"Klaipėdos granitas" apskundė LFF sprendimą

"Klaipėdos granitas" apskundė LFF sprendimą

Penktadienį Lietuvos futbolo federacija (LFF) išplatino pranešimą, kad Drausmės komitetas (LFF DK) už garbingo žaidimo principų pažeidimus diskvalifikavo penkis "Klaipėdos granito" žaidėjus ir pašalino klubą iš A lygos čempionato. Klaipėdos klubo atstovai liko šokiruoti tokios žinios ir apskundė, anot jų, tokį sunkiai suvokiamą sprendimą.

"Klubas tik penktadienį ryte pamatė LFF raštą ir greitai sureagavo - pateikė apeliaciją. "Klaipėdos granitas" nesutinka su tokiu LFF sprendimu. Žaidėjai ir treneriai išvyko žaisti Lietuvos futbolo A lygos rungtynių su "Trakais". Lauksime apeliacinio komiteto tolesnio sprendimo", - sakė "Klaipėdos granitui" atstovaujantis advokatas Darius Pinkevičius.

LFF pranešime, skelbiama, kad LFF DK nagrinėjo LFF Tyrimų komiteto išvadas dėl spalio 4 dienos rungtynių tarp "Klaipėdos granito" ir Klaipėdos "Atlanto".

"Remiantis Europos futbolo federacijos (UEFA) ir "Sportradar" lažybų stebėsenos sistemos (BFDS) ataskaita bei rungtynių tyrimo ekspertų grupės išvadomis nustatyta, jog tam tikrų žaidėjų tyčinis elgesys turėjo įtakos rungtynių eigai. "Klaipėdos granito" žaidėjams Jegorui Potapovui ir Rokui Borusui skirtas vienerių metų nušalinimas nuo futbolo, Dmitrijui Šiškinui - šešių mėnesių, o Tadui Norbutui ir Tamerlanui Kozubajevui - trijų mėnesių diskvalifikacijos. "Dėl pasikartojusių incidentų, LFF DK, remdamasis aukščiau išdėstytais faktais, nutarė "Klaipėdos granitą" šalinti iš A lygos čempionato. Klubui taip pat skirta 12 tūkst. eurų bauda, t. y. maksimali piniginė bauda pagal atitinkamas nuostatas. Sprendimai per septynias dienas gali būti skundžiami LFF Apeliaciniam komitetui. Pagal nuostatus, Klaipėdos komandos rezultatai yra anuliuoti. Taip pat ir anuliuojama ir visų komandos sužaistų rungtynių statistika, išskyrus drausmines nuobaudas", - rašoma LFF pranešime.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder