Klaipėdoje - kovotojai net iš Indijos

Klaipėdoje - kovotojai net iš Indijos

Klaipėdos kovinio sporto atstovai intensyviai ruošiasi gegužės 7 dieną (sekmadienį) uostamiestyje vyksiančiam įspūdingam renginiui - atvirajam Baltijos šalių graplingo imtynių čempionatui. Šią dieną Klaipėda taps dvikovinio sporto sostine. Į mūsų miestą planuoja atvykti Norvegijos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Anglijos, Airijos, Vokietijos, Olandijos, Ukrainos, Kazachstano, Azerbaidžano, Latvijos, įvairių Lietuvos miestų ir net Indijos atstovai.

Varžybos vyks "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61A). Renginys žiūrovams - nemokamas.

"Jau užsiregistravo dvylika indų. Registracija dar vyksta. Manau, kad dalyvių "geografija" dar gali plėstis", - vakar "Vakarų ekspresui" sakė vienas iš čempionato organizatorių klaipėdietis Marius Rudnickas.

Jis panašios organizacinės patirties jau turi - praėjusiais metais organizavo Lietuvos atvirąsias graplingo imtynių taurės pirmenybes ir kovos buvo išties įspūdingos.

"Graplingo imtynės yra mišri sporto šaka, susiformavusi iš įvairių imtynių, brazilų džiudžitsu, dziudo, sambo ir kitų kovos rūšių, kurių esmė priversti varžovą pasiduoti taikant laužimo ar smaugimo veiksmus. Lietuvos graplingo imtynių federacija gyvuoja trejus metus, tačiau per tą laiką jau yra padaryta labai daug: kuriasi vis nauji klubai, organizuojamos varžybos, per kurias susirenka vis daugiau dalyvių ir žiūrovų. Matome progresą ir tai mus skatina judėti į priekį. Svarbu, kad jaunoji karta sportuoja, juda, propaguoja sveiką gyvenimo būdą. Taip jaunimas yra įtraukiamas į naudingą veiklą, apsaugotas nuo betikslio šlaistymosi gatvėmis ar polinkio į nusikaltimus. Mūsų tikslas, kad jaunimas savo energiją išeikvotų naudingiems tikslams, būtų grūdinamas jų čempioniškas charakteris, valia ir kitos geros savybės", - sakė M. Rudnickas, kuris prieš porą metų pats tapo absoliučiu Europos graplingo imtynių čempionu.

Gegužės 7 dieną atvirajame Baltijos šalių graplingo imtynių čempionate kovotojai rungsis keturiose grupėse: moterų, vaikinų iki 17 metų, vaikinų iki 19 metų, suaugusiųjų ir veteranų.

Čempionato globėjas - Klaipėdos miesto savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas. Šio renginio socialiai atsakingas partneris - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Pasak M. Rudnicko, iš klaipėdiečių yra rimtų pretendentų tapti Baltijos šalių graplingo imtynių laureatais.

"2016-aisiais Europos veteranų absoliutaus graplingo čempiono diržą iškovojo 42 metų Ramūnas Petraitis. Jis dabar labai intensyviai treniruojasi ir Klaipėdoje vyksiančiame turnyre tikisi iškovoti aukštą apdovanojimą. Kitas klaipėdietis, kuris turi galimybių laimėti, yra Klaipėdos imtynių mokyklos, kurioje dirba garsūs treneriai Mindaugas Raila ir Jonas Tilvikas, auklėtinis Artiomas Ponamariovas. Jis kovos U-19 amžiaus grupėje. Aš pats varžybose nedalyvausiu, kadangi ant mano pečių gula visi organizaciniai reikalai", - sakė M. Rudnickas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder