Klaipėdos karatė kyokushin mokykla "Shodan“ dalyvavo tarptautinėje vasaros stovykloje

Klaipėdos karatė kyokushin mokykla "Shodan“ dalyvavo tarptautinėje vasaros stovykloje

Šiomis dienomis šalia Šventosios esančioje "Raganės“ stovykloje vyko didžiausia Lietuvoje tarptautinė vasaros sporto stovykla. Lietuvos karatė kyokushin federacijos organizuojamojoje tarptautinėje stovykloje per tris pamainas savo jėgas išbandė ir kvalifikaciją kėlė 700 sportininkų. Pirmoje pamainoje dalyvavo 6–12 metų, o antrojoje 12–16 metų sportininkai, trečioje - jaunimas bei suaugusieji. Taipogi buvo sulaukta svečių iš Latvijos, Lenkijos, Ispanijos, Vengrijos, Baltarusijos bei Vokietijos.

Stovyklos tikslas buvo ne tik aktyviai sportuojant praleist laisvalaikį, įgaut naujų žinių bei patirties, bet ir kelti savo meistriškumą bei įveikti dar vieną laiptelį siekiant aukščiausio karatė įvertinimo lygio - juodo diržo.

Lietuvos rinktinės narės Joana Tydikaitė bei Raminta Pitrėnaitė apsigynė 1 kyu (rudas diržas su juoda juostele) diržą. Merginoms egzaminas truko ilgiausiai ir buvo pats sunkiausias. Jos sėkmingai išlaikė ne tik technikos egzaminą, kuris truko 3 valandas, bet ir turėjo 25 įskaitines kovas su skirtingais varžovais. Taigi Joana ir Ramintai visai nedaug betrūksta – vieno laiptelio, kad pasiektų aukščiausią meistriškumo lygį – shodan ( juodą diržą). 2 kyu (rudą diržą ) sėkmingai apsigynė vieni perspektyviausių mokyklos narių Rosita Magelinskaitė, Tautvydas Šniaukas bei Vilius Skučas.

Vasaros karate kyokushin stovykla yra simbolinis sezono uždarymas. Jau rugsėjo pradžioje mokykla „Shodan“ pradeda naują sezoną, kuris bus nemažiau įtemptas bei darbingas nei ką tik pasibaigęs: laukia ne vienos respublikinės bei tarptautinio lygio varžybos, Europos čempionatai, o taipogi atestaciniai diržų kėlimo egzaminai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder