"Klaipėdos granitas" namuose metė iššūkį  "Žalgiriui"

"Klaipėdos granitas" namuose metė iššūkį "Žalgiriui"

Legionieriais pasistiprinęs “Klaipėdos granitas” Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse šeštadienį savų žiūrovų akivaizdoje metė rimtą iššūkį Lietuvos čempionui Vilniaus „Žalgiriui“. Prieš kelias dienas parako UEFA Čempionų lygoje pauostę žalgiriečiai turėjo kaip reikiant paprakaituoti – granitiečiai pralaimėjo minimaliu skirtumu – 1:2 (0:2).

Pirmąjį kėlinį tikslesni ir šiek tiek greitesni buvo žalgiriečiai – 2:0, o antroje rungtynių pusėje „Klaipėdos granitas“ pademonstravo puikų kovotojų charakterį ir gražų žaidimą - turėjo realių progų išlyginti rezultatą ir nubausti žalgiriečius.

Deja, šįkart sėkmė buvo Lietuvos čempionų pusėje.

Po Algio Jankausko (41 min.) ir Jurijaus Kendyšo (44) įvarčių žalgiriečiai pirmavo 2:0. 59-ąją min. rezultatą sušvelnino Marius Papšys.

Čempionate pirmaujantis "Žalgiris" po 19 rungtynių turi 49 taškus. "Klaipėdos granitas" su 14 taškų po 20 mačų turnyro lentelėje užima devintąją vietą.

Prieš šias rungtynes „Klaipėdos granito“ vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius sakė, kad bandys atsilaikyti prieš žalgiriečius, kurie yra įpykę po UEFA Čempionų lygos varžybų. Tai klaipėdiečiams pavyko su kaupu – žiūrovai liko patenkinti „Klaipėdos granito“ gražiu žaidimu ir kova iki paskutinių sekundžių. Klaipėdoje vykusiose rungtynėse intriga išliko iki pat dvikovos pabaigos.  

Priminsime, kad prieš kelias dienas į "Klaipėdos granito" komandą įsiliejo 1991 metais gimęs vartininkas iš Kroatijos Franko Liličius. Jis anksčiau rungtyniavo FC "ASKÖ Stinatz" komandoje.

Taip pat klaipėdiečių puolėjų grandį sustiprino 1988 metais gimęs kroatas Pavle Sušičius (rungtyniavo FC "HŠK ZRINJSKI MOSTAR" komandoje). Į uostamiestį atvyko ir 1994 metais gimęs Kirgizijos atstovas Tamirlanas Kozubaevas. Artimiausiu metu komandą turėtų papildyti po vieną Kanados, Bosnijos ir Hercegovinos, Estijos bei Rusijos futbolininką.  

Žaidėjų rinkoje nesnaudė ir žalgiriečiai. Komandą papildė penki naujokai: Darvydas Šernas, Jorge‘as Chula, Lucasas Gaucho, Gonzaga Eliandro ir Donovanas Slijngardas.

Kitas Lietuvos futbolo A lygos rungtynes „Klaipėdos granitas“ žais rugpjūčio 1 d. (šeštadienį) 17.30 val. su kita uostamiesčio ekipa – „Atlantu“. Dvikova vyks Klaipėdos centriniame stadione ant natūralios vejos. Tai bus „Atlanto“ namų rungtynės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder