Klaipėdos futbolininkai nori didesnės miesto paramos

Klaipėdos futbolininkai nori didesnės miesto paramos

Pirmadienį Klaipėdos futbolo klubų - "Atlanto" ir FC "Klaipėda" bei federacijos atstovai uostamiesčio merui Rimantui Taraškevičiui išsakė susikaupusias bėdas apie susidariusią futbolo situaciją. Buvo paliesti ne tik finansiniai klubų sunkumai, bet ir sporto bazių trūkumai bei jaunosios kartos ugdymo perspektyvos.

Klaipėdos mero svetainėje vykusioje diskusijoje be šeimininko dalyvavo Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis, FC "Klaipėda" direktorius Raimondas Beliauskas, "Atlanto" prezidentas Vacys Lekevičius, Klaipėdos centrinio stadiono direktorius Romualdas Pargaliauskas, Klaipėdos futbolo mokyklos vadovas Antanas Adomynas, Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis bei Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

R. Jonaitis trumpai apžvelgė praėjusį futbolo sezoną, pasiekimus, sporto bazių būklę bei užsiminė, kad kitąmet norėtų, jog į futbolą būtų žvelgiama pagarbiau.

"Klaipėdos futbolo klubai norėtų, kad labiau prisidėtų miestas. Jei miestas padengtų klubų startinį mokestį, teisėjavimo kaštus, - būtų didelė parama. Jei dar būtų padengti ir kelionių į varžybas kaštai, tada futbolininkai būtų labai laimingi", - pabrėžė R. Jonaitis.

Pirminiais paskaičiavimais abiems reprezentaciniams miesto klubams - "Atlantui" ir FC "Klaipėda" tai atsieitų nuo 250 iki 300 tūkst. litų.

Futbolininkai pageidautų, kad toks siūlymas būtų įtrauktas į Tarybos darbotvarkę ir ateinančių metų biudžetą.

"Futbolo klubams be miesto paramos išsilaikyti pakankamai sunku. Praėjusiam sezonui miestas "Klaipėdai" skyrė simbolinę 10 tūkstančių litų sumą. To neužtenka. Mes norime, kad klaipėdiečiai galėtų grožėtis futbolu, kad aikštėje žaistų geri futbolininkai. Norime kovoti dėl aukštesnių vietų", - kalbėjo R. Beliauskas.   

Visi diskusijos dalyviai vieningai pritarė, kad Klaipėdoje yra prasta situacija su sporto bazėmis.

Klaipėdoje futbolo treniruotes lanko maždaug 800 vaikų: apie 700 Klaipėdos futbolo mokykloje ir 120 Klaipėdos futbolo akademijoje.

"Sporto bazių būklė nėra patenkinama. Yra didžiulis aikštynų, sporto salių trūkumas. Dar iki spalio mėnesio šiaip taip kapstomės treniruodamiesi lauke, o šaltuoju sezonu trūksta uždarų patalpų sporto bazių. Mokyklos futbolininkų įsileisti nenori", - kalbėjo V. Lekevičius.

Be to, buvo paliesta ir opi futbolo piramidės neveiksnumo problema. V. Lekevičius pyko, kad yra sudarytos ne vienodos sąlygos abiems miesto klubams.

Anot jo biudžetinė miesto įstaiga - Klaipėdos futbolo mokykla turėtų dalintis savo išaugintais moksleiviais vienodai tiek su FC "Klaipėda", tiek su "Atlantu".

R. Jonaitis pabrėžė, kad linkstama prie europietiškos praktikos, kad kiekvienas profesionalus klubas pats turi augintis savo jaunąją kartą.

"Visi klubai ateityje privalės turėti po kelias vaikų grupes. Taip bus auginama jaunoji futbolo karta. Išaugs vaikų užimtumas. Tai kartu ir prevencija prieš narkotikus, alkoholį, taip pat sveikatinimo skatinimas", - kalbėjo R. Jonaitis.

Kadangi buvo pateikta daug pasiūlymų, o prie bendros nuomonės dėl futbolo gaivinimo neprieita, R. Taraškevičius pasiūlė teikti darbo grupę, kuri turėtų susirinkti, viską išsamiai išdiskutuoti, apsvarstyti ir pateiktų pasiūlymus miesto tarybai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder