Klaipėdos sporto bėdų virtinė

Klaipėdos sporto bėdų virtinė

Klaipėdos visuomeninėje sporto taryboje, pristatant prioritetinių uostamiesčio sporto šakų metines ataskaitas, paliesta ir opių temų: sporto salių, inventoriaus trūkumą, taip pat naujojo mokesčio už sporto būrelius daromą žalą.

"Juk tik per masiškumą galima atrasti talentus. Ne visų vaikų tėveliai išgali mokėti naująjį sporto mokestį. Bijau, kad šis mokestis gali atbaidyti talentingus vaikus", - pabrėžė Klaipėdos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Jis atliko savanorišką lankančiųjų sunkiąją atletiką tėvelių tyrimą - išdalino 110 anketų su klausimais ir išsiaiškino, kad šeimų pajamos - itin mažos, nemaža dalis tėvelių gauna vos minimalų atlyginimą.

"Juk tėveliams reikia mokėti ir už vaiko kelionę į treniruotes. Tad per mėnesį susidaro jau nemenki pinigai", - teigė jis.

Su tuo sutiko ir plaukimo atstovai.

"Jei nebus masiškumo, neišugdysime talentų. O juk vaikams didžiausias stimulas sportuoti, kai mato prieš save favoritą, į kurį gali lygiuotis: pasaulio, Europos ar net olimpinį čempioną. Pastebėjome, kad meistriškumo gerinimui mums didelę žalą padarė ir "Gintaro" baseino rekonstrukcija. Kurį laiką sportavome susigrūdę nuomojamame "Dinamo" baseine", - teigė "Gintaro" baseino atstovai.

Anot jų, miesto pozicija labiau telkti dėmesį ne į meistriškumą, o neva į "Sportas visiems" programas - nėra logiškas.

Išsakyta ir kitų bėdų: lengvaatlečiai pabrėžė, kad jiems trūksta elementaraus būtino inventoriaus, "Viesulo" sporto centro rankininkams nepakanka lėšų net nuvykti į pagrindines varžybas.

Be to, anot jų, tik viena Klaipėdos savivaldybės sporto arena - "Neptūno" sporto salė atitinka rankinio varžyboms būtinus standartus.

Daugkartinių pasaulio ir Europos čempionų treneris Romualdas Idzelevičius taip pat išsakė susirūpinimą dėl sporto salių trūkumo.

"Klaipėdos mokyklų sporto salės uždaromos labai anksti - maždaug 19-20 val. Jei pavyktų geranoriškai susitarti su mokyklų vadovais, tuomet galėtume apmokyti daugiau šokėjų grupių", - sakė garsusis šokių specialistas.

Daug diskusijų sukėlė futbolininkų bėdos ir grimzdimas į dugną. Sporto tarybos nariai, atsižvelgdami į prastą futbolo situaciją, nusprendė, jog būtina šį klausimą kelti į viešumą ir ieškoti konkretesnių šios sporto šakos gaivinimo būdų.

Nuspręsta šiandien surengti atskirą Sporto tarybos posėdį, kuriame bus bandoma pateikti galimas futbolo gaivinimo vizijas ir planus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder