Klaipėdoje - "Švinius" ir visa LFF grietinėlė

Klaipėdoje - "Švinius" ir visa LFF grietinėlė

Ketvirtadienį Klaipėdoje viešėjo ir su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) II lygos komandų vadovais posėdį surengė pagrindiniai LFF asmenys - prezidentas Tomas Danilevičius, viceprezidentas Arūnas Pukelis, labiau žinomas "Šviniaus" pravarde, generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, ir dar būrys LFF komandos narių.

Į Klaipėdą sugužėjo LFF II lygos komandų vadovai iš įvairių Lietuvos miestų.

"Džiaugiuosi, kad pagaliau nereikėjo važiuoti į Vilnių, kad futbolo bendruomenės susitikimas vyksta Klaipėdoje. Norėčiau palinkėti geros diskusijos, išsikalbėti, nes tų kalbų yra nemažai. Palinkėčiau vieno dalyko - mažiau pilti purvo, kažkur dairytis į praeitį, o dirbkime futbolui, mylėkime futbolą, kad galėtume kiekvienas pridėjęs ranką prie širdies pasakyti: "Aš viską padariau", - prieš prasidedant posėdžiui kalbą ant scenos rėžė Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos (KLFF) prezidentas Rimantas Žvingilas.

LFF generalinis sekretorius E. Stankevičius LFF II lygos komandų vadovus ragino posėdžio metu išsakyti pasiūlymus, pageidavimus ir net kritikos.

"Nebijokite išsakyti kritikos, jei matote taisytinų dalykų. Tikrai pasižiūrėkite rimtai į šios dienos susirinkimą. Norisi išsidiskutuoti ir gauti kuo platesnę nuomonę. Jūs žinote kiekvienas savo regiono problemas, tikrai kviečiu aktyviai įsijungti ir išsakyti nuomonę", - kalbėjo LFF generalinis sekretorius.

E. Stankvičius prabilo apie signalus dėl LFF II lygos komandų galimus nesąžiningo žaidimo principus.

"Atsiranda vis daugiau to neskanaus šešėlio, kad II lyga, ypač po karantininiu laikotarpiu, jungiasi į galimai sutartų rungtynių scenarijus. Turime gavę visų klubų, dalyvaujančių II lygoje, duomenis, kas šiandien vyksta Azijos rinkose ir taip toliau. Juos turime, analizuojame ir tikrai nepagailėsime finansų - užsisakysime pilną II lygos monitoringą, stebėseną galimai sutartų rungtynių. Ypač pokarantininiu etapu, kai nėra didelė varžybų pasiūla, atsirado opi problema II lygoje ir, atvirai kalbant, ji šį sezoną yra išsivysčiusi netgi labiau ir stipriau, nei A ir I lygos klubų gretose. Klubų vadovus, kurie bendrauja su žaidėjais, treneriais, skatinčiau atkreipti dėmesį, kad tam tikri pavojaus signalai yra, ir jie gali ateityje tik stiprėti. Užbėgdamas įvykiams už akių, skatinčiau ir prašyčiau perkalbėti su treneriais, klubo žaidėjais, bendruomene, kad LFF to netoleruos... Yra sukurtas atskiras departamentas tiek federacijoje, tiek iš teisėsaugos pusės, yra tarptautinę stebėseną vykdantis aparatas...", - kalbėjo E. Stanevičius.

"Norime matyti švarų, teisingą - "Fair Play" - futbolą. Tą ne kartą esame deklaravę", - kalbėjo T. Danilevičius.

Klaipėdos universiteto Mažojoje Aula salėje vykusiame LFF ir II lygos susitikime buvo aptartos II lygos klubų licencijavimo taisyklės. Taip pat pristatytas projektas "Lietuvos jaunimo integracija į profesionalų vyrų futbolą", pristatyti vaikų/jaunių čempionatų nuostatai, aptartas "Comet" sistemos naudojimas, instrukcija, pateikta informacija klubams, kylantiems iš II į I lygą. Po šių klausimų vyko diskusija, kurioje mintis reiškė klubų atstovai, A. Pukelis ir kiti LFF administracijos nariai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder