Klaipėdos sporto taryboje - daug naujų veidų

Klaipėdos sporto taryboje - daug naujų veidų

Trečiadienį Klaipėdos sportininkų namuose vyko olimpinių ir neolimpinių sporto šakų atstovų rinkimai į Klaipėdos miesto sporto tarybos sudėtį.

Kandidatų, atstovauti olimpinėms sporto šakoms, buvo 19, tačiau slapto balsavimo būdu reikėjo išrinkti 7.

Taigi, daugiausiai balsų surinko ir ketverių metų kadencijai Sporto taryboje įvairius su sportu susijusius klausimus spręs šie olimpinių sporto šakų atstovai: Vaclovas Gedvilas (ledo ritulys, surinko 15 balsų), Artūras Juškėnas (rankinis, 15), Darius Gricius (lauko tenisas, 13), Virginijus Jurgelevičius (lengvoji atletika, 13), Liudvikas Albertas Mileška (irklavimas, 12), Donatas Narvilas (badmintonas, 11) ir Vilius Sukonas (krepšinis, 11).

Kiekvienas narys balsavimo lapelyje turėjo pažymėti septynias pavardes, taip pat buvo galima balsuoti ir už save.

Neolimpinių sporto šakų kandidatų buvo vos 7, o jiems tarpusavyje balsuojant reikėjo išsirinkti 3 atstovus. Į sporto tarybą balsuojant tokiu pat principu pateko Robertas Skurdenis (karatė kiokušin, 5 balsai), Martynas Kūra (sportiniai šokiai, 4 balsai) ir Daiva Palubinskaitė (joga, 4 balsai).

Dar pagal nuostatus po vieną kandidatą turi deleguoti Savivaldybės tarybos Kultūros švietimo ir sporto komitetas, Savivaldybės administracijos Sporto skyrius, Klaipėdos miesto akademinių reikalų taryba, BĮ Lietuvos sporto medicinos centro Klaipėdos skyrius ir neįgaliųjų organizacijos, vykdančios sporto veiklą Klaipėdos mieste. Tai bus padaryta artimiausiomis dienomis.

Taigi, iš viso Sporto tarybą sudarys 15 narių. Juos dar turi patvirtinti Klaipėdos miesto savivaldybės Taryba.

Tikėtina, kad tai bus padaryta rugsėjo mėnesio paskutinį ketvirtadienį, kadangi į šio ketvirtadienio Miesto tarybą šis klausimas nėra įtrauktas, o rugpjūčio mėnesį Miesto tarybos posėdžiai nevyksta.

Pasak konkursą į Klaipėdos miesto sporto tarybą organizuojančių Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus darbuotojų, paraiškas dalyvauti Klaipėdos miesto sporto tarybos rinkimuose buvo pateikę ir daugiau Klaipėdos sporto atstovų, tačiau devynios paraiškos buvo atmestos.

"Vieni paraiškas pateikė po tam skirto nustatyto termino, kiti - neatitiko nuostatų ir jų dalyvavimas buvo atmestas", - sakė Sporto ir kūno kultūros skyriaus darbuotojos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder