Klaipėdos "Naftai-Universitetui" - NKL bronza

Klaipėdos "Naftai-Universitetui" - NKL bronza

Klaipėdos "Naftos-Universiteto" krepšininkai pasidabino Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) bronzos medaliais - uostamiesčio krepšininkai Garliavoje vykusiame mažajame finale rezultatu 69:47 (18:9, 17:14, 25:4, 9:20) palaužė Pakruojo "Merestą".

Klaipėdiečiams šeštadienį kelią į finalą užkirto "Mažeikiai", kurie pusfinalio kovoje pajūrio atstovus įveikė rezultatu 87:77 (12:16, 29:17, 26:31, 20:13).

Po šios nesėkmės kitą dieną - sekmadienį - klaipėdiečiai jau atrodė kur kas solidžiau ir labiau ištroškę pergalės.

Dvikovoje su pakruojiškiais jie iškart perėmė iniciatyvą į savo rankas - 18:9, o vienu metu buvo susikrovę ir didesnę nei 30 taškų atsargą.

Įdomu pastebėti, kad klaipėdiečių varžovams tiesiog tragiškai sekėsi mesti nuo tritaškio linijos - iš 21 bandymo tikslą pasiekė vos 1 metimas.

"Naftos-Universiteto" krepšininkai akivaizdžiai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių - atkovojo 55 kamuolius, o varžovai - 35.

Prie Klaipėdos ekipos pergalės daugiausiai prisidėjo Julius Kazakauskas, surinkęs 16 taškų, Viktoras Chodosovskis pridėjo 11 taškų (atkovojo 9 kamuolius), Donatas Norkus ir Deivydas Norkus - po 10 tšk.

Iš varžovų ekipos dviženklį taškų skaičių surinko vienintelis Tomas Balčiūnas - 16 taškų.

Sekmadienį vakare finale susitiko Pasvalio "Pieno žvaigždės" ir "Mažeikiai".

"Pranokome lūkesčius"

Dainius MILIŪNAS, "Naftos-Universiteto" treneris

Puikiai baigėme čempionatą. Visada juokauju, kad geriau trečia vieta, nei antroji, kadangi čempionatą baigi pergale ir džiugiomis akimirkomis. Šiemet mažai kas iš mūsų atjaunėjusios komandos tikėjosi medalių, tačiau pranokome lūkesčius ir tuo labai džiaugiuosi. Šeštadienį su "Mažeikiais" žaidėme lėtesnį krepšinį, tad sekmadienį nusprendėme imtis kitos taktikos - pagreitinome žaidimo tempą, stengėmės vis dažniau kontraatakuoti, tiesiog pabėgti nuo varžovų ir taip juos išvarginti. Tai pasiteisino. Ypač gerai sužaidėme trečiąjį kėlinį, per kurį varžovams leidome pelnyti vos 4 taškus. Galima sakyti, kad jau trečiajame kėlinyje palaužėme varžovus ir iškovojome pergalę.   

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder