Klaipėdoje - planai statyti ledo areną

Klaipėdoje - planai statyti ledo areną

Klaipėdoje žiemos sportą - ledo ritulį ir dailųjį čiuožimą propaguojantys sportininkai nebeišsitenka vienintelėje uostamiestyje, "Akropolyje", esančioje treniruočių bazėje. Vis garsiau kalbama, kad Klaipėdai būtina kuo greičiau statyti naują ledo areną, kadangi žiemos sporto atstovų skaičius mūsų mieste sparčiai auga.

Klaipėdoje ledo ritulio treniruotes lanko maždaug 250 vaikų, dar bemaž tiek pat suaugusiųjų ir apie 60-70 jaunųjų klaipėdiečių beveik kasdien užsiima dailiuoju čiuožimu.

Lankėsi politikai

Minėtiesiems žiemos sporto atstovams Klaipėdoje jau kuris laikas trūksta vietos treniruotis. Tuo įsitikino pirmadienį į "Akropolyje" esančią ledo areną atvykę Klaipėdos politikai - meras Vytautas Grubliauskas, Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas bei Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis.

Jie savo akimis išvydo, kad vaikų treniruočių grafikai yra perpildyti, o prieš kiekvieną treniruotę jiems tenka grūstis sausakimšoje persirengimo salėje.

Asociacijos "Hockey Lietuva" tarybos narys Vaclovas Gedvilas pabrėžė, kad "Akropolyje" esančiomis sąlygomis nesiskundžia, tiesiog dėl lankančiųjų treniruotes vaikų jiems jau sunku čia išsitekti.

"Esame patenkinti sąlygomis, tačiau išaugome iš marškinėlių. Mums jau reikia daugiau erdvės. Ir tėveliai, kurių vaikai lanko ledo ritulio treniruotės, nėra itin patenkinti, nes mato, kad vienu metu ant ledo būna po 40-50 vaikų. Treniruotėms ploto jau maža", - sakė V. Gedvilas.

Planuojama vieta

Žiemos sporto atstovų treniruotes stebėję Klaipėdos politikai pripažįsta, jog reikia nedelsiant gerinti žiemos sporto infrastruktūrą bei sąlygas sportininkams.

"Perpildyti treniruočių grafikai netenkina ne tik sportininkų poreikių, bet ir viso miesto lūkesčių. Todėl atėjo laikas priimti konkrečius sprendimus. Žiemos sporto šakų ir pirmiausia - ledo ritulio populiarumas Klaipėdoje seniai visiems žinomas. Kitas klausimas, kiek miestas, kalbant apie infrastruktūrą, yra pasiruošęs prisidėti prie šio sporto plėtros. Aišku viena - poreikis auga sulig kiekviena diena, todėl tenkintis ta situacija, kokią turime dabar, negalime", - sakė V. Grubliauskas.

Anot politikų, reikia labai rimtai imtis konkrečių veiksmų dėl naujos ledo arenos Klaipėdoje statybos. Viena iš siūlomų vietų, kur ji galėtų atsirasti - neveikianti antroji Klaipėdos vandenvietė Ryšininkų gatvėje. Netoliese ketinama iš pagrindų atnaujinti Klaipėdos futbolo mokyklą, pastatyti naują Klaipėdos sunkumų kilnojimo sporto salę. Ši erdvė taptų savotišku Klaipėdos sporto centru.

Lietuvos ledo ritulio asociacijos, dailiojo čiuožimo atstovai ir kitos suinteresuotos struktūros, vienijančios sportininkus, raginamos neatidėliojant siūlyti savo idėjas naujai infrastruktūrai sukurti Klaipėdoje.

"Tuomet būtų galima konkrečiau kalbėti apie koncepcinės sutarties detales, o vėliau jau konkursas parodytų, kas įgyvendins šiuos planus. Šiandien matau suinteresuotų organizacijų ir privačių asmenų susidomėjimą. Tai, be abejo, įkvepia. Miestas šiam gražiam lediniam sumanymui tikrai uždegs žalią šviesą", - šyptelėjo V. Grubliauskas.

Organizuotų stovyklas

Ledo ritulys pasaulyje yra itin populiari sporto šaka. Ypač daug dėmesio ši sporto šaka sulaukia mums artimose šalyse - Rusijoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Švedijoje ir Suomijoje.

Ledo ritulio populiarumas sparčiai auga ne tik Vokietijoje, Lenkijoje, bet ir Lietuvoje. Jau dabar Klaipėdos ledo ritulio vaikų klubai savo gretose kiekvienoje iš amžiaus grupių vienija po 25-30 bendraamžių, iš kurių galima formuoti sporto klases.

Klaipėdos ledo ritulininkai ne kartą yra sakę, jog ledo arena vasaromis Klaipėdai galėtų atnešti ir pelno.

"Klaipėda yra miestas su puikia infrastruktūra, geografine padėtimi. Kaimyninių šalių pavyzdžiai rodo, kad į miestus, kurie yra prie jūros, vasaromis atvyksta treniruotis populiarios užsienio šalių komandos. Manome, ne išimtis būtų ir Klaipėda. Tam tikru vasaros periodu ledo areną galėtume nuomoti užsieniečiams. Turime puikią stovyklų patirtį su krepšininkais, tad vargo neturėtų būti", - kalbėjo ledo ritulininkai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder