Klaipėdos sporto taryba pradėjo darbus

Klaipėdos sporto taryba pradėjo darbus

Naujosios Klaipėdos miesto visuomeninės sporto tarybos nariai Klaipėdos sportininkų namuose rinkosi į posėdį ir aptarė darbo gaires, tvarką, planus ir kuriuos klausimus kadencijos metu būtina kuo operatyviau spręsti.

Buvo nutarta, kad informaciją apie posėdžius, svarstomus klausimus ir protokolus reikėtų viešinti ir "Facebook" socialiniame tinkle. Tam reikalui sukurta paskyra "Klaipėdos sporto taryba".

Kaip numato Sporto tarybos nuostatai, protokolai ir kita su Sporto taryba susijusi informacija ir toliau bus viešinama Klaipėdos savivaldybės puslapyje klaipeda.lt. Socialinėje erdvėje ši informacija bus dubliuojama dėl didesnės sklaidos.

Taip pat planuojama sukurti bendrą Sporto tarybos elektroninį paštą, į kurį galėtų parašyti ir sporto problemas išdėstyti bet kuris sporto šakos atstovas. Šį laišką galėtų matyti ir perskaityti visi Sporto tarybos nariai.

Diskutavo apie futbolą

Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė, kuri yra ir Sporto tarybos narė, naujosios Sporto tarybos nariams pristatė klausimus dėl Klaipėdos futbolo sporto šakos ateities ir perspektyvų, plačiau papasakojo susidariusią situaciją dėl Elitinės futbolo lygos.

Buvo susirinkę ir būrelis futbolo sporto šakos atstovų. Užsiminta, kad biudžetinės Klaipėdos futbolo mokyklos likvidavimo klausimas bent jau šiuo metu yra atmetamas, o perspektyviausių 15-19 metų Klaipėdos futbolininkų galimybė kitais metais dalyvauti Lietuvos čempionatuose paaiškės gavus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atsakymą.

Klaipėdos valdžia kreipėsi į LFF bent metams atidėti savo sprendimą drausti Elitinėje futbolo lygoje dalyvauti biudžetinės Klaipėdos futbolo mokyklos moksleiviams.

Konferencija Palangoje

Taip pat R. Rumšienė papasakojo apie praėjusią savaitę Palangoje dvi dienas vykusią Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) organizuotą savivaldybių sporto vadovų konferenciją, kurioje dalyvavo ir ŠMSM viceministrė Kornelija Tiesnesytė, o antrąją dieną ir ŠMSM ministras Algirdas Monkevičius.

"Ši konferencija dar kartą patvirtino, kad Klaipėda eina teisingu sporto keliu", - akcentavo R. Rumšienė.

Apie šioje konferencijoje svarstytus sporto klausimus, nutarimus ir siūlymus ir R. Rumšienės įspūdžius plačiau rašysime artimiausiuose "Vakarų ekspreso" sporto puslapiuose.

Įtraukė į komisijas

Klaipėdos sporto tarybos nariai, kaip patariamaojo organo, yra įtraukti ir į įvairias komisijas. Ketvirtadienį į Sporto projektų komisiją balsavimu buvo įtraukti šie Sporto tarybos nariai: Robertas Skurdenis (atstovauja karatė kiokušin sporto šakai), Vaclovas Gedvilas (ledo ritulys) ir Sigita Kibildienė (BĮ Lietuvos sporto medicinos centro Klaipėdos skyrius), į ekspertų atrankos komisiją deleguoti Darius Gricius (lauko tenisas) ir Virginijus Jurgelevičius (lengvoji atletika), į Klaipėdos sportininkų stipendijų vertinimo komisiją - Daiva Palubinskaitė (joga) ir R. Skurdenis.

Priminsime, kad prieš savaitę Sporto taryba išsirinko pirmininką. Juo slapto balsavimo būdu tarybos narių dauguma pasitikėjimas išreikštas Klaipėdos irklavimo centro direktoriui ir treneriui Liudvikui Albertui Mileškai.

Pirmininko pavaduotojo pareigos patikėtos ledo ritulio atstovui Vaclovui Gedvilui. Iš viso Sporto tarybą sudaro 15 narių.

Sporto tarybos sekretoriaus pareigas eina Savivaldybės administracijos direktoriaus paskirtas valstybės tarnautojas. Tai - Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyr. specialistė Aistė Viršilienė.

Nuspręsta, kad artimiausias Sporto tarybos posėdis vyks lapkričio 7 dieną.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder