Klaipėdoje - istorinis sporto renginys

Klaipėdoje - istorinis sporto renginys

Klaipėda gali didžiuotis, jog taps pirmoji Lietuvoje, surengsianti paplūdimio tinklinio pasaulio taurės dviejų žvaigždučių etapą. Europos tinklinio konfederacija (CEV) jau suteikė palaiminimą, jog šių metų liepos 2-5 dienomis mūsų mieste vyktų šis grandiozinis renginys.

Šio sporto renginio idėja gimė dar pernai, kai Klaipėdos pliažo tinklinio klubas, bendradarbiaudamas su Klaipėdos miesto savivaldybe ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla, ryžosi išties drąsiam žingsniui - pačioje miesto širdyje, Teatro aikštėje, išpilti 150 kubinių metrų smėlio ir čia surengti tarptautinį moterų paplūdimio tinklinio turnyrą "Amber Cup - Kredito garantas".

Šis renginys išties pasiteisino - tribūnos tiesiog lūžo nuo žiūrovų gausos, o tinklinio aikštelėje netrūko emocijų ir azartiškos kovos.

2019 metų pabaigoje šis tarptautinis turnyras buvo nominuotas "Metų sporto iniciatyva Lietuvoje" ir pripažintas geriausiu metų sporto renginiu Klaipėdoje.

"Džiugu, kad drąsus pernykštis eksperimentas, kuris kai kam kėlė tam tikrų abejonių, pasiteisino su kaupu. Pirmąjį egzaminą išlaikėme pagirtinai. Nuoširdžiai sveikinu paplūdimio tinklinio entuziastus, Klaipėdoje pradėjusius naują gražią tradiciją", - sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Lietuvos tinklinio federacija atkreipia dėmesį, kad paplūdimio tinklinio pasaulio taurės varžybos yra puiki proga didinti miesto žinomumą tarptautiniu mastu, turnyro metu užsienyje platinama informacija apie renginio šeimininkus, vykdomos tiesioginės varžybų transliacijos.

FIVB dviejų žvaigždučių moterų turnyro pagrindinėse varžybose dalyvaus 16 komandų. Dar tiek pat jų galės varžytis kvalifikaciniame turnyre.

"Vasarą bus pats sezono įkarštis, dviejų žvaigždučių turnyrų nėra daug, o komandų, kurios nori dalyvauti tokio lygio varžybose, yra daug. Manau, kad visos vietos bus užpildytos", - sakė Klaipėdos pliažo tinklinio klubo vadovas Andrius Dumbauskas.

Jis džiaugėsi, kad Klaipėdos savivaldybė ir šiemet noriai sutiko prisidėti prie renginio, nes organizatoriams reikia surinkti ne tik solidų prizinį fondą (20 tūkst. eurų), bet ir įrengti 1000 vietų tribūnas bei įgyvendinti griežtus FIVB reikalavimus.

Tai išties istorinis ir smagus įvykis. Klaipėdiečių dar liepos mėnesį laukia Europos jaunimo U20 vaikinų krepšinio čempionatas, rugsėjį - pasaulio salės futbolo čempionatas. Laukia daug darbo ir iššūkių.

Rasa RUMŠIENĖ, Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja

Apie paplūdimio tinklinio pasaulio taurės etapą ir kitus du Klaipėdoje vyksiančius ne tik Europos, bet net pasaulio mastu didžiulius sporto renginius, vyksiančius šiais metais Klaipėdoje, plačiau skaitykite kitos savaitės "Vakarų ekspreso" sporto puslapiuose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder