"Klaipėdos nafta" rūpinasi jaunąja uostamiesčio karta

"Klaipėdos nafta" rūpinasi jaunąja uostamiesčio karta

Ties išnykimo riba atsidūrusiai Klaipėdos "Naftos-Universiteto" krepšinio komandai pagalbos ranką ištiesė valstybės valdoma AB "Klaipėdos nafta". Tradiciškai bendrovės valdyba paramos projektus svarsto birželį, tačiau dėl šios miesto jaunimo komandos kamuojamos sudėtingos finansinės situacijos, sprendimą priėmė anksčiau anksčiau ir skyrė paramą.

Kartu nutarta paremti ir Klaipėdos lopšelio-darželio "Giliukas" planus įsirengti šiuolaikišką sporto gimnastikos aikštyną.

"Didelė pagalba"

"Jau tryliktas sezonas, kai bendradarbiaujame su bendrove "Klaipėdos nafta". Jei ne ši parama, kurią teikia "Klaipėdos nafta", klubas stovėtų ant bankroto slenksčio. Malonu turėti tokį partnerį, kuris tave girdi ir stengiasi padėti. Mums tai labai didelė pagalba", - kalbėjo "Naftos-Universiteto" klubo prezidentas Aleksandras Lobačiovas ir vienas iš klubo įkūrėjų Jonas Kuliešius.

Draugystė tarp "Klaipėdos naftos" ir krepšininkų užsimezgė dar 2000-aisiais. Šis "Klaipėdos naftos" dėmesys ir parama davė rezultatų: 2002 m. komanda, treniruojama Genadijaus Glikmano, iškovojo trečiąją vietą LKKA pirmenybėse. 2006 m. krepšininkai, vadovaujami stratego Daliaus Ubarto, tapo NKL vicečempionais, o 2007 m. su tuo pačiu treneriu pavyko iškovoti NKL čempionų titulą.

Tituluočiausias Lietuvos nacionalinės krepšinio lygos klubas Klaipėdos "Nafta-Universitetas" daug metų klaipėdiečius džiugina ne tik pergalėmis, bet ir išugdomais žaidėjais, kurie sėkmingai atstovauja pagrindinei miesto komandai "Neptūnas".

SPORTUOS. Klaipėdos lopšelio-darželio "Giliukas" aplinką jau netrukus praturtins ir "Klaipėdos naftos" dėka įrengtas šiuolaikiškas sporto gimnastikos aikštynas. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Anot jau 17 metų "Naftos-Universiteto" klubo prezidento pareigas einančio ir savo asmeninėmis lėšomis komandą remiančio A. Lobačiovo, "Neptūne" yra žaidę daugiau nei 20 iš antrosios miesto komandos išėjusių krepšininkų. Dabartiniame "Neptūne" yra penki "Naftos-Universiteto" ekipoje anksčiau rungtyniavę krepšininkai: Valdas Vasylius, Simas Galdikas, Deivydas Gailius, Marius Runkauskas bei dabartinis "Neptūno" direktorius Osvaldas Kurauskas. Komandoje 1995-1996 m. sportinę karjerą pradėjo ir vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Arvydas Macijauskas.

Ne pirmas kartas

"Klaipėdos nafta" pagalbos ranką ištiesė ir Klaipėdos lopšeliui-darželiui "Giliukas".

"Planuojame įrengti šiuolaikišką sporto gimnastikos aikštyną. Pernai iš "Klaipėdos naftos" sulaukėme paramos ir gerokai atsinaujinome sporto salę, o dabar įrengsime aikštelę lauke. Norime, kad vaikai šiltuoju sezono metu sportuotų gryname ore", - teigė lopšelio-darželio "Giliukas" direktorė Marytė Savickienė.

Anot jos, be "Klaipėdos naftos" paramos jie sau tokios prabangos leisti negalėtų.

"Malonu, kad Klaipėdoje dar yra jaunąja karta besirūpinančių bendrovių. Be jų pagalbos būtų labai sunku", - pabrėžė direktorė.

"Klaipėdos nafta" kasmet remia įvairias uostamiesčio įstaigas, globojančias našlaičius bei specialiųjų poreikių turinčius vaikus, neįgaliųjų draugijas, itin šilti santykiai yra užmegzti su neįgaliuosius įdarbinančia įmone "Regseda".

"Reikėjo pagelbėti kuo greičiau"

Indrė MILINIENĖ, AB "Klaipėdos nafta" atstovė spaudai
Tradiciškai "Klaipėdos naftos" valdyba paramos projektus svarsto birželį, tačiau minėtiems projektams buvo padaryta išimtis ir sprendimai priimti gerokai anksčiau. To priežastis - būtinybė pagelbėti kuo greičiau. "Naftos-Universiteto" komanda atsidūrė ties išnykimo riba, tad dėjome visas pastangas, kad išgelbėtume šią komandą. Norime, kad mūsų mieste būtų ugdomi jaunieji žaidėjai. O kalbant apie lopšelį-darželį "Giliukas" siekėme, kad vaikai kuo greičiau galėtų žaisti naujoje aikštelėje. Jei paramą būtume patvirtinę tik birželį, tuomet vaikai, atėję rugsėjį į darželį, ko gero, rastų statybininkus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder