrai "Queen of the beach" ir "King of the beach" bei įvairūs socialiniai renginiai.

MERGINŲ PASIEKIMAI. Lietuvos jaunučių iki 14 metų paplūdimio čempionate mūsų mergaitės - Liepa Dumbauskaitė ir Eva Ataitė (trenerė Agnė Aleknavičienė) iškovojo antrąją vietą. Tarp paauglių iki 16 metų L. Dumbauskaitė su kita porininke Auguste Petrauskaite liko per plauką nuo medalių - ketvirtos.

Lietuvos jaunučių iki 14 metų paplūdimio čempionate mūsų mergaitės - Liepa Dumbauskaitė ir Eva Ataitė su trenere Agne Aleknavičiene iškovojo antrąją vietą. Tarp paauglių iki 16 metų L. Dumbauskaitė su kita porininke Auguste Petrauskaite liko per plauką nuo medalių - ketvirtos. Mūsų jaunučiai (iki 14 metų) berniukai Danielius Čumakas ir Povilas Varpiotas kartu su treneriu Laurynu Gedminu Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionate tarp bendraamžių liko treti.

Džiugu tai, kad artimiausiu metu mūsų paplūdimio tinklinio mėgėjai ir profesionalai ant smėlio galės treniruotis net žiemą, kadangi spalio mėnesį "Carlsberg" arenoje duris atvers naujas uždaras paplūdimio tinklinio ir paplūdimio teniso aikštynas. Jame ant šilto smėlio paplūdimio sporto šakų entuziastai galės mėgautis vasara visus metus.

Reikia pasidžiaugti ir tuo, kad prieš mėnesį Klaipėdos sportininkų namuose Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pagerbė dešimtųjų pasaulio lietuvių sporto žaidynių nugalėtojus ir prizininkus. Tarp jų - būrys tinklininkų. Šios sporto šakos čempionais kartu su manimi tapo Linas Starkutis, Martynas Smulkys, Lukas Dambrauskas, Robertas Ripkauskas, Valdas Kiudelis, Augustinas Čyvas ir Dainius Skirbutas. Dailiosios lyties paplūdimio tinklininkės Augustė Petrauskaitė ir Radvilė Griciūtė liko trečios. Mūsų atstovės neturėjo lygių salės tinklinio varžybose. Čempionėmis tapo Akvilė Vilimienė, Evelina Piešinaitė, Valdonė Piešinaitė, Karolina Curukova, Gražina Bunkienė, Julija Stankevičiūtė, Raminta Leščinskaitė ir Birutė Krikščionaitytė.

2016-2017 metų Lietuvos tinklinio vicečempionais tapo mūsų vaikinai, gimę 2004 metais ir vėliau. Taip pat sidabro medaliais pasipuošė ir 2005 metais gimę mūsų vaikinai. Klaipėdiečiai išties gali pasigirti pergalėmis. Nuoširdžiai tikimės, kad kitas sezonas bus dar sėkmingesnis. Iš širdies kovojame ir stengiamės kuo geriau reprezentuoti Klaipėdos vardą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder