Klaipėdoje - Europos vicečempionų medaliai

Klaipėdoje - Europos vicečempionų medaliai

Į Klaipėdą parvežti trys Europos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų krepšinio čempionato sidabro medaliai. Juos į uostamiestį pargabeno trys mūsų miesto atstovai, Lietuvos rinktinės gretose gynę mūsų šalies garbę Lenkijoje vykusio Senojo žemyno pirmenybėse.

Tai jaunasis Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtinis Rokas Jokubaitis bei treneriai Alfredas Kaniava ir Tomas Rinkevičius.

Pastarieji strategai Lenkijoje buvo Lietuvos rinktinės vyr. trenerio Manto Šerniaus asistentai.

Lietuvos jaunučių rinktinei tik paskutinėmis sekundėmis iš rankų išsprūdo Europos pirmenybių aukso medaliai - pergalę finale rezultatu 74:72 ispanams išplėšė tritaškį pataikęs Karlosas Unanuė (Carlos Unanue).

MEDALIS. Štai taip atrodo Europos jaunučių (iki 16 metų) vaikinų krepšinio čempionato sidabro medalis. Eimanto Chachlovo nuotr.

Lietuviai iki finalo nukeliavo be pralaimėjimų. Mūsiškiai laimėjo visus šešis žaistus mačus.

"Grupės varžybose po truputį įėjome į ritmą ir galiausiai per atkrintamąsias kovas jau demonstravome aukšto lygio krepšinį. Vaikinai buvo "alkani" ir nuoširdžiai siekė pergalių. Džiugu, kad pavyko juos sulipdyti ir motyvuoti. Galėjome pasipuošti ir aukso medaliais, tačiau šįkart sėkmė nusišypsojo ispanams", - "Vakarų ekspresui" sakė treneris T. Rinkevičius.

Jam antrino ir treneris A. Kaniava.

"Lietuvos vyrų rinktinei olimpiadoje nepavyko iškovoti medalių, tad mes bent iš dalies reabilitavome krepšinio sporto šaką. Visada malonu į namus grįžti su medaliais. Toks jau tas sportas, galėjo būti auksas, tačiau džiaugiamės ir sidabru", - pabrėžė A. Kaniava.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder