Klaipėdos "Neptūnas" sutriuškino svečius iš Šiaulių

Klaipėdos "Neptūnas" sutriuškino svečius iš Šiaulių

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai dar kartą pademonstravo kovotojų charakterį - pirmą kartą, tačiau itin svarbiu metu - antrose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynėse nugalėjo "Šiaulių" ekipą. Osvaldo Kurausko treniruojami krepšininkai Klaipėdoje pergalę šventė net 17 taškų skirtumu - 101:84 (23:19, 20:22, 25:26, 33:17).

Daugkartiniai Lietuvos prizininkai "Šiaulių" krepšininkai negalėjo lengvai kvėpuoti nuo pat dvikovos pradžios - neptūniečiai pirmąjį kėlinį 4-7 taškais buvo priekyje.

Vėlaiu jau virė kur kas įtemptesnė kova.

Šiauliečiai po didžiosios pertraukos, vedami Valdo Vasyliaus, kelis kartus buvo 2 taškais persvėrę rezultatą savo naudai.

Trečiojo kėlinio pabaigoje "Šiauliai" pirmavo 67:65, tačiau netrukus aidint trečiąjį kėlinį skelbiančiai sirenai, tolimą šūvį "smeigė" neptūnietis Evaldas Dainys.

Tai gerokai užvedė "Neptūno" ekipą - pajūrio krepšininkai spurtavo 20:5 ir susikrovė dviženklę taškų persvarą - 87:82.

Antano Sireikos auklėtiniai dar visais būdais stengėsi pakeisti rungtynių baigtį, tačiau itin pakiliai rungtyniavę klaipėdiečiai nemažino žaidimo tempo ir vis rasdavo spragų "Šiaulių" gynyboje bei iki rungtynių pabaigos pranašumą padidino iki 17 taškų.

Taigi, neptūniečiai šia pergale išlygino ketvirtfinalio serijos iki dviejų pergalių rezultatą - 1:1.

Lemimama šios poros ketvirtfinalio dvikova bus žaidžiama  balandžio 21 dieną (šeštadienį) Šiauliuose. Dvikovos pradžia - 17 val.

Pusfinalyje "Šiaulių" ir "Neptūno" poros laimėtojas susitiks su Vilniaus "Lietuvos ryto" komanda.

"Neptūnas" - "Šiauliai" - 101:84 (23:19, 20:22, 25:26, 33:17).

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Laurynas Mikalauskas, kuris surinko net 27 taškus (11/12 dvit., 8 atk. kam.), Martynas Mažeika pridėjo 18 (4/4 dvit.), Mantas Ruikis - 12, Mindaugas Girdžiūnas - 12 (3/3 dvit.), Artūras Valeika - 9, Aidas Viskontas - 9 taškus (9 rez. perd.).

"Šiaulių" komandoje nesustabdomas buvo Valdas Vasylius, pelnęs 30 (7 atk. kam.), Arvydas Šikšnius pridėjo 10 (2/2 trit.), Rashaunas Broadusas - 10, Edvinas Ruzgas - 10, Vytautas Šarakauskas - 8 tšk.

"Neptūnas" maloniai savo sirgalius džiugino puikiu pataikymu iš vidutinių nuotolių - pajūrio krepšininkai pataikė 30 dvitaškių iš 38 bandymų (78,9 proc.).

Taip pat uostamiesčio atstovai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių - "Neptūno" sąskaitoje - 37, o varžovų - 26 atkovoti kamuoliai.

KOMENTARAS

Osvaldas KURAUSKAS, "Neptūno" vyr. treneris: "Savo komanda tikėjau 100 procentų. Žinojau, kad šie vyrai dar kartą pademonstruos charakterį ir yra pajėgūs iškovoti pergalę. Jie tai ir padarė. Atvirai pasakius, nė kiek jais neabejojau. Virė įnirtinga ir graži kova. Rezultatas neatspindi vykusios intrigos ir įtampos. Galiu tik pasidžiaugti šaunia pergale. Dabar svarbiausia atgauti jėgas ir šeštadienį kiltį į lemiamą dvikovą. Mes turime tik 10 žaidėjų, trys iš jų - Arturas Bruninis (čiurnos trauma), Raimundas Danys (ištinęs riešas) ir Simas Galdikas (kelio skausmai) rungtyniauja sukandę dantis, neišsigydę traumų. Noras nugalėti yra didžiulis. Jie visomis širdimis kovoja dėl kiekvieno taško ir stengiasi nenuvilti komandos. Svrbu, kad ir šeštadienį būtų įnirtinga kova. Jei taip ir bus - būsiu patenkintas".  

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder